آسیاییها از لابی اتحادیه اروپا برای رهبری هوش مصنوعی استقبال نکردند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن مقاماتی را برای مذاکره در مورد کنترل استفاده از هوش مصنوعی با حداقل ۱۰ کشور آسیایی ازجمله هند، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و فیلیپین اعزام کردهاند.
این بلوک قصد دارد قانون هوش مصنوعی پیشنهادی خود را به یک معیار جهانی در مورد فناوری در حال رشد تبدیل کند، بهگونهای که قوانین حفاظت از دادههای آن به شکلگیری استانداردهای جهانی حریم خصوصی کمک کرده است.
بااینحال، هفت نفر از افراد نزدیک به این مذاکرات به رویترز گفتند که تلاش برای متقاعد کردن دولتهای آسیایی در موردنیاز به قوانین سخت گیرانه جدید با استقبال بیسابقهای مواجه شده است.
بسیاری از کشورها طرفدار رویکرد صبر و مشاهده هستند یا به سمت یک رژیم نظارتی انعطافپذیرتر متمایل هستند. این مقامها خواستهاند نامشان فاش نشود، زیرا این مذاکرات که میزان آن قبلاً گزارش نشده است محرمانه باقیمانده است.
عدم استقبال کشورهای آسیایی از قوانین اتحادیه اروپا
یکی از مقامات اتحادیه اروپا که برای انجام مذاکره به سنگاپور اعزام شده بود گفت: سنگاپور، یکی از مراکز فناوری پیشرو در آسیا ترجیح میدهد پیش از تطبیق مقررات محلی چگونگی تکامل فناوری را ببیند. مقامات سنگاپور و فیلیپین ابراز نگرانی کردند که مقررات بیشازحد عجولانه ممکن است نوآوری هوش مصنوعی را خفه کند.
آنطور که رویترز ماه گذشته گزارش داد، کشورهای جنوب شرق آسیا در حال تدوین دستورالعملهای داوطلبانه هستند؛ مثلاً ژاپن نیز بهنوبه خود به سمت قوانین نرمتر از رویکرد سخت گیرانه اتحادیه اروپا متمایل است چراکه به دنبال فناوری برای افزایش رشد اقتصادی و تبدیل آن به رهبر تراشههای پیشرفته است.
«الکساندرا ون هافمن» وزیر دیجیتال هلند در مصاحبهای گفت: تلاشها در آسیا بخشی از فشار جهانی کشورهای اروپایی است که شامل مذاکره با کشورهایی مانند کانادا، ترکیه و رژیم اشغالی میشود.
ون هافمن اواخر ماه گذشته با اشاره به مقررات عمومی حفاظت از دادهها، رژیم حریم خصوصی دادههای اتحادیه اروپا گفت: ما در تلاشیم تا بفهمیم که چگونه میتوانیم این مقررات را از اتحادیه اروپا کپی، قابلاجرا و منعکس کنیم.
ظهور هوش مصنوعی بهعنوان پیشرفتی که آغازگر عصر پیشرفتهای سریع در علم و فناوری خواهد بود و تمام جنبههای فعالیت انسان را متحول خواهد کرد، اما بهعنوان یک تهدید وجودی نیز ترسیمشده است.
قانونگذاران اتحادیه اروپا در ماه ژوئن با مجموعهای از پیشنویس قوانین موافقت کردند که باعث میشود شرکتهایی مانند اپراتور «اپن ایآی» و «چت جیپیتی» محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی را افشا کنند. بهاصطلاح تصاویر جعلی عمیق از تصاویر واقعی کمک کنند و محافظت در برابر محتوای غیرقانونی را تضمین کنند.
این قانون پیشنهادی که جریمههای مالی برای نقض قوانین را نیز پیشبینی میکند، با مقاومت شرکتها مواجه است و ۱۶۰ مدیر اجرایی ماه گذشته با امضای نامهای هشدار دادند که این قانون میتواند رقابتپذیری، سرمایهگذاری و نوآوری اروپا را به خطر بیندازد.
لابیگر اتحادیه اروپا برای همکاری مشترک با کشورهای آسیایی
بااینحال، مقامات اتحادیه اروپا که شراکت دیجیتالی را با ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور امضا کردهاند، خوشبین هستند که میتوانند زمینه مشترکی را با شرکای بینالمللی برای پیشبرد همکاری درزمینهٔ فناوریهای ازجمله هوش مصنوعی پیدا کنند.
تیری برتون، رئیس صنعت اتحادیه اروپا در جریان سفر به کره جنوبی و ژاپن برای بحث در مورد هوش مصنوعی و نیمهرساناها گفت: مأموریت ما دوباره این است که مطمئن شویم آنچه در اتحادیه اروپا اتفاق میافتد، که حوزه انتخابیه بزرگ ما است، اگر بتوانم بگویم، محافظت میشود.
برتون در مورد تنظیم هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا و کشورهایی مانند ژاپن گفت: من معتقدم که این دو احتمالاً فاصله زیادی با یکدیگر نخواهند داشت؛ زیرا ما ارزشهای یکسانی داریم.
هوش مصنوعی هیروشیما
رهبران اقتصادهای گروه هفت (G ۷) متشکل از کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا، در ماه مه خواستار اتخاذ استانداردهایی برای ایجاد هوش مصنوعی قابلاعتماد و راهاندازی یک انجمن وزارتی به نام فرآیند هوش مصنوعی هیروشیما شدند.
یک مقام کره جنوبی پس از دیدار با برتون گفت: سئول به بحث درباره مقررات هوش مصنوعی با اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد، اما بیشتر به کاری که G ۷ انجام میدهد علاقهمنداست. اتحادیه اروپا قصد دارد از نشستهای آتی گروه ۲۰ برای فشار بیشتر استفاده کند.
ون هافمن به رویترز گفت: اتحادیه اروپا در حال برنامهریزی برای استفاده از نشستهای آتی G ۲۰ برای پیشبرد بیشتر همکاری جهانی درزمینهٔ هوش مصنوعی بهویژه با رئیسجمهور هند است.
انتهای پیام/