اختتامیه دومین دوره «جشنواره ملی نماهنگ فجر» ۱۵ اسفند برگزار میشود
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری آنا، نشست خبری علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود صدا و سیما، در راستای «دومین جشنواره ملی» نماهنگ ظهر امروز نهم اسفند ماه در دفتر شعر و موسیقی صدا و سیما برگزار شد.
** نماهنگ فجر در راستای سایر جشنوارهها در حال فعالیت است
قزوه در این نشست با تبریک ایام دهه فجر گفت: جشنوارههایی مثل شعر فجر و تئاتر فجر هم اکنون در حال اجراست و نماهنگ فجر اگرچه متولیاش دفتر شعر و موسیقی صدا و سیما است، اما خود را جدا از جشنوارههای فجر نمیداند و در راستای اهمیت فجر تلاش میکند کاری فراخور اهمیت انجام دهد.
** اختتامیه دومین دوره جشنواره نماهنگ فجر؛ ۱۵ اسفند
وی بااشاره به اینکه نخستین دوره این جشنواره سال ۹۷ برگزار شد و سپس چند سالی بخاطر کرونا برگزار نشد، افزود: اختتامیه دوره دوم پانزدهم اسفند ماه برپا میشود. بیش از ۱۱۰۰ قطعه نماهنگ در دوره اول داوری و تعدادی برگزیده شدند و تاالان در دوره دوم که فرصت باقیست، بیش از ۸۰۰ قطعه نماهنگ به دبیرخانه رسیده است.
وی در ادامه گفت: دکتر مجید مصلحی مدیر این دوره جشنواره و رضا ملکوتی دبیر جشنواره است.
** حضور جدیتر شاعران انقلاب در صدا و سیما
قزوه درباره دفتر شعر و موسیقی صدا و سیما گفت: نام شعر که دراین دفتر آمده در حکم دکتر جبلی اضافه شده وگرنه تاکنون صدا و سیما بخش شعر نبوده و در همین یک سال به شعر اهمیت دادیم و بهرحال امام راحل و رهبر عزیزمان هردو به این هنر آراستهاند و نام بزرگترین خیابانها و محلات به نام این بزرگان شعر رقم خورده و این نشان از اهمیت شعر در روزگاران ما دارد، ما تلاش کردیم حضور جدیتر شاعران انقلاب را در صحنه صدا و سیما داشته باشیم؛ بنابراین تلاش کردیم کیفیت اشعار در سریالها و تیزرها بالا برود و سختیهایی ما دراین راه داشتیم.
** بزرگترین آرشیو موسیقی خاورمیانه را داریم
قزوه تاکید کرد: برخی اصحاب رسانه که در خود سازمان هم هستند، گاهی رعایت برخی جوانب را نمیکنند که ما با تذکرات جلوی این برنامهها را گرفتیم و اکنون کارهای دارای مجوز فقط پخش میشود. آرشیو ما بزرگترین آرشیو موسیقی کشور و شاید خاورمیانه باشد، چون ۷۰ هزار قطعه موسیقی در آن است که خیلی هایشان نماهنگ هم دارد و تلاش داریم همه را سروسامان بدهیم.
قزوه اظهار داشت: برخی رادیوها مثل آوا، جوان، تهران و فرهنگ موسیقی بیشتری پخش میکنند بنابراین سهم موسیقی در صدا و سیما چشمگیر است ما آمادگی تولیدات بیشتر هم داریم اگر بودجه ما افزایش یابد تا ۳۰۰ قطعهای که در طول سال میسازیم به هزار قطعه برسانیم. صدا و سیما متعلق همه است و درب دفتر شعر و موسیقی به روی همه باز است و مشارکت هم میتوانیم بگیریم.
* مصلحی: موسیقی بخش جدا نشدنی سبد مصرفی مخاطبین ماست
در ادامه دکتر مصلحی قایم مقام و مشاور عالی دفتر شعر و موسیقی و مدیر جشنواره ملی نماهنگ طی صحبتهایی گفت: موسیقی بخش جدا نشدنی سبد مصرفی مخاطبین ماست. همچنین همراهی موسیقی و تصویر در شدت اثرگذاری ان میافزاید. قالب نماهنگ یک عنصر برجسته است که سایر رسانهها بسیار از ان بهره میگیرند. روزگار امرور سرعت نماهنگ با سرعت شرایط اجتماعی گاهی همسنگ میشود و میتوانیم با نماهنگ بخشی از مسایل را به چالش بکشد یا بهبود دهد.
وی در ادامه افزود: نماهنگ از نظر مخاطب محبوب، اما از نظر برخی مدیران مغفول است بهرحال جای یک شبکه نماهنگ در قاب رسانه خالی است البته از سال قبل ما تحت عنوان شبکه نوا در فضای مجازی بیش از دو ساعت روزانه تولیدات جدید داریم. الان زمینه ایجاد شبکه ملی نماهنگ را ایجاد کردیم.
وی درباره جشنواره ملی نماهنگ گفت: دومین جشنواره اسفند امسال برپا میشود هدف ما برجسته شدن خود نماهنگ است و دوم جهت گیریهایی و ارتقای کیفی آثار و حمایتهای مالی و تقدیر از عناصر پیشکسوت و الگوسازی ایجاد میکند و سپس فرصتی ایجاد میکند که استعدادهای جوان کشف شوند.
مصلحی توضیح داد: جشنواره در ۹ موضوع وحدت ملی، حماسه مقاومت، دستاوردهای نطام، هویت اجتماعی و فرهنگی، گردشگری، خانواده و سبک زندگی ایران اسلامی و ایران آینده و یک بخش آزاد است.
این مدیر جشنواره نماهنگ گفت: در حوزه فرهنگ بعنوان معلم خلا پذیری مفهوم ندارد وگرنه عناصر دیگر جایگزین میشود، پس باید این را در نظر داشته باشیم. خلا نماهنگ مشهود است و باید آن را بهرشکلی جلو ببریم.
** ملکوتی: پیش بینی ۲۰۰۰ اثر در سرود فجر
در ادامه ملکوتی دبیر اجرایی جشنواره نیز عنوان کرد: ما فراخوان را برای همه نهادهای مرتبط فرهنگی ارسال کردیم خوشبختانه همین امروز ۳۲۰ کار جدید به هشتصدتایی که آقای قزوه گفتند اضافه شد و هنوز هم فرصت داریم و استنباط من این است به دو هزار اثر خواهیم رسید.
وی در ادامه گفت: برخی افرادی کار کردند، اما کارشان نمود نداشته را بتوانیم با واگذاری آرشیومان کارشان همه جا پخش شود، اما بعد از فراخوان کارها از روز شنبه انجام و بعد داوران اثار را بررسی و بعد ۱۵ اسفند اختتامیه را در سالن همایشهای صدا و سیما برپا میکنیم.
انتهای پیام/