دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هیات اقتصادی هند به سرپرستی رئیس کنفدراسیون صنایع هند در اتاق تهران

بدهی هند به ایران به زودی تسویه می‌شود

حدود دو هفته پس از آنکه وزیر نفت و گاز هند به همراه هیأتی اقتصادی راهی اتاق تهران شد، هیأتی متشکل از شرکت‌های بزرگ صنعتی هند به سرپرستی نوشاد فوربز، رئیس کنفدراسیون صنعت هند، به همراه سفیر این کشور در اتاق تهران حضور یافت تا دو طرف درباره راهکارهای ارتقای مراودات تجاری دو کشور به گفت‌وگو بنشینند.
کد خبر : 79839

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، مسعود خوانساری و فوربز هم‌چنین دیدار کوتاهی اختصاصی با یکدیگر داشتند و طی آن به مسایل مهم اقتصادی میان دو طرف در جهت توسعه روابط ایران و هند پرداختند.


در ابتدای نشست مشترک صنعتگران و بازارگانان ایرانی و هندی، مسعود خوانساری عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با 80 میلیون جمعیت اکثراً جوان و تحصیلکرده، همسایگی با 15 کشور منطقه با جمعیتی بیش از 400 میلیون نفر، موقعیت استراتژیک، ذخایر عظیم طبیعی و معدنی، برخورداری از ثبات و امنیت در منطقه‌ای حساس، دسترسی سریع و آسان به راه‌های ترانزیت شرق به غرب و شمال به جنوب و بسیاری دیگر از فرصت‌ها و مزایای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی یکی از کشورهای مهم و قدرتمند منطقه و جهان است.


رئیس اتاق تهران ادامه داد: کشور هند نیز به لحاظ وجود دارا بودن بسیاری از عوامل و مزایا و همچنین اقتصادی در حال گسترش سریع، به عنوان یکی از قدرت‌های نوظهور در منطقه و جهان به حساب می‌آید که نقش مهمی در معادلات اقتصادی و سیاسی جهان ایفا می‌کند. همه این عوامل به اضافه اینکه اقتصاد دو کشور ایران و هند در بسیاری از زمینه‌ها مکمل یکدیگر هستند، زمینه همکاری‌ها و پیوندهای فیمابین را هرچه بیشتر به یکدیگر گره‌زده و محکم‌تر می‌کند.


وی سپس به ارزش مبادلات تجاری دو کشور اشاره کرد و گفت: با تمام این امکانات و عوامل ذکر شده، سطح روابط اقتصادی دو کشور در سالیان گذشته از حجم 15 میلیارد دلار فراتر نرفته است در حالی که پتانسیل‌های موجود حجم زیادتری از روابط اقتصادی و تجاری را طلب می‌کند که به آسانی قابل دسترسی است.


خوانساری افزود: دوران جدیدی که پس از رفع تحریم‌ها آغاز شده است، زمینه را بیش از پیش برای گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه فراهم ساخته است. در این حال ایران قطعاً در تنظیم مناسبات تجاری – اقتصادی خود با کشورهای جهان توجه ویژه‌ای به آن دسته از کشورها از جمله هند خواهد داشت که در دوران سخت در کنار ایران قرار داشتند اما در عین حال ذکر این مطلب نیز حائز اهمیت است که برای توسعه و تحکیم روابط، دیگر باید از چارچوب‌هایی که در گذشته وجود داشته است، فراتر رفت و نباید فقط به تجارت کوتاه‌مدت و مبادله کالا بسنده کرد.


وی تاکید کرد که روابط اقتصادی ایران در آینده با کشورهایی گسترش و تحکیم می‌یابد و به صورت درازمدت ادامه پیدا خواهد که با زیرساخت صنعتی و تکنولوژیک کشور پیوند خورده باشد.


رئیس اتاق تهران اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشترک فنی، صنعتی، تولیدی چه در داخل دو کشور و چه در کشورهای ثالث یکی از راه‌هایی است که ضامن بقا و دوام روابط تجاری و اقتصادی درازمدت است و هجوم بی‌سابقه هیات‌های مختلف تجاری و اقتصادی از سراسر دنیا به ایران طی ماه‌های اخیر نشان‌دهنده علاقه و اشتیاق جهان برای همکاری‌های بلندمدت با ایران است.


خوانساری ادامه داد: خوشبختانه هند یکی از کشورهایی است که حتی قبل از برداشته شدن تحریم‌ها و با توجه به توانایی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی قابل توجه در این راستا گام‌هایی برداشته و همکاری‌های خود را با ایران شروع کرده و ادامه داده است که نمونه‌های بارز آن همکاری هند در میدان‌های گازی، سرمایه‌گذاری در بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی، داروسازی، همکاری در مناطق آزاد کشور بخصوص چابهار، خطوط ریلی، همکاری‌های بندری و دریایی و غیره است.


وی افزود: کنفدراسیون صنایع هند که یکی از مهمترین، قدرتمندترین و بانفوذترین تشکل‌های اقتصادی و صنعتی کشور هندوستان است، با توجه به عضویت تعداد زیادی شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ هند در این کنفدراسیون قادر است که نقش برجسته و مهمی را در روابط تجاری و اقصادی فیمابین دو کشور ایفا کند. حضور تعداد زیادی از مدیران عالی‌رتبه شرکت‌های بزرگ و مشهور هندی در این هیات نشانه اهمیتی است که کنفدراسیون صنایع هند برای گسترش روابط دوجانبه قائل است و ما حضور آنان را که مطمئناً برای دستیابی به اهداف بزرگ اقتصادی است، مغتنم شمرده و امیدواریم با امکانات و توانایی‌هایی که اعضای این هیات در گسترش روابط فیمابین دارند بتوانیم به دستاورد‌های مفیدی در این سفر نائل شویم و شاهد جهش مناسبی در روابط تجاری، صنعتی، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های مشترک فیمابین باشیم.


مسعود خوانساری به این نکته نیز اشاره کرد که تبادل هیات‌های تجاری میان دو کشور در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد که نشانه علاقه بخش خصوصی دو کشور به گسترش روابط است.


وی در ادامه، آمادگی اتاق بازرگانی تهران را برای کمک و همکاری در همه زمینه‌ها و گسترش روابط تجاری، اقتصادی و صنعتی بین دو کشور اعلام کرد.


بدهی هند به ایران به زودی تسویه می‌شود


در ادامه این نشست، سفیر هند گفت: ما اهمیت بسیاری برای توسعه روابط با ایران قائل هستیم؛ چه آنکه در زمان تشدید تحریم‌ها علیه ایران نیز روابط ما با ایران ادامه یافت.


سهراب کومار سپس به دیدارهای مقامات سیاسی و اقتصادی دو کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مسایل مهمی که در این دیدارها مورد تفاهم قرار گرفت، تسویه بدهی هند به ایران در زمانی کوتاه است و به محض آنکه مسایل فنی حل شود این پول به ایران بازگردانده خواهد شد.


وی بار دیگر به سطح دیدار مقامات دو کشور اشاره و عنوان کرد: به دنبال آن هستیم که نخست‌وزیر هند به ایران سفر کند.


سهراب کومار در ادامه انعقاد قرارداد ترانزیت ایران- هند- افغانستان را مورد اشاره قرار داد و افزود: قرار است، چابهار به ‌هاب تبدیل شود و همچنین ما اکنون راه‌اندازی راه‌آهن چابهار- زاهدان را در دستور کار داریم و مذاکراتی در این باره صورت گرفته است.


وی به تمایل شرکت‌های هندی نسبت به سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی در ایران اشاره کرد و گفت: ما به دنبال آن هستیم که بخش خصوصی هند به ایران بیاید و امیدواریم که همکاری بخش خصوصی ایران و هند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.


خواهان سرمایه‌گذاری مشترک هستیم


سخنران بعدی این گردهمایی، نوشاد فوربز(FORBES) رئیس کنفدراسیون صنایع هند بود و گفت: اقتصاد هند روند رو به جلویی طی کرده و در 25 سال گذشته، رشد اقتصادی 6.5 درصدی را تجربه کرده است. ضمن آنکه تحقق رشد 9 تا 10 درصدی، جزو اهداف آتی هند است و ما می‌خواهیم از فرصت جمعیت بزرگ خود استفاده کنیم.


وی افزود: تا پیش از آنکه اصلاحات اقتصادی در هند آغاز شود، صنایع هندی در فضای بین‌المللی فعال نبودند و آنها صرفا به بازار هند می‌اندیشیدند اما در سال‌های بعد، شرکت‌های جست‌و‌جوی فرصت‌های اقتصادی در خارج از مرز‌ها را آغاز کردند.


فوربز با بیان اینکه فرصت‌های بسیاری برای توسعه روابط میان ایران و هند وجود دارد، گفت: به نظر می‌رسد، دو طرف بتوانند از ساختن و ارتقای سطح روابط دو جانبه سود کسب کنند. این نکته را هم باید مورد تاکید قرار دهم همان‌گونه که به بازار ایران و دیگر کشورها می‌اندیشیم، به دنبال سرمایه‌گذاری مشترک و روابط طولانی مدت با ایران هستیم.


رئیس کنفدراسیون صنایع هند تصریح کرد: ما می‌خواهیم مطمئن شویم که پیشرفت‌هایی در رفع مشکلات مالی حاصل شده است. البته در بخش صدور روادید پیشرفت‌های قابل قبولی ایجاد شده است و بازرگانان ایرانی به راحتی می‌توانند به هند سفر کنند. امیدواریم این اقدامات تجارت میان دو کشور را تسهیل کند.


فوربز با توضیح اینکه کنفدراسیون صنایع هند 200 هزار عضو دارد، خاطر نشان کرد: افرادی که اکنون در اتاق تهران به سر می‌برند، نماینده 60 شرکت بزرگ هندی هستند که صاحب دانش و فناوری مدرن روز هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب