دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نخستین فضانورد ونزوئلایی در تنها قمر زمین فرود می‌آید

نخستین فضانورد ونزوئلایی در تنها قمر زمین فرود می‌آید
ونزوئلا از طرح چین برای استقرار پایگاه در ماه استقبال کرده و قرار است نخستین فضانورد این کشور به کمک چین در تنها قمر کره زمین فرود بیاید.
کد خبر : 868762

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ونزوئلا در آمریکای جنوبی از طرح چین برای استقرار پایگاه در تنها قمر کره زمین استقبال کرده است.

 نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا گفت اولین مرد یا زن ونزوئلایی می‌تواند با فضاپیمای چینی روی ماه فرود بیاید.

«وو ویرن» یکی از اعضای آکادمی مهندسی چین و مدیر آزمایشگاه اکتشافات اعماق فضای این کشور سال گذشته با انتشار بیانیه‌ای گفت، چین برنامه اکتشاف فضایی خود را برای ۱۰ تا ۱۵ سال آینده ارائه کرده است.

به گفته طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه چین، این کشور احتمالا تا سال ۲۰۲۸ تاسیس یک پایگاه تحقیقاتی در ماه را بر اساس دو ماموریت اکتشافی رباتیک تکمیل می‌کند و فضانوردان چینی را در حدود سال ۲۰۳۰ به ماه می‌فرستد.

مادورو به همراه «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین، مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌ها را برای گسترش همکاری‌ها امضا کردند که شامل حوزه‌هایی مانند نفت، تجارت، معدن، مالی و فضا می‌شد.

«ژانگ کجیان»، مدیر اداره ملی فضایی چین (CNSA) و «گابریلا خیمنز»، معاون رئیس جمهور و وزیر علوم و فناوری ونزوئلا نیز یک توافقنامه چارچوب همکاری فضایی را ادز حضور روسای جمهور هر دو کشور امضا کردند. 

رئیس جمهور ونزوئلا در شبکه‌های اجتماعی گفت، فضانوردان ونزوئلایی به زودی می‌توانند در چین آموزش ببینند و پس از آن در ماموریت ماه شرکت کنند.

تلاش‌های فضایی چین در دهه گذشته بسیار گسترش یافته است. این کشور سومین کشوری بود که در سال ۲۰۱۳ با موفقیت بر روی ماه فرود آمد و و یک ایستگاه فضایی به نام تیانگونگ را در مدار کم ارتفاع زمین ساخت.

ایستگاه فضایی مدولار بزرگ چین در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد وتقریباً یک پنجم جرم ایستگاه فضایی بین‌المللی را دارد.

پکن اکنون به دنبال ایجاد اتحادی از کشور‌ها برای اکتشاف و بهره برداری بالقوه از ماه است که در عین حال که موازی با برنامه آرتمیس و توافق‌نامه آرتمیس به رهبری ایالات متحده است، مخالف آن هم است.

ونزوئلا اولین کشور خارجی بود که به پروژه ایستگاه تحقیقاتی بین المللی قمری (ILRS) پیوست که به طور مشترک توسط چین و روسیه در سال ۲۰۲۱ اعلام شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب