طراحی پلتفرم هوشمند ترسیم نقشههای ساختمانی با هوش مصنوعی
رضا باباخانی، مؤسس و مدیر لابراتوار معماری و هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات حاضر در رویداد ملی عصر امید البرز در حوزه تخصصی «هوش مصنوعی و اینترنت اشیا» که ۲۲ تا ۲۵ مهرماه در کرج برگزار میشود در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره محصولی که ارائه کردهاند، گفت: مخترع پلتفرم(برنامه کاربردی) هوشمند طراحی و ترسیم نقشههای ساختمانی مبتنی بر داده کاوی و هوش مصنوعی هستیم. این برنامه دارای گواهینامه ثبت اختراع، گواهینامه ارزیابی اختراع، گواهینامه فدارسیون جهانی مخترعین و اثر برگزیده چندین جشنواره ملی و بینالمللی است.
وی افزود: این پلتفرم میتواند بخشهای متعددی از فرآیند طراحی و ترسیم نقشهها را در ساختمانهای مسکونی میان مرتبه که شامل محاسبه و جانمایی، طراحی، ترسیم، اندازهگذاری، ترسیم مقاطع، ترسیم چهار نما، متر و برآورد و محاسبات مصرف و مدیریت انرژی است را پیادهسازی کند. انجام فرآیند طراحی و ترسیم نقشههای ساختمانی توسط هوش مصنوعی مبنا انجام میشود تا فرآیند مهمتری به نام دوقلوی دیجیتال (Digital twin) در صنعت ساختمان پایهگذاری شود.
این فعال حوزه فناوری یادآور شد: باید به این نکته توجه کنیم که برای ساخت ساختمانهای هوشمند که توسط هوش مصنوعی مدیریت و نگهداری خواهد شد، نیازمند این هستیم که دادههای کل ساختمان به زبان ماشین قابل ترجمه باشد و این مسیر در حقیقت با پیادهسازی و خلق دوقلوی دیجیتال بهصورت لحظهای و برخط توسط هوش مصنوعی امکان پذیر خواهد بود. حتی میتواند انقلاب بسیار بزرگی را در صنعت ساختمان ایجاد کند و هزینههای تولید و نگهداری را بسیار کاهش دهد.
باباخانی درباره مزیت این محصول در مقایسه با نمونههای داخلی و خارجی بیان کرد: نمیشود در پارادایم جدید با ابزارها و روشهای گذشته مشکلات را حل کنیم. روند طراحی و ساخت در کشور بسیار سنتی و قدیمی شده و نیازمند تحول است. هزینه ساخت مسکن هم بسیار بالاست که ۵۰ درصد این هزینه بهخاطر روند مدیریتی یا اداری موجود ایجاد شده است. برای مثال روند صدور پروانههای ساختمانی ۶ تا ۱۸ ماه زمان لازم دارد این یعنی اینکه سرمایهگذار چند ۱۰ میلیارد سرمایه خود را یکسال برای تهیه زمین و سایر روند اداری از گردش خارج میکند و حداقل سود بانکی را ۲۵ تا ۳۵ درصد در نظر میگیرد که باید به سرمایه خود اضافه کند.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی سیستم مدیریت پروژه در کشور به دلیل نبود دادههای منظم و آنی دچار مشکل است که خود این فرایند هم ۱۵ تا ۲۵ درصد به هزینه تولید مسکن اضافه میکند. حال برای حل این مشکل ما این پلتفرم را ابداع و توسعه دادهایم که فرایند ششماهه تهیه نقشهها را در کمتر از چند دقیقه انجام دهد. این محصول بسیار ویژه است و مشابه خارجی در این ابعاد و دقت و فرایند ندارد، ولی در برخی محصولات، مشابه روند طراحی و ترسیم زمان ۴۵ تا ۶۰ دقیقه را طی مینمایند. در حالی که محصول ما در ۳ تا ۴ دقیقه فرایند را طی میکند و از طرفی هم سیستم هوش مصنوعی آن تواناییهای بیشتری دارد.
به گزارش آنا، رویداد ملی عصر امید البرز در حوزه تخصصی «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» در قالب ۱۵ کمیته تخصصی و با حضور ۲۰۰ شرکت دانشبنیان از ۲۲ تا ۲۵ مهر جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار میشود.
همراه با این رویداد، نخستین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی، نمایشگاه دستاوردهای نوین در هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، نشستها و کارگاههای تخصصی با محوریت چالشهای علمی در حوزه هوش مصنوعی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/