فضاپیمای لونا - ۲۵ وارد مدار ماه شد
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، راسکاموس سازمان فضایی روسیه اعلام کرد: ماموریت لونا ۲۵ به طور موفقیت آمیز به مدار ماه رسیده است.
فضاپیمای قمری روسیه روز چهارشنبه وارد مدار ماه شد که گامی بزرگ در راستای جاه طلبی این کشور برای اولین بودن در قطب جنوب ماه در جستجوی آب یخ زده است.
راسکاموس اعلام کرد لونا - ۲۵ در ساعت ۱۱:۵۷ صبح (به وقت گرینویچ) وارد مدار ماه شد و قرار است به مدت پنج روز به دور ماه، تنها قمر زمین بچرخد و سپس مسیر خود را برای فرود نرم روی قطب جنوب ماه که برای ۲۱ آگوست (روز دوشنبه) برنامه ریزی شده، تغییر دهد.
فضاپیمای چاندرایان ۳ که متعلق به کشور هند است نیز اوایل این ماه پیش از فرود برنامه ریزی شده در قطب جنوب ماه وارد مدار ماه شد.
هدف فضاپیمای روسیه که تقریبا به اندازه یک خودروی کوچک است، فعالیت به مدت یک سال در قطب جنوب خواهد بود؛ جایی که دانشمندان ناسا و دیگر آژانسهایو دیگر آژانسهای فضایی در سالهای اخیر نشانههایی از آب یخ زده را در این دهانهها شناسایی کردهاند.
وجود آب در ماه پیامدهایی برای قدرتهای بزرگ فضایی دارد و به طور بالقوه امکان سکونت طولانیتر انسان در این سیاره را فراهم میکند که درنهایت استخراج منابع ماه را ممکن میکند.
به گفته آناتولی زاک، فردی که برنامههای فضایی روسیه را دنبال میکند از زمان لونا ۲۴، ماموریت ماه سال ۱۹۷۶ اتحاد جماهیر شوروی هیچ فضاپیمای روسی وارد مدار ماه نشده است؛ بنابراین ورود به مدار ماه برای موفقیت این پروژه کاملا حیاتی است و از سرگیری این برنامه برای روسیه بسیار مهم است.
لونا - ۲۵ تنها یک ماموریت نیست، بلکه بخشی از یک استراتژی بسیار گستردهتر روسیه است که تا ۱۰ سال آینده ادامه دارد.
اگر فضاپیمای روسیه روی ماه فرود بیاید، در حدود یک سال آینده با استفاده از ۸ ابزار علمی محیط اطراف خود را مطالعه خواهد کرد.
انتهای پیام/