نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان تشریح شد
به گزارش خبرنگار علم وفناوری آنا، دکتر رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امروز در نشست خبری رونمایی از (آییننامه جدید ارزیابی و حمایت از مؤسسات دانش بنیان) که در محل معاونت علمی برگزار شد گفت: سال گذشته مقام معظم رهبری با شعار سال مبنی بر (تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین)، گفتمان دانش بنیانی را در کشور مطرح کردند.
وی با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش بنیان در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید، گفت: این قانون، یکی از مهم ترین قوانین کاملی است که در کشور اجرا شد؛ این قانون در ادامه قانون مصوب سال ۱۳۸۹ مبنی بر قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیانها بود.
وی اضافه کرد: یک دهه اجرای این قانون باعث شد کشور از تراز بالاتری در حوزه قابلیت های مبتنی بر دانش برخوردار شود و نهال نوپایی که یک زمانی پایه گذاری شد اکنون به درختی در حال ثمر تبدیل شود.
اسدی فرد عنوان کرد: معاونت علمی، در دوره چهارم فعالیت خود متناسب با این فضا فعالیت خود را شروع کرده است؛ در این میان هم گفتمان جامعه مبنی بر حمایت از دانش بنیان ها شکل گرفته است. در واقع گفتمان جامعه انتطار دارند از دانش بنیان ها که مسائل را حل کنند.
وی ادامه داد: در همین راستا طراحی های لازم در معاونت علمی انجام شد تا نظام ارزیابی شرکتهای دانش بنیان ارتقا یابد.
وی گفت: در آیین نامه جدید ارزیابی دانشبنیانها، شرکتها به ۳ دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم بندی می شوند، افزود: در مدل فعلی شاخصهای ارزیابی برای همه شرکتها اعم از شرکتهای نوپا، متوسط، بزرگ، تولیدی و خدماتی تقریبا یکسان است و ارزیابی شرکتها در دورههای دو ساله و به صورت مقطعی و لحظهای انجام میگرفت که ارزیابی طی این مدت محقق نمی شد.
وی اظهار کرد: در مدل ارزیابی فعلی صرفا بر موضوع سطح پیچیدگی فناوری تمرکز دارد و نسبت به مطلوبیتهای ملی مانند ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، اشتغال آفرینی و ارتقا بهره وری تقریبا توجهی نمی شود؛ ضمن آنکه در نظام فعلی از مشارکت سایر بازیگران زیست بوم از جمله ستادهای توسعه فناوری و پارکهای فناوری استفاده نمیشود.
اسدی فرد با بیان اینکه راهبرد اصلی در رویکرد جدید ارزیابی دانشبنیانها، ارزیابی فناوری و تسلط بر فرایند توسعه محصول است، خاطرنشان کرد: در آیین نامه جدید تغییر رویکرد از حمایت عمومیو یکسان از همه شرکتها به حمایت هوشمند بر اساس نقشه راه رشد از هر شرکت تغییر یافته است.
وی ادامه داد: بر این اساس حمایتهای پایه در این آیین نامه شامل اعطای برند دانشبنیان، معرفی به صندوقها برای تسهیلات محدود، امریه سربازی و استمرار در کاربری مسکونی و حمایتهای خاص شامل تولید بار اول، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایهگذاری، حضور در کنسرسیومها و پروژههای بزرگ و تسهیلات بزرگ میشود.
به گفته وی شرکتهای فناور شرکتهایی است که حداقل یک محصول و یا خدمت فناورانه دارند و سهم فروش دانشبنیان آنها از کل فروش شرکت حداقل ۵۰ درصد باشد..
وی با اشاره به شاخصهای ارزیابی در آییننامه جدید گفت: سهم نیروی انسانی تحقیق و توسعه از کل نیروی انسانی شرکت، میزان جذب سرمایه از شرکتهای بزرگ تخصصی حوزه خود و یا نهاد مالی، میزان سرمایه گذاری از شاخصهای عمومی ارزیابی به شمار میرود.
انتهای پیام/