چرا زمین مانند زحل حلقه ندارد؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تمام سیارات غولپیکر گازی در منظومه شمسی شامل مشتری، زحل، اورانوس و نپتون حلقه دارند در حالی که سیارات زمینی شامل عطارد، زهره، زمین و مریخ حلقهای ندارند. دو نظریه در خصوص سیستمهای حلقهای وجود دارد. برخی متخصصان بر این باورند این سیستمها مواد باقی ماندهای هستند که در شکلگیری سیارات به کار رفته است یا بقایای قمری باشند که در اثر برخورد اجسام سرگردان در فضا شکسته شده یا به دلیل کشش گرانشی والد خود از هم گسسته شده باشد.
هنوز مشخص نیست که چرا تنها سیارات گازی غولپیکر حلقه دارند. سیارات گازی در قسمت خارجی منظومه شمسی تشکیل شدهاند در حالی سیارات سنگی در قسمت داخلی منظومه شکل گرفتهاند، این واقعیت میتواند یک سرنخ باشد. شاید سیارات درونی به دلیل قرار گرفتن در قسمت داخلی منظومه شمسی، در برابر برخوردهایی که عامل ایجاد سیستم حلقهای هستند، محافظت میشدند. سیارات گازی منظومه شمسی قمرهای زیادی دارند، بنابراین احتمال دیگر این است که شاید ایجاد حلقه مانند قمرها در قسمت خارجی منظومه بیشتر است.
نظریه دیگری مطرح میکند که سیارات بزرگ، حجم بیشتری دارند بنابراین قادر به ایجاد سیستم حلقهای پایدار هستند. دانمشندان بر این باورند که زمین در گذشته سیستم حلقهای داشته است. بر این اساس در گذشته بسیار دور، اوایل تاریخ زمین، جسمی به اندازه مریخ با زمین برخورد کرده که میتوانسته باعث ایجاد حلقهای متراکم از آثار مخروبه شود. با این حال برخلاف سیارات بیرونی که همواره حلقه خود را دارند، بقایای در حال چرخش به دور زمین به یکدیگر پیوسته و ماه را تشکیل دادهاند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/