دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1401 - 12:25
در مراسم امضاء موافقت نامه بورس دانش‌بنیان مطرح شد؛

باید دانش‌بنیان‌ها را به سمت حمایت از بازار سرمایه سوق دهیم

باید دانش‌بنیان‌ها را به سمت حمایت از بازار سرمایه سوق دهیم
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: ما نباید برای دانش‌بنیان‌ها از لفظ حمایت استفاده کنیم، بلکه باید دانش بنیان‌ها به حمایت از سرمایه‌ها بپردازند و به بازار سرمایه رونق دهند.
کد خبر : 830689

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، صبح امروز موافقت نامه «بورس دانش‌بنیان» با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امضا شد.

دهقانی  فیروزآبادی سازمان بورس را تاثیر گذار، جهت‌ده و ارزش‌آفرین خواند و گفت: ما نباید برای دانش بنیان‌ها از لفظ حمایت استفاده کنیم، بلکه باید دانش‌بنیان‌ها به حمایت از سرمایه‌ها بپردازند و به بازار سرمایه رونق دهند، زیرا می‌توانند ارزش افزوده بالایی برای صنایع و تولیدات ایجاد کنند.

وی در ادامه درباره نیاز دانش‌بنیان‌ها  به جذب در مجموعه‌های مالی کشور ادامه داد: دانش‌بنیان‌های واقعی به دلیل داشتن سود و درآمد کافی تمایلی برای وارد شدن به بازار سرمایه و مشارکت ندارند، پس اگر ما به دنبال ایجاد ارزش افزوده هستیم باید به دنبال جذب این دانش بنیان‌ها و مالکیت فکری آن‌ها باشیم.

معاونت علمی ریاست جمهوری گفت:  ارزش افزوده‌ای که شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند داشته باشند هیچ شرکتی نمی‌تواند داشته باشد و در حوزه اقتصاد دانش بنیان با ایجاد ارزش افزوده و بزرگ شدن آن‌ها در محیط سرمایه گذاری  به رفاه بیشتر مردم کمک کنیم. برای اینکار قطعا باید موانع موجود برطرف شوند. این اتفاق  تنها با خروج از نگاه سنتی به این موضوع  رفع می‌شود،   زیرا در حوزه دانش بنیان ریسک‌هایی وجود دارد که باید آن را بپذریم. از آنجایی که ما هیچ گونه ریسکی از جانب شرکت ها‌ی دانش بنیان را قبول نمی‌کنیم  به این دلیل جلوی بسیاری از فعالیت آن‌ها گرفته شده.

 **به مالکیت فکری واقعی بها دهیم

معاون علمی رییس جمهور درباره اهمیت مالکیت فکری اظهار داشت: دارایی‌های شرکت‌های بزرگ دنیا نظام مالکیت فکری آن هاست؛ ما نیز در دوره جدید معاونت علمی سعی داریم سنگ بنای بازار سرمایه را در جدی شدن و عملیاتی شدن مالکیت فکری قرار دهیم. زیرا با تعریف و استفاده دقیق از مالکیت فکری می‌توانیم از نقدینگی مردم استفاده کنیم همان طور که عملیاتی شدن آن را در دنیا می‌بینیم.  

وی ادامه داد: برای قوت بخشیدن به بازار کشور سه اصل مورد نیاز است؛ ابتدا مالکیت فکری تعریف جدی و دوباره‌ای شود و دوم فرهنگ سازی در بین مردم صورت بگیرد که تنها دانش بنیان‌ها موضوعی شیک و لاکچری که فقط بین دانشجویان و دانشگاهیان مطرح شود نیست. سوم اینکه زیر ساخت‌های فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و مالکیت فکری این بازار را ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب