ورود قاتلان حرفهای به درمان جدید سرطان!
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از فایننشال تایمز، یکی از شرکتهای دارویی دانشگاه کمبریج که در زمینه توزیع و تولید دارو در آلمان و اتحادیه اروپا پیشتاز است با اختصاص بودجهای ۴۸ میلیون یورویی پروژه جدیدی را برای درمان سرطان آغاز کرده که در آن از موشهای مهندسی ژنتیکیشده استفاده خواهد شد.
روش علمی مورد نظر در این طرح بر شناسایی سلولهای سرطانی و حمله به آنها به کمک سلولهای تی در بدن خود بیمار تمرکز دارد. سلولهای تی نوعی گلبول سفید در خون هستند که در سیستم ایمنی بدن انسان با بیماری مبارزه میکنند. متخصصان نام «قاتلان حرفهای» بدن را به سلولهای تی دادهاند.
در آزمایشهای علمی این پروژه، گیرندههای لنفوسیت تی را از بدن موشهای مهندسی ژنتیکیشده میگیرند و به دیانای انسان متصل میکنند تا مخلوقی به نام اُپتیموس (OpTiMus) بهوجود بیاید و در خدمت نابودی سلولهای سرطانی قرار بگیرد. هدف دیگر این طرح، بهبود روشهای درمان فعلی است، به طوری که گستره بزرگتری از تومورها با عوارض جانبی کمتری درمان شوند.
آلن بردلی (Allan Bradley)، بنیانگذار علم درمانشناسی و استاد دانشگاه کمبریج از این پروژه علمی به عصر جدید درمانشناسی یاد کرده است. او گفت: «فناوری گیرنده لنفوسیت تی میتواند هر سلولی را در بدن شما هدف بگیرد و کنترل کند. برنامه درمانشناسی سلولهای تی قصد دارد برای مبارزه با سرطان و نیز التهابهای ناشی از حمله سیستم ایمنی به بافتهای سالم، داروهای جدیدی تولید کند.»
به گفته بردلی، مهندسی ژنیتک در بدن موش برای ایجاد قابلیت تولید گیرندههای لنفوسیت تی (انسان) راه درازی را پیموده است و درمانشناسی سلولهای تی جدیدترین سرمایهگذاری تجاری در حوزه مهندسی ژنیتک است.
شرکت آلمانی بایوتک (Biotech) که سرمایهگذار اصلی این پژوهش علمی است است با مشارکت چند شرکت بینالمللی دیگر مرحله نخستین طرح یعنی استفاده از فناوری مهار گیرنده لنفوسیت تی (TCR) و هدفگیری پروتئینهای مرتبط با سرطان را آغاز کرده و صندوق سرمایهگذاری جسورانه دانشگاه کمبریج نیز از این طرح پژوهشی حمایت کرده است.
انتهای پیام/