دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جهانگیری : اقتصاد ایران سنتی و روستایی نیست/ صنعت پتروشیمی نماد واقعی اقتصاد مقاومتی

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد سنتی و روستایی نیست، بلکه اقتصادی بزرگ و پیشرفته است، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی نماد واقعی اقتصاد مقاومتی است.
کد خبر : 77506

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، اسحاق جهانگیری در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست به مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: بحث بیکاری، رفاه مردم، توسعه ایران و استقلال اقتصادی از جمله مهم‌ترین این چالش‌هاست.


وی ادامه داد: ایران در منطقه جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌توان گفت با توجه به ناامنی موجود در اطراف آن نقطه‌ای امن و آرام است.


جهانگیری به جاذبه‌های زیاد ایران اشاره و اظهار کرد: مهم‌ترین جاذبه آن منابع سرشار نفت و گاز است و در ادامه نیز نیروی انسانی توانمند در ایران می‌تواند جاذبه زیادی داشته باشد که نه‌تنها قادر است بر چالش‌های اقتصادی غلبه کند، بلکه می‌تواند و باید ایران را تبدیل به کانون توسعه دنیا کند که بتواند تحرکی بزرگ در اقتصاد جهانی به وجود آورد.


معاون اول رییس‌جمهوری عنوان کرد: دنیا می‌تواند برای سرمایه‌گذاری و کارهای مهم از ایران استفاده کند.


وی با بیان اینکه بعد از انقلاب درباره اولویت‌ها بحث و جدل وجود داشت، افزود: اینکه تمام افراد بدون جانبداری اقتصاد را یک اولویت بدانند کار بسیار سختی بود و امروز چیزی که از سوی جامعه مدنی و آحاد مردم به صورت یک واقعیت پذیرفته شده است این است که اقتصاد اولویت اول کشور باشد.


جهانگیری ضمن تاکید بر اینکه بحث اقتصاد موضوعی است که تمام تصمیم‌گیران مسئولین بخش خصوصی و مردم در آن اشتراک‌نظر دارند، تصریح کرد: رسیدن به توسعه اقتصادی، راهبرد و سیاست‌گذاری مشترکی را می‌طلبد که در مقطع فعلی این سیاست و راهبردهای مشترک مورد قبول همه بخش‌ها قرار گرفته است.


وی با بیان اینکه ممکن است بعد از ارائه راهبردها در بخش عمل و اقدام جهت‌گیری‌های مختلفی به وجود آید، تاکید کرد: ممکن است عده‌ای روش کار را قبول نداشته باشند و احساس کنند راه رسیدن به آن چیز دیگری است.


جهانگیری با بیان اینکه این مشکل توسط مقام‌معظم رهبری مرتفع شده است، افزود: رهبر انقلاب اسلامی ایران فرماندهی اقتصاد مقاومتی را به دست دولت و معاون اول رییس‌جمهوری سپردند و اکنون در دستگاه‌های مختلف سیاست‌هایی صورت می‌گیرد که با اقتصاد مقاومتی گاه همراه و گاه مخالف هستند.


به گفته وی، اکنون دولت قادر است سیاست‌های همراه را تداوم بخشد و سیاست‌های مخالف را تغییر دهد.


معاون اول رییس‌جمهوری به ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اتکا به تمام ظرفیت‌های داخل کشور، ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از جمله ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است که باید برای توسعه اقتصادی کشور به خدمت گرفته شوند.


وی با بیان اینکه ایران منابع و شرایط مناسبی برای استفاده دارد، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی باید برون‌گرا باشد و با اقتصادهای جهانی در ارتباط قرار گیرد تا بتواند برخی کالاها را وارد و برخی را به خارج از کشور صادر کند و همچنین بتوانند سرمایه لازم برای توسعه را از سوی جهان تامین کنند.


وی به سخنان وزیر نفت کشور در رابطه با اینکه در سال 94 با همه محدودیت‌ها نزدیک به 10 میلیارد دلار صادرات صنایع پتروشیمی به دنیا داشتیم، اشاره و عنوان کرد: حتما در سال‌ آینده این میزان 25 درصد افزایش خواهد یافت.


جهانگیری صنعت پتروشیمی را نماد واقعی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: 5 رویکرد درون‌زایی، برون‌گرایی، دانش‌بنیانی و دانش عدالت‌بنیان و مردمی از جمله موارد اقتصاد مقاومتی است که در صنعت پتروشیمی رعایت می‌شود.


وی ادامه داد: باید از سرمایه‌گذاران دعوت کنیم که سرمایه‌های خود را برای بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی وارد کشور کنند.


جهانگیری تصریح کرد: حمایت از صنایع پایین‌دستی پتروشیمی به عنوان یک اولویت جدی است و در دستور کار وزارت صنعت و وزارت نفت قرار گرفته است که باعث توسعه این صنایع می‌شود.


وی به برنامه ششم توسعه درباره صنایع پتروشیمی اشاره و خاطرنشان کرد: حجم قابل‌توجه منابع در این برنامه به سمت صنعت پتروشیمی آورده می‌شود و حدود 75میلیارد دلار طرح در این صنعت در دستور کار است که باید اجرا شده و تمهیدات مرتبط با تولید آن اندیشیده شود.


جهانگیری تاکید کرد: پتروشیمی باید در آینده حتما در حجم صادرات و تولید رتبه اول را به دست آورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب