تلاش دولت سیزدهم برای عدالت آموزشی/ آیا رئیس جمهور صدای فرهنگیان و دانشآموزان را درباره کنکور ۱۴۰۲ میشنود؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از آخرین اصلاحات مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۸ خردادماه ۱۴۰۱ حدود یک ماه میگذرد اما هنوز رئیسجمهوری بهعنوان رئیس شورای عالی انقلاب آن را ابلاغ نکرده است. منصور کبگانیان، دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور عنوان کرده که ظرف یکی دو روز آینده این مصوبه ابلاغ خواهد شد.
در این زمینه برخی از فعالان حوزه آموزش از رئیس جمهور خواستهاند که صدای فرهنگیان و دانش آموزان شنیده شود البته آیت الله رئیسی، رئیس جمهور سیزدهم از زمان روی کار آمدن مدام به استانهای مختلف سفر کردهاند و در ارتباط چهره به چهره پای درددل اقشار مختلف نشستهاند بنابراین آگاهی از دغدغه فرهنگیان و دانشآموزان از سوی رییس جمهور بر کسی پوشیده نیست.
چگونگی تصویب مصوبه کنکوری
موضوع کنکور سال ۱۴۰۲ از سال ۱۳۹۹ در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و در ادامه طرحی به نام «سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی» شکل گرفت و پس از مدتی این طرح در جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ با عنوان مصوبه «سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» به تصویب رسید.
این مصوبه مدتی بعد از سوی حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری وقت ابلاغ و باعث تعجب برخی شد چراکه بر این اساس کنکور تغییرات زیادی پیدا میکرد. بر اساس این مصوبه، کنکور از سال ۱۴۰۲ دو نوبت در سال برگزار میشود، دروس عمومی از کنکور حذف میشود، تأثیر سوابق تحصیلی به میزان ۶۰ درصد خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
پای درددل داوطلبان کنکور ۱۴۰۲؛ از نگرانی برای هزینههای بیشتر تا عدم توجه به داوطلبان مناطق محروم
همهچیز درباره کنکور ۱۴۰۲؛ از افزایش پلکانی تاثیر سوابق تحصیلی تا امکان ترمیم معدل داوطلبان
آغاز اعتراضها پس از ابلاغ مصوبه
با ابلاغ مصوبه در مردادماه ۱۴۰۰، تعدادی از نمایندگان مجلس با استناد به قانون سالهای ۹۲ و ۹۵ این نهاد قانونگذاری اعلام کردند که حذف دروس زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی، عربی (زبان قرآن) و زبان انگلیسی از آزمون سراسری و همچنین تأثیر قطعی نمرات ناقص امتحان نهایی، در تعارض کامل با قوانین مجلس شورای اسلامی است.
با وجود انتقادات داوطلبان و نمایندگان مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین بار مصوبه را اصلاح کند. بر اساس آخرین اصلاحات، تأثیر سوابق تحصیلی بهصورت پلکانی خواهد بود و همچنین امکان ترمیم معدل برای داوطلبان فراهم شده است.
سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تغییرات کنکور ۱۴۰۲ عنوان میکند: مصوبه جدید هیچ مغایرتی با قانون مجلس ندارند و همه موارد قانونی رعایت شده و در راستای مصوبه مجلس است. البته در تبصره ۴ ماده ۴، قانون سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اصلامی سهم قطعی سوابق تحصیلی از ۲۵ درصد تا ۸۵ درصد پیش بینی شده است که به دلایل هیجانی اجرایی نشده است.
وی بیان میکند: زوایای مختلف سنجش و پذیرش در این روش دیده شده و چون تدریجی اجرایی میشود فشاری روی دانش آموز نمیگذارد و در آموزش عالی تنش ایجاد نمیکند. به نظر میرسد با ترکیبی شدن نظام سنجش این امکان را فراهم کردیم که توان دانش آموز با کیفیت بهتری ارزیابی شود.
عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این خصوص اظهار میکند: کنکور از سال ۱۴۰۲ دچار تحولات اساسی خواهد شد و این مدل برای کاهش اضطراب و حفظ آرامش داوطلبان طراحی شده است.
وی ادامه میدهد: در این مسیر جدید سنجش بر مبنای سوابق تحصیلی و آزمون خواهد بود و کنکور بر محتوای کتب درسی متکی است.
بر این اساس باید منتظر بود تا مشخص شود که رییس جمهوری و مسئولان عالی رتبه چه تصمیمی در این زمینه اتخاذ خواهند کرد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/