دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰ برابر قوی‌تر از یک انفجار ابرنواختر؛

صاف‌ترین انفجار فضایی در کهکشان رخ داد

صاف‌ترین انفجار فضایی در کهکشان رخ داد
انفجار فضایی عجیب و غریب در کهکشانی با فاصله ۱۸۰ میلیون سال نوری از زمین رخ داد.
کد خبر : 839709

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، انفجار فضایی عجیب‌وغریب در کهکشانی با فاصله ۱۸۰ میلیون سال نوری از زمین رخ داد. این رویداد عجیب‌وغریب درک ما از چگونگی مرگ ستاره‌ها را به چالش می‌کشد و به عنوان صاف‌ترین انفجار در نوع خود شناخته شده است.

انفجار عظیم به نام «AT ۲۰۱۸ cow»، متعلق به انفجار‌های نادر کیهانی است که به عنوان گذرا‌های نوری آبی سریع یا «FBOT» شناخته می‌شود. با این حال، برخلاف چهار FBOT دیگر که تا به امروز شناسایی شده‌اند، به نظر می‌رسد، AT ۲۰۱۸ cow تنها به دلایلی از پهلو منفجر شده است. اخترشناسان در عجبند که چه چیزی باعث ایجاد چنین انفجار‌هایی با شکل عجیب‌وغریب شده است. این کشف جدید می‌تواند به ستاره‌شناسان کمک کند تا اجداد بالقوه را محدود و منحصر کنند.

جاستین، اخترفیزیکدان، می‌گوید؛ درباره انفجار‌های FBOT، اطلاعات بسیار اندکی وجود دارد. آن‌ها مانند ستارگان در حال انفجار رفتار نمی‌کنند. صاف‌ترین انفجار تازه‌ کشف‌شده بسیار درخشان هستند و خیلی سریع تکامل می‌یابند. به روایت ساده‌تر، آن‌ها بسیار عجیب هستند و مشاهدات جدید نیز آن‌ها را عجیب‌تر می‌کند.

اخترشناسان امیدوارند تا با استفاده از یافته‌های جدید بتوانند اطلاعات بیشتری درباره این انفجار دریابند. آن‌ها هرگز فکر نمی‌کردند که انفجار‌ها می‌توانند تا این حد کروی باشند. چندین پیش‌بینی بالقوه برای این انفجار وجود دارد. ستارگان درگیر امکان دارد یک دیسک درست قبل از مرگشان ایجاد کنند یا از ابرنواختر‌های شکست‌خورده به وجود آمده باشند، جایی که هسته ستاره به یک سیاهچاله یا ستاره نوترونی فرو می‌ریزد و سپس باقی‌مانده ستاره را می‌بلعد.

این انفجار با نام مستعار گاو، اولین انفجاری بود که در سال ۲۰۱۸، به عنوان عجیب‌ترین انفجار شناسایی شد. این انفجار از برخی جهات بسیار شبیه یک انفجار ابرنواختر معمولی به نظر می‌رسید، اما ستاره‌شناسان در مطالعات بعدی دریافتند که این انفجار ۱۰ برابر قوی‌تر از یک انفجار ابرنواختر است.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب