دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران:

انجام کار فرهنگی در دانشگاه را مناسبتی نمی‌بینیم/صدور کارنامه فرهنگی برای دانشجویان

انجام کار فرهنگی در دانشگاه را مناسبتی نمی‌بینیم صدور کارنامه فرهنگی برای دانشجویان
بهرامی احسان با اشاره به اینکه بستر انجام فعالیت‌های آموزشی، انجام کارهای فرهنگی است، گفت: کار فرهنگی در دانشگاه را کار مناسبتی نمی‌بینیم.
کد خبر : 805519

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، هادی بهرامی احسان در نشست خبری تشریح برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران که پیش از ظهر امروز یکشنبه ۲۰ شهریورماه در این دانشگاه برگزار شد، خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران در ۶ مهرماه آیین نودانشجویان خود را برگزار خواهد کرد و دانشجویان از همان ابتدای ورود با تیم‌های سازمان یافته برنامه‌های خود را با راهنمایی و نظارت استادان انجام خواهند داد.

وی در ادامه با تاکید براینکه راهبرد‌های فرهنگی باید متناسب با شرایط تعیین شوند، افزود: کار فرهنگی شرایط  خود را دارد، مخصوصا امروزه که شرایط تنوع حضور جریان‌های فرهنگی که به صورت چند بعدی و از طرق مختلف در اختیار مخاطبان است و در نتیجه مدیریت جریان متمرکز فرهنگی کار سختی است.

بهرامی احسان با اشاره به اینکه کار فرهنگی امروزه به دلیل شرایط تنوع جریان‌های فرهنگی که چند لایه است و لازم است که آنرا با شرایط حال حاضر منطبق کنیم، گفت: بستر انجام فعالیت‌های آموزشی، انجام کار‌های فرهنگی است و کار فرهنگی در دانشگاه را کار مناسبتی نمی‌بینیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان فعال در حوزه فرهنگی و اجتماعی گلایه دارند که انجام فعالیت‌های فرهنگی برخلاف فعالیت‌های آموزشی در مقاطع بعدی تاثیری در پذیرش دانشجو ندارد، گفت: به همین منظور، تهیه کارنامه فرهنگی دانشجویان را در دستور کار قرارداده‌ایم. تعداد مقالاتی که از سوی دانشجویان ارائه می‌شود، در ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر مدنظر قرار می‌گیرد، اما کار فرهنگی‌اجتماعی دانشجویی فاقد اعتبار رسمی است.

بهرامی احسان اظهار کرد: کارنامه فرهنگی و اجتماعی از مهرماه برای دانشجویان صادر می‌شود و به آن‌ها امتیاز اختصاص خواهیم داد تا بتوانند در مقاطع بالاتر از ارائه آن به دانشگاه‌ها از امتیازات لازم برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: فعالیت فرهنگی متناظر و همپای با فعالیت‌های آموزشی در دانشگاه تهران در حال برنامه ریزی و اقدام است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با بیان این که کار فرهنگی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، اظهار کرد: باید راهبرد‌های فرهنگی خود را متناسب با شرایط امروز تعیین کنیم. اگر راهبرد‌های فرهنگی مبتنی بر اقتضائات روز ما نباشد بی شک توفیق چندانی در این راه نخواهیم داشت.  

وی افزود: این اقتضائات چند رسانه‌ای و چند صدایی بودن است که ضرورت نگاه تعاملی به موضوع انتقال فرهنگی است، این اقتضائات توجه به اصل بستر آموزش به عنوان اصلی‌ترین و جاری‌ترین و حیاتی‌ترین عنصر کار فرهنگی است.  

بهرامی احسان با اشاره به اینکه دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی و اجتماعی کار خود را بر اساس یک الگوی جدید انتقال فرهنگی متمرکز کرده است، گفت: فرهنگ و ایجاد آموزه‌های جدید، تغییر نگرش‌ها و باور‌ها و  استقرار رفتار‌های اخلاقی و فضیلت جویانه و ارتقای تعاملات اجتماعی را همه را در بستر آموزش می‌بینیم و کار فرهنگی را به هیچ وجه در یک کار مناسبتی، رویدادی و موقعیتی و نقطه‌ای نمی‌بینیم.

وی در ادامه افزود: همراه کردن دانشجو در رابطه با حل مسئله، درگیر کردن با مسائل رشته خود دانشجو، توجه به نیاز‌های اساسی کشور و خلاء‌هایی که در رشته تخصصی خود دانشجو احساس می‌شد در یک بسته آموزشی و فرهنگی جمع شد که هم در آن معرفت افزایی و هم تعامل برای شکل گیری کارگروه حل مسئله و هم تجربه میدانی و مواجهه حضوری با موقعیت‌های آزمایشگاهی و تعامل نزدیک با استادان بود.  

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران عنوان کرد: اگر قرار است فرزندان این سرزمین را با آمادگی کامل از جهات معرفتی، دانشی و تخصصی و حرفه‌ای و اخلاقی و اجتماعی رشد دهیم چاره‌ای نداریم جز این که آن‌ها را در موقعیت‌های فرهنگی درگیر کنیم و از ظرفیت آن‌ها برای خودشان استفاده کنیم.  

وی با بیان این که استادان عناصر اصلی رویداد‌های فرهنگی هستند، گفت: به دانشجویان با تجربه‌تر و در واقع آماده فارغ التحصیلی برای انتقال تجربه آن‌ها به نودانشجویان نیاز داریم.  

بهرامی احسان با بیان اینکه راهبرد‌های فرهنگی را باید تناسب با شرایط امروز تعیین کنیم، اظهار کرد: اگر راهبرد‌های فرهنگی مبتنی بر اقتضائات روز نباشد بی شک توفیق چندانی در این راه نخواهیم داشت، این اقتضائات چند رسانه‌ای و چند صدایی بودن است، این اقتضائات توجه به اصل بستر آموزش به عنوان اصلی‌ترین و جاری‌ترین و حیاتی‌ترین عنصر کار فرهنگی است، کار فرهنگی را هم به هیچ وجه در یک کار مناسبتی، رویدادی و موقعیتی و نقطه‌ای نمی‌بینیم.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در تابستان امسال رویداد بزرگی را با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران تحت عنوان آینده روشن برگزار کردیم، گفت: دانشجویان دختر و پسر دانشگاه تهران در اردوی دو هفته‌ای آینده روشن شرکت کردند که در درس خود، درگیر یک فعالیت فرهنگی بسیار عظیم شدند.  

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این مدت کوتاهی که دانشگاه بازگشایی شد، ۱۷۳ انجمن علمی و کانون فرهنگی را با عضویت هزار و ۱۸ دانشجو سازمان دهی و مدیریت کردیم، حدود هزار و ۱۵۰ برنامه علمی و فرهنگی را در دانشگاه اجرا کردیم، ۱۹۶ نشریه در دانشگاه تهران توسط دانشجویان در حال انتشار است که ۱۲ نشریه دانشجویی مجوز حرفه‌ای گرفتند.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب