دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب؛

تصویری خیره‌کننده از برخورد ۲ کهکشان ثبت شد

تصویری خیره‌کننده از برخورد ۲ کهکشان ثبت شد
تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری زیبا از رویداد کیهانی برخورد دو کهکشان مارپیچی در طول موج مادون قرمز ثبت کرده است.
کد خبر : 842625
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری زیبا از رویداد کیهانی برخورد دو کهکشان مارپیچی در طول موج مادون قرمز ثبت کرده است. برخورد و ادغام دو یا حتی چند کهکشان موضوعی غیرمعمول نیست، اما در تصویر ثبت‌شده از برخورد دو کهکشان، موضوع قابل‌توجه آن است که ادغام کهکشان‌ها با ساطع‌شدن نور درخشانی همراه شده است که جذابیت‌های بصری خاص خودش را دارد و جیمز وب توانسته این رویداد کیهانی دراماتیک را ثبت کند.

**ثبت تصویری جیمز وب از برخورد دو کهکشان
 
وقتی از زمین به دو کهکشان نگاه می‌کنیم، آن‌ها به‌صورت یک جسم واحد به نظر می‌رسند و نام ترکیبی Arp ۲۲۰ دارند. آن‌ها درخشان‌تر از کهکشان مارپیچی معمولی مانند کهکشان راه شیری هستند که از آن‌ها به عنوان کهکشان مادون قرمز بسیار درخشان (ULIRG) یاد می‌شود.  
 
تصویری خیره‌کننده از برخورد دو کهکشان ثبت شد

لازم به یادآوری است؛ Arp ۲۲۰ مانند یک فانوس دریایی درخشان در میان دریایی از کهکشان‌ها می‌درخشد و می‌تواند آسمان شب را در تصویر ثبت‌شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا روشن کند. کهکشان مادون قرمز فوق درخشان (ULIRG) با درخشندگی بیش از یک تریلیون خورشید توسط جیمز وب ثبت شده است.

Arp ۲۲۰ در فاصله ۲۵۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. جیمز وب توانسته است با استفاده از دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) و دوربین مادون قرمز میانی (MIRI) از این کهکشان تصاویری را ثبت کند. دانشمندان ناسا می‌گویند برخورد دو کهکشان مارپیچی حدود ۷۰۰ میلیون سال قبل آغاز شده است. همچنین گفتنی است که Arp ۲۲۰ قبلاً توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۰۸ تصویربرداری شده است.

با مقایسه دو تصویر ثبت‌شده به خوبی مشخص است که جیمز وب توانسته تصاویری با کیفیت و جزییات بیشتر ثبت کند. به لطف پیشرفت تکنولوژی اکنون محققان به تصاویری با جزئیات خیره‌کننده دست پیدا کرده‌اند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب