دانشمندان اولین "ارگانوئید" مغز استخوان انسان را ایجاد کردند
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، محققان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه بیرمنگام با ایجاد اولین «ارگانوئید» مغز استخوان انسان که به طور دقیق ویژگیهای کلیدی مغز استخوان انسان را تکرار میکند، پیشرفت بزرگی در درمان سرطان ایجاد کرده اند.
این فناوری که موضوع یک درخواست ثبت اختراع است که توسط دانشگاه بیرمنگام اینترپرایز ثبت شده است، غربالگری همزمان چندین داروی ضد سرطان و آزمایش درمانهای شخصیشده را برای بیماران مبتلا به سرطان ممکن میسازد.
ارگانوئیدها، که در مطالعهای که اخیراً در مجله Cancer Discovery منتشر شده توصیف شدهاند، از نزدیک ویژگیهای سلولی، مولکولی و معماری مغز استخوان میلوپوئیتیک (تولیدکننده سلولهای خونی) را تقلید میکنند.
این تحقیق همچنین نشان داد که ارگانوئیدها محیطی ریز فراهم میکنند که میتواند بقای سلولهای بیماران مبتلا به بدخیمیهای خونی، از جمله سلولهای مولتیپل میلوما را بپذیرد و از بقای آنها در خارج از بدن انسان حمایت کند.
دکتر عبدالله خان، یکی از همکاران سر هنری ولکام در موسسه علوم قلب و عروق دانشگاه بیرمنگام و اولین نویسنده این مطالعه، گفت: «به طور قابل توجهی، ما متوجه شدیم که سلولهای موجود در ارگانوئیدهای مغز استخوان آنها شبیه سلولهای واقعی مغز استخوان هستند نه فقط در از نظر فعالیت و عملکرد، بلکه در روابط معماری آنها - انواع سلولها «خود سازماندهی میشوند» و خود را در درون ارگانوئیدها مرتب میکنند، درست مانند آنچه در مغز استخوان انسان در بدن انجام میدهند.
این معماری شبیه به زندگی تیم را قادر ساخت تا بررسی کنند که چگونه سلولهای مغز استخوان برای حمایت از تولید طبیعی سلولهای خونی با هم تعامل دارند و چگونه این در فیبروز مغز استخوان (میلوفیبروز) مختل میشود، جایی که بافت اسکار در مغز استخوان ایجاد میشود و باعث ایجاد استخوان میشود. نارسایی مغز فیبروز مغز استخوان میتواند در بیماران مبتلا به انواع خاصی از سرطان خون ایجاد شود و غیرقابل درمان باقی بماند.
پروفسور Bethan Psaila، نویسنده ارشد این مطالعه، پزشک هماتولوژی و همچنین رهبر گروه تحقیقاتی در دپارتمان پزشکی رادکلیف، دانشگاه آکسفورد، میگوید: برای درک درستی از چگونگی و چرایی ایجاد سرطان خون، باید از سیستمهای آزمایشی استفاده کنیم که بسیار شبیه به هم هستند. چگونه مغز استخوان واقعی انسان کار میکند، که ما قبلاً واقعاً نداشتیم. اکنون داشتن این سیستم فوقالعاده بسیار هیجانانگیز است، زیرا در نهایت، ما میتوانیم بهجای تکیه بر مدلهای حیوانی یا سایر سیستمهای سادهتر که بهدرستی به ما نشان نمیدهند که سرطان در استخوان چگونه رشد میکند، سرطان را مستقیماً با استفاده از سلولهای بیمارانمان مطالعه کنیم.
دکتر خان همچنین افزود: این یک گام بزرگ رو به جلو است که بینشهایی را در مورد الگوهای رشد سلولهای سرطانی و به طور بالقوه یک رویکرد شخصیتر برای درمان را امکان پذیر میکند. ما اکنون پلتفرمی داریم که میتوانیم از آن برای آزمایش داروها بر اساس «پزشکی شخصی» استفاده کنیم.
توسعه و تایید این مدل اولین گام مهم است و در کار مشترک مستمر ما با دیگران کار خواهیم کرد تا بهتر بفهمیم مغز استخوان در افراد سالم چگونه کار میکند و وقتی آنها به بیماریهای خونی مبتلا میشوند چه مشکلی پیش میآید.
دکتر Psaila افزود: ما امیدواریم که این تکنیک جدید به تسریع در کشف و آزمایش درمانهای جدید سرطان خون کمک کند و داروهای بهبود یافته را برای بیماران ما سریعتر به آزمایشات بالینی برساند.
انتهای پیام/