منبع نور مادون قرمز اسرارآمیز در کیهان، «بـاکـیبـالها» هستند!
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا؛ سیدعبدالرضا سجادی و همکارانش از آزمایشگاه تحقیقات فضایی دانشگاه هنگ کنگ به تازگی منبع برخی از درخششهای مرموز مادون قرمز را که از ستارهها و غبارها و گاز بینستارهای سرچشمه میگیرند، ردیابی کردهاند. آنها دریافتند که باکیبالها منبع این تابشهای اسرارآمیز هستند.
این باندهای انتشار مادون قرمز ناشناس (UIE) دانشمندان را برای چندین دهه سردر گم کرده بود. بر اساس یک کار نظری جدید، برخی از این نوارها توسط باکمینسترفولرن (buckminsterfullerene) بسیار یونیزه شده، که بیشتر بهعنوان باکی بال شناخته می شود، تولید میشود.
کوئنتین پارکر، اخترفیزیکدان از آزمایشگاه تحقیقات فضایی دانشگاه هنگکنگ، گفت: «بسیار مفتخرم که در تحقیقات پیچیده شیمی کوانتومی انجام شده توسط دکتر سجادی که منجر به این نتایج بسیار هیجانانگیز شده است، نقش داشتم.»
دغدغه ابتدایی این گروه آن بود که نشان دهند فولرن (C۶۰) میتواند تا سطوح بسیار بالایی از یونیزاسیون سالم باقی بماند، اکنون نتایج این کار نشان میدهد که نشانههای تابش فروسرخ از چنین گونههایی مطابقت جالبی با برخی از برجستهترین ویژگیهای انتشار مادون قرمز ناشناس مشاهده شده در کیهان دارد. نتایج به دست آمده باید به تقویت این حوزه تحقیقاتی کمک کند.»
باکمینسترفولرن (C۶۰) مولکولی متشکل از ۶۰ اتم کربن است که به شکل یک توپ فوتبال چیده شده است. در روی زمین، میتوان آن را به طور طبیعی در دوده یافت، باقیمانده کربنی که در اثر سوزاندن مواد آلی باقی میماند.
در فضا نیز این مولکول شناسایی شده است، در سال ۲۰۱۰، در یک سحابی، در سال ۲۰۱۲، در گاز اطراف یک ستاره، و در سال ۲۰۱۹، در گاز ضعیفی یافت شد که در فضای خالی بین ستارهها حرکت میکند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/