دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 دی 1401 - 14:30
با مطالعه اخیر دانشمندان؛

روند پیری را می‌توان معکوس کرد

روند پیری را می‌توان معکوس کرد
دانشمندان در یک مطالعه جدید در مورد پیری و ضد پیری به نتایج شگفت انگیزی دست یافته‌اند.
کد خبر : 825981

به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، پیری را نمی‌توان معکوس کرد، این یک واقعیت رایج است که اکثر مردم در سراسر جهان به آن اعتقاد دارند. با این حال، یک مطالعه اخیر توسط دانشمندان آزمایشگاه بوستون نشان داد که بینایی و سلامت موش‌های نابینا احیا شده است. در طی این تحقیق، موش‌ها عضلات سالم‌تری و مغز جوان‌تری پیدا کردند. همچنین این مطالعه نشان داد که موش‌های جوان زودتر از موعد پیر می‌شوند و نتایج سلامتی ویران کننده‌ای دارند.

دانشمندان در یک مطالعه جدید در مورد پیری و ضد پیری به نتایج شگفت انگیزی دست یافته‌اند. دانشمندان ساعت پیری را توصیف کردند که می‌تواند پیری سلول‌های بدن را معکوس یا سرعت بخشد. آزمایش‌های اخیر روی موش‌ها نشان داده است که پیری برگشت‌پذیر است و می‌توان آن را در زمان به جلو و عقب برد.

به گفته «دیوید سینکلر»، نویسنده ارشد این مطالعه «بدن انسان یک نسخه پشتیبان از دوران جوانی خود دارد که می‌تواند برای بازسازی سلول‌های بدن فعال شود.» سینکلر، استاد ژنتیک در موسسه بلاواتنیک در دانشکده پزشکی هاروارد و یکی از مدیران مرکز تحقیقات زیست شناسی پیری پل اف گلن است. وی معتقد است که «این آسیب نیست که باعث پیری می‌شود، بلکه از دست دادن اطلاعات و از دست دادن توانایی سلول‌ها برای خواندن DNA اصلی خود است که باعث می‌شود آن‌ها نتوانند به درستی عمل کنند.»

**تغییر مفهوم پیری

قبل از این مطالعه باور بر این بود که پیری ناشی از جهش‌های ژنتیکی است که DNA ما را ضعیف می‌کند، اما تغییر مفهوم پیری این باور را به چالش می‌کشد. همچنین، اعتقاد بر این است که سلول‌های آسیب‌دیده باعث می‌شوند بدن انسان با گذشت زمان از بین برود. اکنون دانشمندان بر این باورند که پیری صرفاً از دست دادن اطلاعات است؛ از دست دادن توانایی سلول‌های انسان برای خواندن DNA بدنشان. این ناتوانی باعث می‌شود سلول‌ها فراموش کنند که چگونه کار کنند.

روند پیری را می‌توان معکوس کرد

این اساساً بدان معنی است که پیری بدون در نظر گرفتن سن، یک فرآیند برگشت پذیر است. دانشمندان هنوز باید کشف کنند که چگونه می‌توان پیری را به راحتی به جلو یا عقب برد. سینکلر در آزمایشی که روی موش‌ها انجام داد، بدون هیچ گونه جهش، پیری را به سرعت پیش برد. هنگامی که دانشمندان ترکیبی از سلول‌های پوست انسان را به چشم موش‌های نابینا تزریق کردند، بسیاری از موش‌ها بینایی خود را به دست آوردند. دانشمندان علاوه بر بازگرداندن بینایی، مغز، بافت عضلانی و کلیه موش‌ها را با موفقیت به سطوح بسیار جوان‌تر بازگرداندند. دانشمندان در حال انجام تحقیقات عمیق‌تر هستند برای درک اینکه آیا ممکن است پیری در سلول‌ها بیش از یک بار معکوس شود یا خیر.

در آزمایش دیگری، دانشمندان با استفاده از این دارو برای درمان آسم، حافظه موش‌ها را با موفقیت بازسازی کردند. اخبار اخیر همچنین نشان داده است که دانشمندان چگونه ژن‌های موش‌ها را برای بهبود زندگی آن‌ها برنامه‌ریزی مجدد کردند. تغییرات اپی ژنتیک بر پیری تأثیر می‌گذارد. اپی ژنوم‌ها پروتئین‌ها و مواد شیمیایی هستند که به ژن‌ها اطلاع می‌دهند که چه کاری انجام دهند، کجا و چه زمانی آن را انجام دهند.

به گفته موسسه ملی تحقیقات ژنوم انسانی، اپی ژنوم‌ها می‌توانند ژن‌ها را روشن و خاموش کنند. سینکلر می‌گوید زمانی که توانایی سلول انسانی برای خواندن صحیح ژنوم فعال شود، بدن می‌تواند جوانی خود را بازسازی کند، حتی اگر در حال حاضر پیر شده باشد یا از بیماری رنج می‌برد. این فرآیند تحت تأثیر آلودگی و رفتار‌های انسانی مانند سیگار کشیدن، مصرف رژیم غذایی التهابی یا کمبود مزمن خواب است.

سینکلر معتقد است که «تیم او چندین بار با موفقیت سلول‌های موش را بازنشانی کرده است، که نشان می‌دهد روند پیری را می‌توان حتی بیش از یک بار معکوس کرد.»

تیم او در حال حاضر در حال آزمایش تنظیم مجدد ژنتیکی در پستانداران است. با این حال، تحقیقات بیشتری در آزمایشات ضد پیری انسانی مورد نیاز است.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب