تنها کاربرد برخی پایان نامههای علوم انسانی خاک خوردن در قفسههای کتابخانههاست
پروانه شاه حسینی عضو هیئت علمی سازمان مطالعه و تدوین در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، درباره بی توجهی به رشتههای علوم انسانی گفت: توجه عمده سازمان سمت به کتابها و رشتههای علوم انسانی است.
وی افزود: در تاریخ ۷ اسفند جشنوارهای با عنوان کتابهای درسی دانشگاهی در حوزه علوم اسلامی و انسانی در سازمان مطالعه و تدوین برگزار میشود، همچنین تمام گروههای فعال در سازمان سمت در حوزههای علوم انسانی یعنی مدیریت، اقتصاد، جغرافیا، ادبیات فارسی، ادبیات عربی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، علوم قرآنی، فقه، فلسفه، ادیان و عرفان فعال بوده و عمدتا انسانی هستند، اما علوم قرآنی و فقه جنبه اسلامی دارند.
شاه حسینی با اشاره به اینکه پژوهشگر برتر در حوزه علوم انسانی نداریم، اظهار کرد: در سازمان سمت کرسی نظریه پردازی ترویجی در زمینه کتابهای درسی علوم انسانی داریم و جلسات متعددی راجع به همین کتب درسی برگزار شده و طرحی با عنوان اعیار پهلوانی در روزهای گذشته به دستمان رسیده که نظریه جدید دکتر مولوی عضو هیئت علمی سازمان سمت است؛ بنابراین در علوم انسانی نظریه پرداز داریم و در این زمینه فعالیت زیادی میکنیم.
عضو هیئت علمی سازمان مطالعه و تدوین گفت: کتابها و طرحهای پژوهشی اعضای هیئت علمی داخل و خارج از سازمان سمت در زمینه علوم انسانی تدوین شده و ما آن را تایید کرده ایم تا در قالب نظریه در سازمان سمت مطرح شود.
شاه حسینی درباره معیارهای شاخصهای علوم انسانی در ایران و جهان گفت: توجه و رفع نیازهای جامعه از شاخصهای تقویت علوم انسانی است و نباید تنها جنبه علمی در دانشگاه داشته باشند، یعنی پایان نامهها و رسالههای تهیه شده در علوم انسانی زیاد است، اما در قفسههای کتابخانه خاک میخورند در صورتی که باید در جامعه بروز رسانی شوند و در جهت رفع نیازهای جامعه انجام شوند و سپس دستگاههای اجرایی آنها را اجرا کنند نه اینکه بدون نتیجه باقی بمانند.
وی اضافه کرد: علوم انسانی و اسلامی باید جامع محور باشد و تک بعدی و بخشینه گری عمل نکنند. در وزارت علوم بخشی به نام جامعه و صنعت ایجاد شده که در زمینه فعالیت استادان علوم انسانی در صنایع عمل میکنند.
انتهای پیام/