نگاه متفاوت بانوان به مسائل جامعه، توسعه پروژههای علمی را رقم زد
آزاده شاهچراغی، دانشیار گروه معماری واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره نقش زنان در توسعه علم و فناوری کشور گفت: طی ۳ دهه اخیر به این نتیجه دست یافته ایم که جایگاه زنان در رفع مسائل و پیشرفت کشور پررنگتر شده است و تعداد دانشجویان و هیئت علمیهای خانم و همچنین فعالیت مهندسان معماری خانم در تخصص خودشان افزایش یافته است.
وی افزود: گاهی اوقات بانوان در برخی رشتهها تحصیل میکنند، اما جامعه فضای پرورش آنها را ندارند و نمیتوانند مرتبط با حرفه خود در کشور فعالیت کرده و کار علمی انجام دهند، ولی در رشته معماری شاهد پیشرفت کمی و کیفی نقش بانوان هستیم، در صورتی که چند سال گذشته بانوان سهم زیادی در این امور نداشته اند.
** تعداد خانمهای فعال عرصه معماری روز به روز در حال پیشرفت است
شاهچراغی با بیان اینکه شاید ۸۰ درصد امور دفاتر معماری به کمک خانمها توسعه مییابد، تاکید کرد: در پارکهای ساختمانی شاهد ناظر بانوان برجسته معماری هستیم و در دانشگاهها تعداد هیئت علمی ها، محققان، دانشجویان دکتری برای انجام فعالیتهای علمی عمرانی افزایش یافته است و برابری آماری را نشان نمیدهد بلکه تعداد خانمهای فعال عرصه معماری روز به روز در حال پیشرفت است.
دانشیار گروه معماری واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: وقتی افزایش مشارکت اجتماعی و تخصصی خانمها از نظر آماری را را در کنار خروجیهای کیفی علمی قرار میدهیم متوجه رشد کمی و کیفی نقش برجسته خانمها در تمام زمینهها میشویم، حتی در ۳ دهه اخیر زیرشاخههای بسیاری در گروه معماری شکل گرفته است که این موضوع اهمیت زیادی دارد و بسیار هم برای بانوان جهت افزایش انگیزه بیشتر به منظور فعالیت در جامعه موثر است.
شاهچراغی اضافه کرد: حضور خانمها در عرصههای علمی کشور بسیار موثر است و فضاهای نادیده گرفته شده از سوی آنها مورد توجه قرار گرفته است؛ چرا که معماری ظرف زندگی را طراحی میکند و مظروف داخل آن شامل زندگی و فعالیتهای انسان است.
** درک متفاوت بانوان به مسائل جامعه توسعه کیفی پروژههای علمی را رقم زد
وی ادامه داد: حوزههای مطالعاتی و حوزههای طراحی که بانوان در حوزه معماری به آن علاقه دارند و جلو میبرند بسیار شاخصتر شده است. درست است که معماری رشته مهندسی است، اما وقتی گروهی از خانمها اقدام به طراحی بخشی از تاسیس ساختمان میکنند در آن بسیار موفق عمل میکنند؛ چرا که درک خانمها از مسائل اجتماعی بسیار متفاوت است و به اینصورت شاهد افزایش کیفی در خروجی پروژهها هستیم.
دانشیار گروه معماری واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: وقتی از نظر آماری تعداد فعالان حوزه معماری افزایش مییابد به تبع شاهد رشد کیفی خروجی پروژههای علمی هم هستیم؛ بنابراین نقش زنان در توسعه مسائل تخصصی کشور فوق العاده قابل توجه است
انتهای پیام/