عوارض استفاده از داروهای ضدافسردگی چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، افسردگی در جامعه مدرن بسیار رواج پیدا کرده است و اغلب افراد در کشورهای پیشرفته از این بیماری رنج میبرند. سوابق بهداشتی نشان میدهد که تقریبا ۱۷ میلیون بزرگسال سالیانه به این بیماری مبتلا میشوند. داروهای ضدافسردگی برای درمان این بیماری بسیار رایج است، اما به درمانهای بهتری نسبت به داروهای ضدافسردگی نیاز داریم.
در جامعه علمی و پزشکی داروهای ضدافسردگی یکی از اساسیترین عوامل برای درمان افسردگی است، اما اثربخشی آن بسیار کم است؛ بنابراین دانشمندان در خصوص افزایش اثربخشی درمانهای افسردگی مطالعات بسیاری انجام دادند.
بر اساس انجام آزمایشات متعدد استفاده از داروهای افسردگی ضروری است و موجب افزایش کیفیت زندگی در درازمدت میشود و افراد نمیتوانند آن را بدون دستور پزشک استفاده نکنند، زیرا امکان دارد بیماری آنها شدت پیدا کند. در مطالعات جدید نشان داده شد افرادی که این داروها را مصرف میکنند، شرایط زندگی بسیار بهتری نسبت به سایر افراد دارند، اما این داروها عوارض جانبی زیادی از جمله افزایش وزن و بیخوابی دارد.
از آنجایی که داروهای ضدافسردگی در علم پزشکی سابقه خوبی ندارند، محققان باید بهدنبال راهحلهای بهتر برای درمان این بیماری باشند، زیرا مطالعات جدید نشان داده است داروهای ضدافسردگی تقریبا بیاثر هستند و جنبه سودآوری آن بسیار زیاد است. آمارجهانی افسردگی همچنان در حال افزایش است و این خبر خوبی نیست.
تجزیه و تحلیل مطالعات نشان داده است داروهای ضدافسردگی بعضی از جنبههای روانی این بیماری را بهبود میبخشد، اما از نظر فیزیکی نتیجه معکوس دارد و منجر به اختلال در کیفیت زندگی فرد میشود. در واقع این گزارش نشاندهنده آن است که ناراحتی روانی افراد توسط داروهای ضدافسردگی برطرف میشود، اما سلامت جسمانی، دردهای بدنی و حس نشاط این افراد با مشکل مواجه میشود؛ بنابراین مطالعات بسیاری در خصوص ارزیابی تاثیرات داروهای ضدافسردگی نیاز است تا این مشکل را بتوان تا حدودی ریشهکن کرد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/