دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امینیان:

فقط ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم کافی نیست/ کمتر شاهد عملیاتی شدن سیاست‌ها بوده‌ایم!

فقط ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم کافی نیست  کمتر شاهد عملیاتی شدن سیاست‌ها بوده‌ایم!
مدیر فناوری اطلاعات صندوق توسعه ملی گفت: فقط به ابلاغ سیاست‌ها، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها نباید اکتفا کرد و باید روی آن‌ها کار کرد تا به مرحله اجرایی برسند.
کد خبر : 805849

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست‌های کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت تعیین شده است، به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند. مقام معظم رهبری با تشکر از فعالیت فشرده اعضاء و دبیرخانه مجمع در ارائه نظرات و مشارکت فعال قوای سه‌گانه و سایر ارکان نظام، تهیه و تصویب قانون برنامه هفتم بر پایه این سیاست‌ها را گامی دیگر در تحقق اهداف نظام خواندند و بر نظارت فعال بر حسن اجرای سیاست‌ها تأکید کردند.

سیاست‌های کلی برنامه هفتم در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تصویب شده است. در حوزه «علمی، فناوری و آموزشی» ایشان به برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی ـ ایرانی در فضای مجازی با تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات و تأمین محتوا و خدمات متناسب و ارتقاء قدرت سایبری در تراز قدرت‌های جهانی با تأکید بر مقاوم‌سازی و امنیت زیرساخت‌های حیاتی و کلان داده کشور، تاکید دارند.

افزایش سطح آگاهی جامعه برای استفاده از فضای مجازی

سعید امینیان، مدیر فناوری اطلاعات صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره اینکه اقداماتی که تاکنون برای برقراری حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی ـ ایرانی در فضای مجازی انجام شده را کافی و مناسب می‌داند، گفت: بحث فناوری اطلاعات در دنیای حاضر به یک بحث زیرساختی و حیاتی تبدیل شده است. شاید چندین سال گذشته اهمیت این موضوع به این وسعت و گسترش نبود اما با توجه به تحولات حوزه آی تی این مهم به سرعت به پیش می‌رود و تاثیرگذارتر از گذشته در سازمان‌ها، شرکت‌ها و نهادهای کشور و غیره جا افتاده است. در واقع به نقطه استراتژیک و حیاتی رسیده است. بنابراین ما باید به درستی جایگاه فناوری اطلاعات را در کشور و حاکمیت بشناسیم و آن را مشخص کنیم. مدل‌های مختلفی برای این مسئله تاکنون دیده شده و در سراسر دنیا روی آن کار شده و آن را تعریف کرده‌اند. ما هم در کشور با توجه به فرهنگ و ارزش‌های خودمان حاکمیت ملی و صیانت از ارزش‌های اسلامی ـ ایرانی در فضای مجازی را متصور هستیم. ایران کشوری اسلامی است در نتیجه پارامترهای دیگری هم برای ما لحاظ می‌شود. باید بتوانیم زیرساختی فراهم کنیم که ضمن دسترسی آحاد مردم به امکانات جدید و پهبادهای اینترنتی و شبکه‌ و فضاهای مجازی، ارزش‌های خود را هم حفظ کنیم، توسعه بدهیم و از آن‌ها حفاظت کنیم، از طرفی سطح آگاهی مردم را هم برای ورود به این فضا بالا ببریم.

مدیر فناوری اطلاعات صندوق توسعه ملی  در ادامه اظهار کرد: تاکنون تلاش‌های بسیاری در این راستا با رصد فعالیت‌ها و اخبار انجام شده است. در یک جمله می‌توانم بگویم هنوز هم جای کار بسیاری دارد و باید برنامه‌ریزی‌های دیگری هم صورت بگیرد. شاید لازم باشد نوع دیدگاه خود را به این حوزه عوض کنیم، از دیدگاه‌های سلبی دوری کنیم و به سمت دیدگاه‌هایی برویم که متناسب با فرهنگ مردم و پذیرش جامعه باشد و موارد جدید هم در نظر بگیریم. کارهای خوبی صورت گرفته اما طبیعتا کافی نیست و باید بیش از این کار شود. به نحوی که نسل جوان ما هم پذیرای این مسائل باشد، اینطور نباشد که سیاست‌ها و اقدامات در یک فضا جلو رفته و نسل جوان در فضای مستقلی پیش برود.

فقط ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم کافی نیست/ کمتر شاهد عملیاتی شدن سیاست‌ها بوده‌ایم!

بیشتر بخوانید:‌

کمتر شاهد عملیاتی شدن سیاست‌ها بوده‌ایم!

وی در پاسخ به این پرسش که از نظر شما اقدامات صورت گرفته آن‌طور که باید کافی نبودند، در این راستا چه راهکار و پیشنهادی دارید، بیان کرد:‌ ما در سطح کلان در کشور باید در حوزه حاکمیت فناوری اطلاعات، سیاست‌های خود را به درستی بچینیم، آن اصول اساسی کار همچون سندهای توسعه ۵ ساله و راهبردی تدوین شده‌اند. در فاز اول به نظرم آن‌ها باز هم نیاز به بررسی و بهبود دارند تا اگر موردی مغفور باقی مانده بازنگری شوند. این تازه نقطه شروع کار محسوب می‌شود.

امینیان در ادامه خاطرنشان کرد:‌ به غیر از آن، باید بتوانیم راهکارهایی عملیاتی و کاربردی در دولت و حاکمیت بچینیم که بعد آز آن به وزارتخانه‌ها برسد و به فعالیت‌های عملیاتی، واقعی و ملموس تبدیل شود. صرفا با نوشتن سیاست‌ها و اصلاح آن‌ها کاری جلو نمی‌رود. در ادامه باید روند کار هم رصد شود و فعالیت‌ها و اقدامات ارزیابی شوند، بازخورد مردم و جامعه را دیده و در جهت بهبود ضعف‌های ممکن راه حل داد و برنامه‌ریزی کرد. متاسفانه تاکنون کمتر شاهد این اتفاق بوده‌ایم و فقط به ابلاغ سیاست‌ها و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها اکتفا شده و روی آن‌ها کار نشده است.

انتهای پیام/110/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب