ترسهای دشمن و هدفهای حسابشده او در تهاجم فرهنگی
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قرار است طی گزارشهایی به بازخوانی مطالبات حضرت آیتالله العظمی سیدعلی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی درباره تهاجم فرهنگی بپردازیم، مطالباتی که بیش از سه دهه است که با عناوین «تهاجم فرهنگی»؛ «شبیخون فرهنگی»، «غارت فرهنگی»، «قتلعام فرهنگی» و «ناتوی فرهنگی» مطرح شده است، به امید آنکه همتی والا برای تحقق این مطالبات وارد میدان شود، در ادامه قسمت دوم این گزارش را با هم میخوانیم:
واردات فرهنگ به چه قیمتی؟
شاید شما هم مانند برخی افراد قائل باشید که تهاجم فرهنگیای در کار نیست، بلکه به خاطر نوع مراوده و ارتباطی که مردم کشورهای دیگر با هم دارند، طبیعی است که مردم یک کشور از فرهنگ آن قوم یا ملل وام بگیرد، در پاسخ به این نظر باید گفت که «تبادل فرهنگی» امری متفاوت با «تهاجم فرهنگی» است؛ زیرا تبادل فرهنگی در طول تاریخ همیشه وجود داشته و ملتها در رفتوآمدها، لباس پوشیدنها، آداب زندگی، معاشرت، دین و زبان به نحوی تبادلی داشته و دارند. اصلاً این یک کار ضروری برای زنده ماندن حیات فرهنگی در دنیا است. رهبر انقلاب هم بر این موضوع صحه میگذارند و معتقد هستند که عقل به طور مستقل و اسلام نیز به صورت خاص به تبادل فرهنگی دستور میدهد. (28/2/1383)
اما تهاجم فرهنگی به گونهای اتفاق میافتد که مجموعهای از فعالیتهای سیاسی ـ اقتصادی برای رسیدن به مقاصد کشور متخاصم انجام میشود و نتیجه آن اسیر کردن یک ملت با حمله به بنیانهای فرهنگی آن ملت است. زیرا دشمن میخواهد با زور چیزهای تازهای را جایگزین فرهنگ و باورهای ملی آن کشور کند. (21/5/1371).
خب! این تهاجم فرهنگی چند هدف پنهان دارد که شاید در وهله نخست مواجهه با آن زیاد نمایان نباشد. حضرت آیتالله العظمی خامنهای چندین مورد درباره تفاوت تهاجم فرهنگی با تبادل فرهنگی را بر شمردهاند از جمله اینکه؛
ـ هدف در تهاجم فرهنگی ریشهکردن فرهنگ ملی و از بین بردن آن است، مانند رواج دادن بیبندوباری جنسی در میان ملت ما.
ـ در تهاجم فرهنگی دشمن امری را که میخواهد به خورد یک ملت میدهد. در اینجا دشمن است که انتخاب میکند.
ـ غایت تهاجم فرهنگی ریشهکنی فرهنگ آن ملت است.
ـ یک نکته قابل تأمل درتهاجم فرهنگی این است که این تهاجم در هنگام ضعف و ناتوانی یک ملت رخ میدهد. (21/5/1371)
حال دشمنی که تمام نیرو وقتش را صرف تهاجم فرهنگی کرده است، چه اهدافی را در پشت پرده دنبال میکند؟ در بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب به چهار هدف دشمن در تهاجم فرهنگی اشاره شده است.
ترسهای دشمن و هدفهای حسابشده او در تهاجم فرهنگی
معظمله اولین هدف دشمن در این مورد را تهاجم وسیع به اسلام دانستند، چون به شدت از جانب اسلام، احساس خطر میکند و به این امید بسته است که بتواند اعتقادات و ایمان مردم را که موتور محرکه آنها در گردنههای سخت بوده است را خاموش کند.(5/5/1381)
دومین هدف دشمن دلسرد کردن ملت ایران از نظام اسلامی است و به همین خاطر نظریه حکومت اسلامی یکی از نقاطی است که آماج حمله دشمن قرار گرفته است؛ در همین راستا یا به مبانی اسلام یا به قانون اساسی تهاجم فکری و نظری میشود.(15/6/1380)
سومین هدف هم بر محوریت «مکتب تشیع» است، اگر بررسی کنید خواهید دید که بعد از انقلاب اسلامی مطالب بسیاری ضد شیعه به رشته تحریر درآمد، زیرا دشمن به دنبال آن است فکر و مکتب اهل بیت (ع) را در نظر مردم به عنوان فکری منحرف معرفی کند. چرا؟ چون این فکر که در آن انقلاب، عزت و ایستادگی در مقابل آمریکا و استکبار وجود دارد، برای جوانان در دنیای اسلام جاذبه دارد و دشمن از این میترسد. (14/11/1376)
چهارمین هدف دشمن در تهاجم فرهنگی بر محور «جوان» میچرخد، دشمنی که نمیخواهد جوان ایرانی در کارگاه، آزمایشگاه، محیط علمی، صنعتی و کشاورزی باشد، بلکه دشمن جوانی را میخواهد که سرگرم مسائل جنسی و اسیر مواد مخدر باشد.(14/3/1387)
ادامه دارد....
خبرگزاری آنا در پروندهای ویژه به مطالبات رهبری درباره مسئله و موضوع تهاجم فرهنگی میپردازد که شما میتوانید اولین گزارش را با عنوان «تهاجم فرهنگی در ایران از چه زمانی کلید خورد؟» از اینجا بخوانید.
انتهای پیام/