جشنواره بینالمللی حرکت به مسئولیتپذیری اجتماعی دانشجویان کمک میکند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عبدالحسین کلانتری در نشست خبری جشنواره بینالمللی حرکت که صبح امروز شنبه ۳۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، خاطرنشان کرد: یکی از رویدادهای معاونت فرهنگی وزارت علوم که با همکاری دانشگاههای کشور برگزار میشود جشنواره حرکت است و در چند سال اخیر به دلیل کرونا مجازی برگزار میشد.
وی افزود: در سالهای اخیر از حضور دانشجویان و انجمنها محروم بودیم اما امسال با کمک همکاران وزارتخانه و دانشگاه تهران این توفیق یار شد که بهصورت حضوری برگزار کنیم و با توجه به مدت محدودی که برای برگزاری نمایشگاه داشتیم که وجود مشکلات هماهنگیها صورت گرفت. امیدواریم جشنواره بینقصی باشد تلاش ما این بوده که تمامی تمهیداتی بهنوعی اندیشیده شد که مشکلی نباشد.
معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به اینکه کرونا فرصتی رو پیش رو قرار داد که هم حضوری هم مجازی جشنواره رو ادامه دهیم، گفت: در سنوات پیش رو از ظرفیت برگزاری دوگانه جشنواره استفاده کنیم. این جشنواره معتبرترین جشنواره در حوزه علمی و دانشجویی است و انگیزهبخش و امیدآفرین است، به مسئولیت اجتماعی دانشجویان، افزایش کار تیمی و کار گروهی و افزایش مسئولیت اجتماعی کمک میکند.
وی اظهار کرد: از منظر دیگر این جشنواره کمک به ارتقای فعالیت دانشجویی میکند. پویش انجمنهای علمی نبض تپنده این حرکت است و جشنواره حرکت رونق دهنده این ویژگیها است، هویتهای دانشجویی گرهخورده به نشاط، مسئولیتپذیری و غیره.
کلانتری افزود: مروری بر فعالیتها از گذشته تاکنون دورههای مختلفی را میشود متصور شد در آغازین روزهای به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی گره خورد با تثبیت بیشتر انقلاب فعالیت دانشجویان به فعالیتهای فرهنگی گره خورد بهتدریج فعالیتهای صنفی و علمی در دانشگاهها رونق گرفت که انجمن علمی ثمره آن است.
وی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم که دانشجویان نیازمند فعالیتهای مهارتی و معطوف به بازار شوند، خاطرنشان کرد: این جشنواره ذیل فعالیتهای اشتغال آفرین و نوآور قرار میگیرد و میتواند موتور محرکه باشد و دانشگاه را به بازار پیوند بزند با مجموعههای کارآفرین، پارکها و مجموعههایی که در خارج از دانشگاهها مشغول فعالیت هستند و جشنواره میتواند کمککننده باشد.
معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: جشنواره حرکت امروز هنوز مقدمات لازم برای ورود به این اکوسیستم را ندارد اما امیدواریم این اتفاقات رقم بخورد و به دنبال این هستیم و با پارکهای علمی و فناوری گره بخورد پیوند خوردن با مجموعههای فناوری باعث میشود انجمنها بهتر در حل مسائل کمک کنند یکی از برنامههای ما کمک به حل مسائل علمی چه کانونهای فرهنگی و هنری چه تشکلهای دانشجویی به حل مسائل کشور سوق پیدا کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امسال سال تولید اشتعال آفرین و دانشبنیان نامگذاری شد انجمنهای علمی میتوانند نقش مهمی ایفا کنند و اگر رویکرد خود را به سمت اشتغال آفرینی و فعالیتهای خود را به نیازهای کشور بپردازند میتوانند نقش مضاعفی داشته باشند.
کلانتری عنوان کرد: وقتی صحبت از تولید اشتعال آفرین و دانشبنیان میکنیم باید به این نکته توجه کنیم تجارب کشورهای مخالف نشان میدهد که ما نمیتوانیم صحبت از توسعه، پیشرفت، اشتغال کنیم بدون در نظر گرفتن لایههای فرهنگ توسعه و پیشرفت و نباید دچار خطای راهبردی شویم.
وی در پایان با اشاره به اینکه نادیده گرفتن سویهها، بنیانها و بدون لحاظ کردن نیازهای فرهنگی اتلاف منابع است، خاطرنشان کرد: هزینههای زیادی درزمینهٔ رشد و توسعه صورت گرفته درحالیکه به نیازهای فرهنگی توجه نشده است و در این راستا معاونتهای فرهنگی میتوانند نقشآفرینی کنند با صرف تزریق پول مشکلات فناورانه حل نخواهد شد و معاونتهای فرهنگی میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/