دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رویداد «عصر امید»/ ۲۸۴

بررسی دقیق رفتار مولکول‌ها با روش اُمیکس

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: با روش اُمیکس می‌توان رفتار دقیق مولکول‌ها را بررسی کرد.
کد خبر : 662224
امیکس

اسماعیل صدرالدینی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته بیوتکنولوژی پزشکی در حاشیه برگزاری نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران که در بخش شرکت‌های فناور و خلاق این رویداد حضور داشت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا اظهار کرد: حوزه‌ای که در این شرکت پوشش می‌دهیم، اُمیکس است که شامل پروتئومیکس، متابولومیکس و ترنس پرتومیکس که یک حوزه جدیدی در بخش بیولوژی و بیوتکنولوژی است و مطالعات مولکولی را به صورت لارج اسکیل استادی انجام می‌دهد.


وی افزود: به طور مرسوم در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های معمولی با تعداد مولکول‌های محدود سروکار دارند؛ اما تفاوت حوزه اُمیکس این است که با کل محتوای مولکولی یک سلول یا کل محتوای مولکولی یک ارگانیسم سروکار دارد و بالطبع روش‌هایی که در این حوزه به کار گرفته می‌شود، روش‌های خاص خودش است.مثلاً در روش‌های NGS و روش‌های میاکرواریو داریم. اینها روش‌هایی است که مثلاً پروتئین‌ها، ژن‌ها و مولکول‌های مختلف را به طور کلی مورد مطالعه قرار می‌دهد و دریافت خوبی را از وضعیت ارگانیسم و فرایندهای بیولوژیک پیدا کنیم؛ زیرا وقتی شما یک مولکول را بررسی می‌کنید، نمی‌دانید که در مولکول کناری‌اش چه اتفاقی می‌افتد یا ارتباط اینها را نمی‌توانید ارزیابی کنید؛ اما در حوزه اُمیکس همه اینها در ارتباط با هم و به‌طور کلی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.


رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان بایومیکس یا زیست پروتئین پژوه تهران بیان کرد: در حوزه اُمیکس چند نقطه پیش‌رونده است. یک حوزه تجهیزاتی است که مدام توسعه پیدا می‌کند و تجهیزات جدید می‌آید. این زمینه یک حوزه دیتاآنالایز است که همین‌طور مدام نرم‌افزارها و شبکه‌های مختلف دیتایی و دیتابنک‌های مختلف شکل می‌گیرد و جلو می‌رود و یک بخش هم بخش هوش مصنوعی است که تازه وقتی همه اینها که فراهم می‌شود تازه متوجه می‌شویم این همه دیتا را نمی‌توانیم به طور طبیعی آنالیز کنیم؛ بنابراین هوش مصنوعی هم دارد که در کنار همه اینها به سرعت در این زمینه رشد می‌کند.


صدرالدینی عنوان کرد: این شرکت با این نگرشی که آزمایشگاه‌های تشخیصی، تحقیقاتی و در واقع پژوهش کشور با توجه به نیازی که در این حوزه دارد برنامه‌های خود را اجرا می‌کند. بایومیکس تنها شرکتی در ایران است که به طور انحصاری در این زمینه وارد شده و علاوه بر خدماتی که خودمان ارائه می‌دهیم. یکسری پارتنر خارجی هم داریم و واقعیت این است که یک بخش‌هایی از این دانش را باید بتوانیم با کمک شرکت‌ها و دانشگاه‌های خارجی از اروپا گرفته تا دانشگاه‌های دیگر در ارتباط هستیم و بعضی از کارها را با کمک آنها انجام می‌دهیم. در یکی از بخش‌های این شرکت هم بخش مواد مصرفی تولید می‌کنیم.


وی ادامه داد: بعضی از محصولات این شرکت در مقیاس تحقیقاتی به بازار آمده است و مصرف هم می‌شود. دنبال این هستیم که در فاز بعدی اینها را به سمت تشخیص ببریم و مجوزهای تشخیص‌اش را بگیریم. دانشگاه آزاد اسلامی یک ظرفیت خیلی بزرگ دارد. به دلیل اینکه حجم زیادی از فضای آموزشی کشور و اساتید و دانشجویان را در اختیار دارد. احساس ما این است که این حوزه علم و فناوری به خوبی می‌تواند در دانشگاه آزاد جای خودش را باز کند. ضمن اینکه دانشگاه آزاد هم در بخش‌های هوش مصنوعی و حداقل در بحث روباتیک پیشرفت‌های خوبی داشته است. دانشجویان و اساتید زیادی در دانشگاه آزاد هستند که به صورت بالقوه می‌توانند به ما کمک کنند، منتها فقط باید این حوزه را معرفی کنیم و اهمیتش را بگوییم.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب