قلبهای کوچک با رسانایی الکتریکی در راهند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس، پژوهشهای پیشبالینی نشان میدهد که اندامکهای نانوسیم قلبی میتوانند در آینده نزدیک ضمن پیشگیری از آسیب بیشتر به ترمیم قلب نیز کمک کنند.
گروهی از مهندسان زیستی و دانشمندان بالینی در دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی (MUSC) و دانشگاه کلمسون (CU) در آستانه رویکردی انقلابی هستند که میتواند چشمانداز مراقبت از قلب را با ترمیم بافت آسیبدیده قلب تغییر دهد.
آنها یافتههای پیشبالینی و امیدوارکننده خود را در شماره آگوست «ساینس ادونسز» (Science Advances) گزارش کردند.
رایان بارس (Ryan Barrs)، از اعضای این گروه پژوهشی گفته است: «معمولاً تصور میشود که آسیبهای ناشی از حملات قلبی دائمی است و ممکن است فرد به پیوند قلب نیاز داشته باشد. ما "قلبهایی کوچک" با رسانایی الکتریکی ساختیم که میتوان آنها را در عضله قلب آسیبدیده وارد کرد تا عملکرد پمپاژ آن را بازیابی کند.»
اعضای این گروه با تحقیقات بینرشتهای به استراتژی جدیدی رسیدهاند که به نقاط ضعف رویکردهای گذشته میپردازد. آنها برای احاطه سلولهای قلبیِ مشتق از سلولهای بنیادی به ساختار سلولی انعطافپذیرتری رسیدهاند که اندامک قلبی نام دارد و میتواند در محیط پرچالش قلب تابآوری کند.
بیماری قلبی یک علت پیشتاز برای مرگومیر در آمریکاست و در هر ثانیه جان 36 نفر را میگیرد.
حمله قلبی که نشانه بیماری قلبی است، در اثر توقف خونرسانی به قلب رخ میدهد که به کمبود اکسیژن و مواد غذایی منجر میشود و آسیب جبرانناپذیری به بافت قلب میزند. گرچه استنتها و داروها در بازگشایی رگهای بستهشده مؤثر هستند، اما توانایی ترمیم بافت قلب را ندارند.
انتهای پیام/