دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سهراب‌پور:

مشارکت دانشمندان جوان در حل چالش‌های جهان با رقابت علمی کنز محقق می‌شود

رئیس دومین دوره رقابت علمی کنز گفت: دانشمندان جوان و مستعد جهان اسلام می‌توانند راهکارهای خود برای حل چالش‌های جهان اسلام را در رقابت علمی کنز ارائه دهند.
کد خبر : 658609
4444



به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی(ص)، سعید سهراب پور، رئیس دومین دوره رقابت علمی کنز در آیین اختتامیه این رقابت، عصر جمعه ۲۳ اردیبهشت با حضور علی‌اکبر صالحی، قائم‌مقام رئیس فرهنگستان علوم و رئیس هیئت‌مدیره بنیاد مصطفی(ص)، عذرا پچیهو، وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی ایالت سند پاکستان و مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس و مدیر بنیاد مصطفی(ص) و همچنین شماری از علاقه‌مندان در پارک فناوری پردیس اظهار کرد: این رقابت توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با هدف تکمیل زنجیره ارزش جایزه مصطفی(ص) بنا شده است تا دانشمندان جوان و مستعد جهان اسلام بتوانند راهکاری برای چالش‌های جهان اسلام ارائه دهند.


وی ادامه داد: در این رقابت دانشمندان جوان زیر ۴۵ سال کارهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را در پاسخ به چالش‌های حوزه‌های مختلف به دبیرخانه ارسال کردند.


این عضو هیئت‌مدیره بنیاد مصطفی(ص) در مورد مشارکت در این دوره از رقابت علمی کنز توضیح داد: در این دوره ۶۵۸ اثر دریافت شد و ۶۳ چالش از ۱۳ مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی داخلی و خارجی مطرح شده بود.


وی ادامه داد: بعد از گذشت نزدیک به یک سال از آغاز فراخوان دومین دوره رقابت علمی کنز و داوری آثار، ۲۰ اثر به‌عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند که از این تعداد ۹ اثر متعلق به اعضای هیئت‌علمی، ۷ اثر از فعالان حوزه صنعتی و ۴ اثر از پژوهشگران جوان است و در نهایت ۶ نفر برنده این دوره از رقابت کنز شناخته شدند.


سهراب پور از گروه معدنی زرین، پارک فناوری پردیس، شرکت فنی پارس، ایرانسل، بانک رسالت، دانشگاه خاتم، صندوق علم و فناوری دانشگاه تهران به‌عنوان حامی مالی این رقابت علمی تشکر کرد.


نگاهی به رقابت علمی کنز


بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در تکمیل زنجیره ارزش خود، رقابت علمی کنز؛ کاربرد دانش و اندیشه برای جامعه (Knowledge Application and Notion for Society) را میان دانش‌پژوهان، دانشجویان و اساتید زیر ۴۵ سال با هدف تعمیق تفکر و ایجاد نوآوری در جامعه دانشگاهی برای رسیدگی به مشکلات جهان اسلام در حوزه‌های مختلف؛ از جمله آب، محیط‌زیست و انرژی؛ بهداشت و فناوری پزشکی؛ فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ حمل‌ونقل؛ اقتصاد، بانکداری و تأمین مالی؛ برگزار می‌کند.


در این رقابت علمی، دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان دانشگاه‌ها و اساتید تشویق می‌شوند ایده‌ها و دستاوردهای علمی و فناوری خود را در قالب یک فایل ویدئویی ارائه دهند.


اولین دوره این رقابت سال ۱۳۹۷ و در ۵ حوزه سلامت، انرژی، اقتصاد، آب و محیط‌زیست، فناوری اطلاعات و ارتباطات با مشارکت ۱۰۴۵ نفر (۷۵۳ دانشجو و ۲۹۲ عضو هیئت‌علمی) و دریافت ۵۹۰ اثر از ۱۵ کشور اسلامی برگزار شد.


دومین دوره این رقابت نیز از سال گذشته و در حوزه‌های "آب، محیط‌زیست و انرژی"، "بهداشت و فناوری پزشکی"، "فناوری اطلاعات و ارتباطات"، "اقتصاد، بانکداری و تأمین مالی"، "حمل‌ونقل" و "حوزه ویژه ۱۴۰۰؛ معدن و صنایع معدنی" آغاز شد و آیین پایانی آن هم‌زمان با برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ (۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت) برگزار می‌شود. در این دوره ۶۵۸ اثر از دانشمندان ۲۵ کشور جهان شامل ۲۳۳ اثر در حوزه سلامت و فناوری پزشکی، ۲۲۹ اثر در حوزه آب، محیط‌زیست و انرژی، ۳۱ اثر در حوزه معدن و صنایع معدنی، ۴۷ اثر در حوزه اقتصاد، بانکداری و تأمین مالی، ۷۷ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۴۱ اثر نیز در حوزه حمل‌ونقل توسط دبیرخانه رقابت دریافت شد. افزون بر این بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص)، با هدف عمومی کردن علم به‌صورت گسترده پاویون رقابت کنز را در نمایشگاه برگزار کرد تا آثار نخبگان و پژوهشگران در این پاویون به نمایش گذاشته شود.


جوایز برگزیدگان این رویداد شامل لوح تقدیر و مدال رقابت علمی کنز، ۵ نشان طلای ۳۰ گرمی، کمک‌هزینه ۲۰۰۰ دلاری فرصت مطالعاتی و امتیاز ویژه بهره‌برداری از بسترهای شبکه‌سازی بنیاد مصطفی(ص) شامل استپ (STEP) و ایسا ( EISA) است. بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با تأکید بر گسترش علم و فناوری در جهان اسلام، همراه با اتخاذ رویکردی غیرانتفاعی و حفظ استقلال کامل در دستیابی به اهداف خود، با احترام به پیامبر اکرم(ص) و با پیروی از آموزه‌های اسلام، فعالیت‌های خود را در راستای تقدیر از دانشمندان جهان اسلام و قدردانی از تلاش‌های آنها، همراه با تعلیم دانشمندان آینده از یک دهه قبل در سرتاسر جهان آغاز کرده است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب