ارتباط مستقیم رژیم غذایی ناسالم و ابتلا به دیابت نوع ۲
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تعداد افراد مبتلا به دیابت در دنیای مدرن با رژیمغذایی ناسالم بسیار گسترش پیدا کرد. در حدود چهل سال گذشته، تعداد افراد دیابتی از ۱۰۰ میلیون به بیش از ۵۰۰ میلیون نفر افزایش یافته است. همچنین رعایت نکردن رژیم غذایی سالم با افزایش مشابه در مشکلات سلامت مرتبط مانند چاقی و خطر بیماریهای قلبیعروقی همراه است.
ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبیعروقی، یک مشکل بهداشتی اساسی است که باید مهم در نظر گرفته شود، اما این روزها مدام در حال بدتر شدن است؛ بنابراین محققان در حال بررسی هستند تا مشاهده کنند پشت این بیماریها چه عواملی درگیر هستند.
محققان در مطالعات جدید دریافتند که یکی از مشکلات اساسی رژیمغذایی است. محققان برای انجام مطالعات دادههای ۱۸۴ کشور را میان سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ جمعآوری کردهاند. همچنین با استخراج آمار از پایگاههای اطلاعای بهداشت عمومی، مطالعات قبلی و سوابق جمعیت شناختی را در تحقیقات خود تجزیه و تحلیل کردند.
بر اساس آمار مطالعات، یک رژیم غذایی نامناسب میتواند موجب شود تا ۱۴.۱ میلیون نفر از شرکتکنندگان در تحقیقات به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند. اطلاعاتی که محققان دریافتهاند، ۷۰ درصد از تشخیصهای جدید در سراسر جهان را نشان میدهد.
۱۱ فاکتور رژیمی در این مطالعات بررسی شده است که سه عامل نسبت به سایرین مانند غلات کامل، برنج و گوشت مهمتر در نظر گرفته شده است. نخوردن آجیل و سبزیجات تاثیر کمتری در شیوع این بیماریها داشته است.
محققان همچنین دریافتند رژیم غذایی نامناسب به وضوح با موارد دیابت در مردان در مقایسه با زنان مرتبط است. بهنظر میرسد که این بیماری در افراد جوان و مناطق شهری نسبت به افراد مسن و مناطق روستایی تاثیر بیشتری دارد.
اروپای مرکزی، شرقی و آسیای مرکزی مناطقی بودند که بیشترین آمار ابتلا به دیابت مرتبط با رژیمغذایی را داشتند. آمار ابتلا به این بیماری در آمریکای لاتین و کارائیب نیز به دلیل شیوع گوشت قرمز و گوشت فرآوریشده در رژیمغذایی بالا بود. افراد برای بهبود سلامتی خود و کاهش خطر بیماری دیابت باید رژیمغذایی خود را تقویت کنند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/