صابون خامهای میکروجلبکی تولید شد
پریوش قادرینیا مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری با تشریح دستاوردهای این واحد فناور اظهار کرد: صابون خامهای محصولی بوده که با بهکارگیری میکروجلبک اسپیرولینا (گونهای از جلبک سبز-آبی از شاخه سیانوباکترها است در این واحد فناور ساخته شد.
وی با بیان اینکه 3 نوع جلبک اسپیرولینا وجود دارد، گفت: این جلبک در آبهای شیرین رشد میکند و در راسته جلبکهای آب شیرین قرار میگیرد. این جلبکهای سبزآبی سرشار از پروتئین بوده و پروتئینها برای سلامتی بدن و زیبایی پوست و مو بسیار مهماند. برخی از اسید آمینهها برای ساخت کلاژن و حفظ الاستیسیته پوست بسیار ضروری هستند. همچنین با تأمین پروتئین مورد نیاز بدن به ساخت کراتین، رشد سالمتر و سریعتر موهای سر کمک شایانی میشود.
مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان اضافه کرد: اسپیرولینا بیش از ۶۰ درصد پروتئین دارد که بیشترین میزان پروتئین روی کره زمین است و میتواند همه اسیدآمینههای لازم برای بدن را تأمین کند. جلبک اسپیرولینا میتواند به خوبی فلزات سنگین و سموم را به خود جذب و باعث حذف آنها از سلولهای پوستی و بدن شود. این جلبک غنی از کلروفیل بوده که یکی از بهترین مواد پاککننده طبیعی است و میتواند در از بین بردن فلزات سنگین و سموم مؤثر باشد و باعث ایجاد پوستی شفاف و لطیفتر شود.
قادرینیا عنوان کرد: اسپیرولینا غنی از یک اسید چرب به نام گاما لینولنیک اسید (GLA) است که به بدن کمک میکند با التهاب مبارزه کند. این اسید چرب به حفظ یکپارچگی پوست کمک کرده و با التهاب و مشکلات پوستی نظیر اگزما مبارزه میکند. افزایش رادیکالهای آزاد پوست به دلیل اشعه خورشید، آلودگی هوا و رژیم غذایی نامناسب، باعث افزایش چینوچروک، شل شدگی و تغییر رنگ پوست میشود. اسپیرولینا دارای مواد آنتیاکسیدان بسیار قوی است که میتواند بهراحتی رادیکالهای آزاد را خنثی و پوست بدن را به خوبی محافظت کند. اسپیرولینا با خنثی کردن رادیکالهای آزاد، حذف سموم و فلزات سنگین و افزایش متابولیسم سلولی باعث کاهش روند پیری و به تأخیر انداختن آن خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از آنتیاکسیدانهای حیرتانگیز موجود در اسپیرولینا فیکوسیانین بوده که آبی رنگ است و تأثیر شگفتانگیزی در باززایی سلولی و ترمیم پوست دارد. اسپیرولینا مقدار فراوانی ویتامین A، E و ویتامین B۱۲ دارد و میتواند پوستهای آسیبدیده و شل را درمان کرده و باعث جوانتر و روشنتر شدن پوست شود و از رشد رادیکالهای آزاد و ایجاد پیری جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه ویتامینهای موجود در اسپیرولینا به بدن کمک میکند تا بتواند سلولهای جدید و سالم را سریعتر تولید کند، گفت: همچنین این جلبک در حذف لکههای دور چشم و برطرف کردن جوش و آکنههای پوستی به دلیل خاصیت آنتی باکتریالی که دارد مؤثر است.
مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفت: این واحد فناور در سال ۱۳۹۹ با هدف دستیابی به محصولات دانش بنیان و رفع نیازهای فناورانه کشور در حوزه نانو فناوری دارویی، آرایشی، بهداشتی و محصولاتی از جنس طبیعت و گیاهان دارویی در مرکز رشد این واحد دانشگاهی بهعنوان هسته فناور آغاز به فعالیت کرده است.
قادرینیا بیان کرد: امیدواریم که سازمان غذاودارو بسترهایی برای اخذ مجوزهای تولید برای شرکتهای نوپا فراهم آورد و مسیری برای بهکارگیری ظرفیتها دراختیار جوانان تحصیلکرده گشوده شود تا پایلوت تولید داشته و مراکز رشد و سراهای صندوقهای حمایتی برای استارت تولید بهصورت مشارکت فیمابین فناوران و دانشگاه بوجود آید.
گفتگو: حسین عقابی
انتهای پیام/