از کاهش کلسترول تا افزایش ایمنی بدن با روغن جلبک
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، امنیت تامین روغن، به خصوص برای کشوری مثل ایران که حدود ۹۰ درصد روغن مصرفی خود را از طریق واردات تامین میکند مقولهای بسیار حیاتی در تامین استقلال کشور است. تامین این منبع مهم در کشور که عمدتا از طریق واردات صورت میگیرد با چالشهایی مواجه است که برطرف کردن آنها عملا مقدور نمیباشد. یافتن روشی مکمل و یا جایگزین برای تامین روغن به جای کشت دانههای روغنی که منشا داخلی و بومی داشته و از خروج ارز فراوان از کشور جلوگیری نماید گام مهمی در تامین امنیت غذایی میباشد.
زمانی که نام جلبکها برده میشود ذهن اغلب ما تنها به یاد تودههای سبز رنگ استخرها، دریاچهها و جوی آب میافتد و هیچگاه تصور نمیکنیم که آینده بشریت میتواند توسط همین موجودات تغییر کند. اگر چه جلبکهایی که اغلب ما دیده ایم هم دسته کوچکی از جلبکها هستند، اما جلبکها بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون گونه تخمین زده میشوند.
** کاهش سطح کلسترول و افزایش ایمنی
۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی به دلیل استفاده زیاد از روغنهای پالمدار در سبد غذایی ایرانیان است. به همین منظور برای مدیریت تامین روغن و استفاده از محصولات جایگزین پالم در تولید روغنهای خوراکی برنامه ریزی مدون و منظمی باید شکل بگیرد. همچنین استفاده از روغن جلبک میتواند تاثیر به سزایی در سلامتی و سبک زندگی سالم در جامعه داشته باشد.
جلبکها دارای مزایای سلامتی فراوانی هستند که برخی از آنها شامل کاهش سطح کلسترول، افزایش ایمنی، افزایش تعداد سلولهای خونی، کاهش سمیت کلیهها، کنترل آسم برونش و افزایش آنتی اکسیدانها است.
یک شرکت دانش بنیان توانسته با تکیه بر توانایی و دانش خود در زمینه کشاورزی و بیوتکنولوژی، در حوزه جلبکها و گیاهان فعالیت خود را آغاز کند. این شرکت با هدف ایجاد بانک جلبک برای تولید سویههای خالص جلبک شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر ۱۱۸ گونه در این بانک جلبک وجود دارد که در ۶ حوزه صنایع کاربردی بزرگ از جمله غذا، آرایشی و بهداشتی، صنعت نفت، انژری، شیلات و داروسازی پزشکی کاربرد دارد.
**برتری روغن جلبک نسبت به دانههای روغنی
زمین قابل کشت یکی از موضوعات چالش برانگیزی است که پیشتر به محدودیتهای آن در ایران اشاره شد. کارآیی مصرف زمین به ازای تولید یک کیلوگرم روغن از گیاهان دانه روغنی ۱۱ تا ۱۸ متر مربع است. این در حالی است که ریز جلبکهای روغنی ۱/۰ متر مربع برای تولید یک کیلو گرم روغن در سال احتیاج دارند. مقایسه سطح کشت مورد نیاز و نیز عملکرد سالیانه روغن بین گیاهان دانه روغنی و ریز جلبکهای روغنی حاکی از وجود مزیت نسبی برای تولید روغن از آن هاست
نکته قابل توجه اینکه، شمار زیادی از ریز جلبکهای روغنی شور پسند هستند و در شرایط آب شور به راحتی تولید میشوند. این موضوع با توجه به وجودمحدودیتهای آب شیرین کشاورزی برای تولید روغن از گیاهان دانه روغنی و فراهم بودن دومنبع عظیم آب شور در شمال و جنوب کشور، قابل توجه میباشد.
این شرکت دانش بنیان اولین پالایشگاه زیستی کشور را در منطقه ویژه شیراز و زیر نظر معاونت علمی است؛ با افتتاح این پالایشگاه تولیدات صنایع غذایی و دارویی و آرایشی با بالاترین کیفیتهای روز دنیا تولید میشود و ارزآوری خوبی هم برای کشور خواهد داشت.
فاز پالایشگاه پروتئین، فاز توسعه رنگ دانه و ترکیبات ضد سرطان و فاز پالایشگاه روغن و در نهایت توسعه پالایشگاه روغن ۵ فاز دیگر پالایشگاهی در این مجموعه هستند.
انتهای پیام/