دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت

«هناس» و تصویر مقتدرانه مظلومیت علمی روی پرده نقره‌ای

فیلم سینمایی «هناس» با سوژه‌ای جذاب و واقعی و محور قراردادن زندگی شهید دانشمند هسته‌ای این روزها روی پرده سینما است.
کد خبر : 663877
«هناس»

گروه فرهنگ خبرگزاری آنا،زینب خسروی ـ فیلم سینمایی «هِناس» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفا در ژانر درام، اجتماعی و عاشقانه در سال ۱۴۰۰ ساخته شده است.


این فیلم برداشتی آزاد از زندگی، مشکلات و درگیری‌های پیش از شهادت داریوش رضایی‌نژاد از منظر همسرش شهره پیرانی است. این فیلم ساختار و فضایی زنانه دارد، به نوعی روایت‌گر قصه زنی است که زندگی‌اش را در آستانه فروپاشی می‌بیند و به دلیل مورد تهدید قرار گرفتن خانواده‌اش، دچار تشویش و نگرانی‌های درونی می‌شود و برای بیرون کشیدن زندگی‌اش از این تلاطم‌ تلاش‌های بسیاری می‌کند. مریلا زارعی، بهروز شعیبی، وحید رهبانی، سیاوش طهمورث، سولماز غنی، امین میری، علیرضا نایینی و بازیگر خردسال کوثر حیدری در آن بازی می‌کنند. «هناس» در چهلمین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰ به نمایش در آمد و از ۱۸ خردادماه در سینماهای سراسر کشور به اکران در آمده است، در این پنج روز حدود ۶ هزار مخاطب به خود جذب کرده و ۲۱۰ میلیون تومان هم فروش داشته است.


ساخت فیلم‌هایی همانند «هناس» نیاز جامعه امروز است؛ این روزها دشمنان ایران با حربه‌های بسیاری در تلاش هستند که یاد و خاطره و رشادت‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافعان حرم را از یاد مردم این سرزمین پاک کنند تا فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های آینده نرسد، با این اقدام به راحتی می‌توانند به فرهنگ و ارزش‌های این کشور شبیخون بزنند. سینما و تلویزیون در سال‌های اخیر در این امر کوتاهی داشته‌اند هرچند که با توجه به اوضاع نابه‌سامان اقتصادی و تعطیلی سینماها در ایام شیوع ویروس کرونا به آن‌ها خرده‌ای وارد نیست. اندک بودن ساخته‌های سینمایی درباره مشاهیر فرهنگی و شهدا می‌تواند دست دشمنان را برای عرض اندام باز بگذارد.




بیشتر بخوانید:





البته فیلم‌های سینمایی همچون «هناس»، «موقعیت مهدی»، «ایستاده در غبار» و غیره قدم خوبی برای جا انداختن سنتی بزرگ در سینما برداشته‌اند. در این میان، باعث خوشحالی خواهد بود که ساخت فیلم‌های سینمایی از دوران زندگی مشاهیر فرهنگی، شهدای انقلاب و دفاع مقدس به یک سنت در سینمای ایران تبدیل شود. سنتی ارزشمند که در صورت ادامه دار شدن، می‌تواند آثار خوبی را برای این حوزه به ارمغان بیاورد. جامعه به شنیدن و دیدن جان‌سپاری‌های مردان و فداکاری‌های زنان این سرزمین بیش از پیش نیازمند است.


خوب است در کنار پرداختن به قهرمانان تاریخی و دینی، ارزش‌های انسانی و اخلاقی شهدا نیز به نسل‌های امروز و فردا معرفی شوند چرا که زندگی پربرکت شهدا همانند چراغ راهی است که می‌تواند تاریکی‌های مسیر را بر مخاطبان روشن کرده و همچون بارقه امیدی در دل جوانان و نسل آینده کشور ریشه کند. شهیدان سرزمینمان بهترین الگو برای پویایی و تحول جامعه امروز محسوب می‌شوند، جامعه‌ای که با توطئه دشمنان در میان دنیایی از ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها احاطه شده است. خاطرات شهدا همچون میراث گرانبهایی به یادگار مانده تا ظرفیت‌های تازه‌ای را پیش رویمان باز کند. سینما و ابزارهای تصویری دِین و مسئولیت بزرگی بر دوش دارند، دِینی که با ثبت، روایت و شناسایی الگوهای ارزشی به مردم سرزمینمان ادا خواهد شد.


انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب