دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رفتن به دنیای باورهای دینی با «مثل شیشه مثل سفال»

«مثل شیشه مثل سفال» با لایه‌های داستانی خود مخاطب را به دل باورهای دینی می‌برد و از او می‌خواهد که به این موضوعات بیاندیشد.
کد خبر : 666504
مثل شیشه مثل سفال

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، انعکاس باورها و اعتقادات دینی در رمان و داستان‌ها همواره یکی از چالش‌های ادبیات داستانی مدرن بوده است. به عبارت دیگر چگونگی حلول این باورها در متن داستان با توجه به اینکه داستان و رمان بر پایه خیال نوشته می‌شود اما دین ریشه در باور و ذات انسانی دارد، همواره محل بحث در میان نویسندگان و منتقدان بوده است، این موضوع گاهی منجر به نزاع و یا خلق داستان‌هایی شده که ادبیات و یا دین در آن‌ها به زوال رفته است.


ادبیات داستانی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران توانست پیوندی خوب و عمیقی با باورهای دینی که ریشه در بطن جامعه ایرانی داشت، برقرار کند. از طرفی بازنویسی داستان‌ها و روایت‌های جاری شده در بطن دین به صورت بی‌واسطه، به نگارش داستان‌هایی ختم شده که اندیشه، باور و تفکر دینی را در درون خود جست‌وجو کرده و برای مخاطبانش کلامی از این جنس را به ارمغان آورده است. در سال‌های اخیر بازنویسی و بازخوانی روایات داستانی در متون دینی باعث تولد اندیشه‌های جدید و نوپای دینی در بطن خود شده که پیوندی تازه میان مخاطبان ادبیات، طالبان و علاقه‌مندان به اندیشه و باور دینی برقرار کرده است.


رمان «مثل شیشه مثل سفال» نوشته نرگس فرجاد امین یکی از تازه‌ترین آثار در این زمینه است، رمانی که توانسته به برخی از شبهات، ابهامات و باورهای دینی در دل زندگی اجتماعی معاصر پاسخ بدهد، در مقابل طرحی از یک زندگی مؤمنانه را هم پیش چشم مخاطب به تصویر بکشد. این رمان زندگی جوانی را روایت می‌کند که در بستر باورهای دینی خود به درک و دریافت تازه‌ای از برخی باورها دست پیدا می‌کند، همین مسئله او را مانند طلبه‌ای به دنبال کشف حقیقت روانه می‌کند.


«مثل شیشه مثل سفال» به ظرافت و زیبایی شیشه، کلمات را کنار هم می‌چیند و به سادگی سفال به طرح داستانی خود می‌پردازد. این رمان با لایه‌های داستانی خود مخاطب را به دل باورها، اندیشه‌ها و دغدغه‌های دینی می‌برد و از او می‌خواهد که به این موضوعات بیاندیشد و نتیجه بگیرد. این کتاب نه فقط برای لذت بردن از خوانش، بلکه برای اندیشیدن به عالی‌ترین مفاهیم دینی است.





انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب