دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یافته‌ جدید محققان؛

شناسایی روش جدید حمله به سلول‌ها با استفاده از ویروس کووید ۱۹

شناسایی روش جدید حمله به سلول‌ها با استفاده از ویروس کووید ۱۹
روش جدید موذیانه‌ای که از ویروس COVID-۱۹ برای حمله به سلول‌ها استفاده می‌کند از سوی محققان کشف شد. آنها می‌گویند این یافته‌ها می‌تواند پیامد‌هایی در پیشرفت بیماری شدید و برخی شرایط پس از COVID-۱۹، مانند مجموعه پیچیده علائم پس از عفونت به نام «کووید طولانی» داشته باشد.
کد خبر : 824006

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، تیم تحت رهبری دانشگاه اتاوا یک ورودی ویروسی جدید برای SARS-CoV-۲ پیدا کرد و نشان داد که ممکن است بتواند از پروتئین‌ها برای آلوده کردن طیف وسیع تری از سلول‌ها استفاده کند.

یکی از بسیاری از اقدامات تحقیقاتی مبرم جامعه علمی در بحبوحه همه‌گیری کووید-۱۹، بر روش‌هایی متمرکز شده است که ویروس کرونا وارد سلول‌های میزبان می‌شود.

اکنون، در مطالعه‌ای که به مجموعه دانش در مورد ورود ویروس اضافه می‌کند، آزمایشگاه دانشکده پزشکی دکتر مارسلین کوته و همکارانش مطالعه‌ای بسیار قانع‌کننده منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد ورودی قبلی ناشناخته SARS-CoV-۲، ویروسی که باعث COVID-۱۹ می‌شود؛ و عامل بحران بهداشت جهانی که جهان را متحول کرده است.

مطالعات قبلی نشان داده است که SARS-CoV-۲ و همچنین یک ویروس کرونای قبلی، SARS-CoV-۱، ویروسی که در پس شیوع سارس در سال ۲۰۰۳ قرار داشت، از طریق دو مسیر مجزا وارد سلول‌ها می‌شود. تحقیقات جدید به رهبری آزمایشگاه دکتر کوته، سومین مسیر ورود را نشان می‌دهد.

این ورودی ویروسی شامل متالوپروتئینازها، آنزیم‌هایی در بدن با مکانیزم کاتالیزوری است که برای عملکرد به فلزی مانند اتم روی نیاز دارد.

طی یک سری آزمایش که از سال ۲۰۲۰ شروع شد، تیم تحقیقاتی کوته کشف کردند که SARS-COV-۲ می‌تواند به روشی وابسته به متالوپروتئیناز وارد سلول‌ها شود. این تیم نقش دو متالوپروتئیناز ماتریکس - MMP-۲ و MMP-۹ - را در فعال سازی گلیکوپروتئین سنبله توصیف می‌کند.

پیامد‌های این نوع ورود ویروسی چیست؟ مطالعه منتشر شده در شماره اخیر iScience، یک مجله با دسترسی آزاد از Cell Press، نشان می‌دهد که انواعی که به سمت متالوپروتئیناز‌ها جذب می‌شوند ممکن است ویرانی بیشتری ایجاد کنند.

آزمایش‌های این تیم نشان داد که برخی از انواع به وضوح متالوپروتئیناز‌ها را برای فعال‌سازی ترجیح می‌دهند. به عنوان مثال، نوع دلتا، یک نوع بیماری زاتر که در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت، معمولاً از متالوپروتئیناز‌ها برای ورود استفاده می‌کرد. جانشین کمتر بیماری زا آن، Omicron، این کار را نکرد.

کوته، دانشیار دانشکده‌ای است که دارنده کرسی تحقیقاتی کانادا در ویروس شناسی مولکولی و درمان ضد ویروسی می‌باشد.

مکانیسم ورود همچنین می‌تواند در پیشرفت بیماری نقش داشته باشد.

کوته می‌گوید این یافته‌ها می‌تواند پیامد‌هایی در پیشرفت بیماری شدید و برخی شرایط پس از COVID-۱۹، مانند مجموعه پیچیده علائم پس از عفونت به نام «کووید طولانی» داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب