دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس اتاق بازرگانی تهران خواستار شد؛ پرهیز مجلس نهم از تصمیمات عجولانه/ تثبیت سیاست‌های اقتصادی تجاری و صنعتی حداقل برای یک سال

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در پایان دوران مجلس نهم تصمیمات عجولانه‌ای گرفته شده است،‌ درباره ساسیت‌های اقتصادی دولت نیز عنوان کرد: از دولت توقع داریم تا سیاست‌های اقتصادی تجاری و صنعتی را حداقل برای یک سال تثبیت کند.
کد خبر : 83928

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا مسعود خوانساری در چهاردهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق تهران اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد جهانی در سال 2016 با رشدی آهسته همراه باشد.


وی با بیان اینکه صندوق بین‌المللی پول رشدی 4 تا 4/5 درصدی برای ایران در سال 2016 پیش‌بینی کرده است، عنوان کرد: برخی کارشناسان این رقم را تا 5 درصد پیش‌بینی کرده‌اند که 3 درصد آن مربوط به حوزه نفت و 2 درصد باقی‌مانده به سایر بخش‌ها تعلق می‌گیرد که با توجه به رشد صفر در سال 94 این رشد منطقی خواهد بود.


خوانساری تصریح کرد: با توجه به افزایش تولید نفت و برداشته‌ شدن تحریم‌ها این رشد 5 درصدی محقق خواهد شد اما مهم‌تر از آن استقرار این رشد در سال‌های آینده است.


وی به پیامدهای منفی سیاست‌های نادرست دولت سابق در نظام بانکی اشاره کرد و گفت: علاوه‌ بر تأثیر تحریم‌ها بر نظام بانکی، عقب‌ماندن سیستم‌های بانکی ما از سیستم‌های جهانی نیز باعث شده است با وجود اینکه تحریم‌ها برطرف شده‌اند هنوز نتوانیم با بانک‌های جهانی ارتباط برقرار کنیم.


وی به مقررات جدید بانک‌ها در سال‌های تحریم اشاره و تصریح کرد: مقررات روز اقتصاد جهانی و بانک‌ها تغییر کرده است و باید سعی کنیم با آنها تطبیق پیدا کنیم.


رئیس اتاق بازرگانی تهران تعیین نرخ ارز را یکی از اولویت‌های دولت دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین شاخص مقاومت‌پذیری اقتصاد مدیریت نرخ ارز است که هر چه قوی‌تر در این زمینه عمل شود در مقابل شوک‌های اقتصادی می‌توانیم مقاوم‌تر باشیم.


وی گفت: یکی دیگر از مشکلات ما نظام اداری و بروکراسی موجود در اقتصاد است که هر چند دولت تلاش کرده است تا قوانین زائد را از بین ببرد اما این اتفاق نیفتاده است که امیدواریم در سال 95 این موضوع محقق شود.


خوانساری درباره سرمایه‌گذاری نیز بیان کرد: در سال‌های اخیر با کاهش رشد سرمایه‌گذاری نسبت به تولید ناخالص داخلی مواجه بوده‌ایم که دلیل آن کاهش قیمت نفت ،همچنین کاهش توان بخش خصوصی است که می‌تواند با حضور سرمایه‌های خارجی برطرف شود.


وی تأکید کرد: توقع ما از دولت این است که حداقل سیاست‌های اقتصادی تجاری و صنعتی را برای یک سال تثبیت کند.


به گفته وی، دولت درباره با ابلاغیه‌ها و آیین‌نامه‌ها باید با بخش خصوصی مشورت کند که طی این مدت چنین اتفاقی رخ نداده است . همچنین درباره دستورهای مرتبط با مسائل گمرکی، حداقل باید سه ماه قبل پیش‌آگاهی به بخش خصوصی داده شود که این موضوع نیز اتفاق نیفتاده است.


وی تصریح کرد: در وضع کنونی سرمایه‌گذاران داخلی هیچ اطمینانی برای آینده خود ندارند و از سرمایه‌گذاری حذر می‌کنند و مسلما سرمایه‌گذاران خارجی نیز از چنین کاری پرهیز خواهند کرد.


خوانساری با بیان اینکه در پایان دوران مجلس نهم تصمیمات عجولانه‌ای گرفته می‌شود، عنوان کرد: تثبیت کارت سوخت و افزایش نیافتن قیمت حامل‌های انرژی از جمله این تصمیمات است که می‌تواند تأثیر منفی در اقتصاد کشور داشته باشد.


وی همچنین به طرح بانکداری بدون ربا اشاره و خاطر نشان کرد: این طرح نیز به صورت عجله‌ای به مجلس ارائه شده است که در صورت تصویب ضربه‌ای بزرگ به اقتصاد کشور خواهد زد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب