نیاز بازار داخلی به آنتیبیوتیک دامی تامین میشود
مهدی عباسی استادیار گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام و مدیرعامل شرکت زیستفناوری مهران دانش پویا در گفتوگو خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این که شرکت در حوزه تولید آنتیبیوتیک تایلوزین فعالیت دارد، بیان کرد: آنتیبیوتیک تایلوزین نوعی آنتیبیوتیک دامی است و این محصول در حال حاضر در فاز آزمایشگاهی قرار دارد. این آنتیبیوتیک دامی در صنایع دامپروری و صنعت کشاورزی به ویژه مرغداریها و دامداریها استفاده میشود. معمولاً میکروارگانیسمها، آنتیبیوتیکها را تولید میکنند و این آنتیبیوتیک نیز توسط استرپتومایسس فرادیا تولید میشود. این آنتیبیوتیک بر باکتریهای گرم تأثیر میگذارد و اثربخشی بالایی دارد.
وی افزود: شرکت را به همت متخصصان میکروبیولوژی و شیمی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ایلام تاسیس کردیم و در حال حاضر نیز در این مرکز مستقر است. برنامه داریم این آنتیبیوتیک را ابتدا در آزمایشگاه تولید کرده و سپس به تولید نیمهصنعتی و صنعتی برسانیم چراکه بخش بزرگی از نیاز بازار داخلی به آنتیبیوتیک تایلوزین از طریق واردات تامین میشود. اگر بتوانیم این آنتیبیوتیک را به تولید صنعتی برسانیم ن تنها کمک بزرگی به اقتصاد کشور کردهایم بلکه مانع از خروج ارز برای تامین این محصول میشویم. شرکت ما در استان ایلام مستقر است و در غرب کشور مرغداریها و دامداریهای فراوانی وجود دارند و از سوی دیگر به عراق نیز نزدیک هستیم بنابراین با تولید صنعتی آنتیبیوتیک تایلوزین میتوان علاوه بر رفع نیاز داخلی، صادرات را نیز شروع کرد.
مدیرعامل شرکت زیستفناوری مهران دانش پویا با بیان این که در مسیر تولید این آنتیبیوتیک مشکلات بسیاری داشتهایم، مطرح کرد: قرار بود برخی پارکهای علم و فناوری برای خرید دستگاههای مورد نیاز، که در آن زمان قیمت بالایی نداشتند، از ما حمایت مالی کنند اما چنین اتفاقی نیفتاد و حال با توجه به شتاب چشمگیر ارز و تورم دیگر توان خرید دستگاهها را نداریم به همین دلیل روند پیشرفت بسیار کند است. طی بازدیدی که معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، سورنا ستاری از ایلام داشتند قولهایی برای حمایت گرفتیم اما تاکنون اقدامی نشده است. در صورتی که شارژ مالی شویم، پس از یک سال میتوانیم به تولید نیمهصنعتی آنتیبیوتیک تایلوزین برسیم.
استادیار گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام در خصوص شرکت در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تجربه نشان داده که چنین رویدادها و نمایشگاههایی که با حضور صاحبان صنایع و سرمایهگذاران برگزار میشود، نتیجهبخش است. روند رشد بسیاری از استارتآپها در چنین رویدادهایی استارت خورده است. این نمایشگاه کار بزرگی است که به دست دانشگاه آزاد انجام میشود و فرصتی برای تولیدکنندگان است تا محصولاتشان را به خوبی ارائه دهند و سرمایهگذار جذب کنند. سرمایهگذار در تمام کشور وجود دارد اما به سختی به کسب و کارهای کوچک اعتماد میکنند اما وقتی یک نام بزرگ مانند دانشگاه آزاد و اعتبارش پشت یک رویداد قرار میگیرد، سرمایهگذار با آرامش خاطر و فراغ بال روی شرکتها سرمایهگذاری میکند. امیدواریم این رویداد بتواند باعث پیشرفت کارهای پژوهشی، شرکتهای استارتآپی و کسب و کارهای نوپا شود.
گفتنی است، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «عصر امید» از هشتم تا یازدهم خرداد در مصلای تهران برگزار میشود و میزبان ۳ هزار شرکت دانشبنیان، آزمایشگاه و زیرساخت، گروه پژوهشی و استارتآپ است.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/