نخستین تصویر «اقلیدس» از کهکشانها و ستارگان درخشان منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسکای نیوز، تلسکوپ فضایی اقلیدس در اولین تصاویر کهکشانها و ستارگان درخشان را ثبت میکند. این تلسکوپ در یک ماموریت ۶ ساله است تا دو مورد از بزرگترین اسرار جهان را روشن کند؛ انرژی تاریک و ماده تاریک. به گفته تیم تحقیقاتی اقلیدس کاملاً کالیبره شده میلیاردها کهکشان را رصد خواهد کرد تا بزرگترین نقشه سه بعدی آسمان را ایجاد کند.
آژانس فضایی اروپا (ESA) گفته است که کهکشانهای مارپیچی و بیضوی، ستارگان دور و نزدیک، خوشههای ستارهای و ... را میتوان در تصاویر منتشر شده مشاهده کرد، حتی اگر ابزارهای درگیر بخشی از آسمان را کوچکتر از آسمان کامل ثبت کنند.
اقلیدس در یک ژوئیه با موشک فالکون ۹ اسپیسایکس از کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شد و به مقصد خود رسید. نقطه برتری که به عنوان دومین نقطه لاگرانژ شناخته میشود. آژانس فضایی اروپا آن را «سنگ عطف» نامید که نشان میدهد تلسکوپ به اهداف خود خواهد رسید.
به گفته آژانس فضایی تصاویر سیاه و سفید توسط ابزار نور مرئی اقلیدس (VIS) گرفته شده است که در ادامه تصاویری تیز از میلیاردها کهکشان برای اندازه گیری شکل آنها میگیرد. در همین حال، تصاویر قرمز رنگ توسط دستگاه طیفسنج فروسرخ نزدیک و نورسنج (NISP) گرفته شد که میزان نوری که کهکشانها را در هر طول موج ساطع میکنند، اندازهگیری میکند.
مدیر پروژه جوزپه راکا پس از ۱۱ سال طراحی و توسعه گفت: دیدن اولین تصاویر هیجانانگیز و بسیار احساسی است. زمانی که فکر میکنیم فقط چند کهکشان را در اینجا میبینیم که با حداقل تنظیم سیستم تولید شدهاند، حتی باورنکردنیتر است.
اقلیدس کاملاً کالیبره شده در نهایت میلیاردها کهکشان را رصد خواهد کرد تا بزرگترین نقشه سه بعدی آسمان را ایجاد کند. آژانس فضایی اروپا تأکید کرد که این دادهها تصاویر آزمایشی اولیه هستند که برای بررسی ابزار و نحوه پالایش فضاپیما گرفته شدهاند و تصاویر جزئیتر در تاریخ بعدی منتشر خواهند شد.
هدف ماموریت ۶ ساله اقلیدس بررسی دقیق جهان تاریک برای درک بهتر چرایی گسترش سریع آن است. تصاویر گرفته شده به اخترشناسان کمک میکند تا بینشی در مورد ماده تاریک گریزان به دست آورند، ذراتی که نور را جذب، بازتاب یا ساطع نمیکنند. ماده تاریک را نمیتوان مستقیماً مشاهده کرد، اما دانشمندان به دلیل تأثیری که بر روی اجسام دیگر میگذارد، آن را مشاهده میکنند.
آنها معتقدند که کهکشانها را به هم متصل میکند و محیطی برای ستارهها، سیارات و زندگی ایجاد میکند. این ماموریت همچنین انرژی تاریک را کشف خواهد کرد که تصور میشود کهکشانها را از هم جدا میکند و باعث میشود انبساط کیهان شتاب بگیرد. بریتانیا ۳۷ میلیون پوند به این مأموریت ۸۵۰ میلیون پوندی کمک کرده است.
انتهای پیام/