آیین تشییع حمید منوچهری برگزار شد/ هنرمندی که نام مولا علی (ع) از لبش جدا نمیشد+عکس
به گزارش خبرنگار فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تشییع پیکر زنده یاد حمید منوچهری گوینده رادیو، صداپیشه و بازیگر پیشکسوت سینما صبح امروز جمعه سیزدهم مرداد در ارگ تاریخی رادیو برگزار شد.
فرزاد حسنی مجری این برنامه ضمن تسلیت این فقدان به خانواده آنمرحوم و اهالی هنر گفت: چگونه میتوانم از کسی صحبت کنم که هر لحظه و هر کجا نام علی (ع) را میگفت و در ایام عزای فرزند امیر المومنین(ع) ما را ترک کرد. او در هر مناسبتی نام مولا را میبرد و ما او را با همین خصلت میشناختیم و من هم این مجلس نکوداشت را با نام علی بن ابیطالب(ع) آغاز میکنم.
حسنی در ادامه پیام پیمان جبلی رئیس سازمان صداو سیما را قرائت کرد. متن پیانم تسلیت رئیس سازمان صداو سیما به این شرح بود:« انالله و اناالیه راجعون. خبر تاسف بار درگذشت همکار عزیز و پیش کسوت استاد حمید منوچهری را با اندوه فراوان دریافت کردم. آن مرحوم با صدایی پرطنین و ماندگار، سالها برای مخاطبان رادیویی رسانه ملی خاطره ساخت.
استاد منوچهری همواره الگویی موفق برای نسل جوان و سرمشق اخلاق و تعهد و بزرگ منشی برای همکارانش بود. فقدان ایشان را که بی شک از وزنههای هویت رادیو بود به نزدیکان، دوستان و همکاران رادیو و خانواده بزرگ رسانه ملی تسلیت میگویم و از خداوند منان رحمت واسعه الهی را برای آن عزیز سفر کرده مسئلت می نمایم».
علی بخشی زاده معاون صدای سازمان دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: خوشابه حال کسی که در این دنیا با بندگان خدا طوری رفتار کرد که هنگام رفتنش کمبود او حس شد. در این دو سالی که با استاد عزیزم آقای منوچهری (این استاد عزیز را از عمق جانم میگویم) دمخور بودم همیشه میگفتند زیر سایه و در پناه مولا باشید خودشان خیلی رنگ و بوی این فهم و درک را گرفته بودند.
معاون صدا افزود: انسان زمانی به مرحله انسانیت میرسد که منافع دیگران را به منافع خودش ترجیح دهد. «دوست بدار برای دیگری آنچه را که برای خودت» این یعنی چه؟ یعنی نفی خودخواهی، ترویج روحیه دیگر خواهی، دیگری را بر خودت مقدم بداری.
بخشی زاده گفت: من شهادت می دهم در این مدت ۸۰۰ روزی که محضر استاد را نزدیکتر درک کردم، ندیدم ارتباطی داشته باشم چه حضوری و چه تلفنی حرفی را برای خودشان بزنند. دائما دغدغه همکاران و دوستان را داشت. خوش به حال این مرد که در تربیت خودش کوشید. تمام اشتباهاتی که ما مرتکب میشویم از خودخواهی است. مرحوم منوچهری این رفتار منفی را به هیچ وجه نداشت و در عوض همیشه برای رفاه و خوبی دیگران میکوشید.
وی افزود: ان شاالله رادیو بازهم از این اساتید را به خود ببیند و در پرتو لطف خدا در همین لحظه روح پاک این عزیز در کنار حضرت امیر المومنین محشور باشد.
در ادامه، امین منوچهری فرزند آن مرحوم و صداپیشه سینما و تلویزیون نیز در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از حضور همکاران و علاقهمندان به آن استاد فقید نکاتی را درباره زندگی هنری و خانوادگی زنده یاد منوچهری بیان کرد.
محمود قنبری صداپیشه پیشکسوت نیز با قرائت متنی یاد این هنرمند را زنده کرد.
همچنین ایوب آقاخانی نیز با اشاره به این که من در اردیبهشت ماه امسال پدرم را از دست دادم گفت: امروز برای بار دوم احساس کردم پدرم را از دست داده ام. این ما هستیم که سوگواریم و ناراحتیم. جای حمید منوچهری بسیار بسیار بهتر از ماست. چون که تقریبا آخرین فرد از نسل فعال رادیو بود را که میتوانست ما را از هنرش سیراب کند. پس ما شایسته سوگواری هستیم.
وی اضافه کرد: اینجا نیامدم که از حمید منوچهری بگویم ما اینجا جمع شدهایم تا با هم به سوگ خود بنشینیم. جای او از تکتک ما بهتر است. ما شایسته سوگواری هستیم که دیگر برای رفع تشنگی سرچشمهای نداریم. او سنگر هنر را با همه دلایلی که وجود داشت ترک نکرد. هر بار در بیمارستان به ملاقات او رفتیم درباره کاری که میخواست بعد از ترخیص برای رادیو انجام دهد سخن میگفت.
وی در پایان سخنانش یادآور شد: آرزوی قلبیام این است که او شفاعت ما را بکند. او که بارها اینجا شفاعت ما را نزد کسانی کرد که دستی بر آتش دارند.
در پایان و پس از اقامه نماز بر پیکر زنده یاد حمید منوچهری، پیکر او به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
در حین برگزاری این مراسم قطعات صوتی از هنرنمایی حمید منوچهری در قالب نمایشنامه رادیویی و دوبله نیز در محوطه ارگ تاریخی رادیو پخش شد که همدردی و تاثر حاضرین را به همراه داشت.
لازم به یادآوری است، حمید منوچهری که به دلیل عارضه ریوی مدتی بود در بخش مراقبتهای های ویژه بیمارستان بستری بود، شامگاه ۱۱مرداد ماه در بیمارستان درگذشت.
زندهیاد منوچهری ـ هنرمند باسابقه کشورمان ـ بیش از ۶۰ سال در رادیو و دوبله فعالیت داشت. این پیشکسوت ۸۲ ساله زادهی ۹ دی ماه سال ۱۳۲۰ بود. در سال ۱۳۳۶ در شانزده سالگی با نمایشهای رادیویی و یک سال بعد از طریق هوشنگ کاظمی با حرفه دوبله آشنا شد. او در سال ۱۳۴۲ با کمک نصرت الله محتشم به رادیو ایران آمد و در سال ۱۳۵۱ کارگردانی برنامه کودک رادیو را بر عهده گرفت، منوچهری تا سال ۱۳۵۷ چندین برنامه دیگر را کارگردانی کرد.
این هنمند فقید علاوه بر گویندگی در فیلم های سینمایی همچون «مشت و تفنگ شکسته»، «شیطان صفتان»، «ماموریت»، «چهره دوم سقوط»، «جغد ها» و مجموعه های تلویزیونی «یکی از این روزها»، «داستان یک زندگی» و «معمای شاه» به عنوان بازیگر ایفای نقش داشته است.
انتهای پیام/