مشاهده دورترین تکستاره با تلسکوپ فضایی هابل/ «جیمز وب» رازهای بسیاری برملا میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، تلسکوپ فضایی هابل یکی از قدیمیترین تلسکوپهایی است که دانشمندان به کمک آن توانستهاند به دستاوردهای بزرگی برسند.
اخیرا دانشمندان دورترین تکستاره را در فاصله ۱۲.۹ میلیارد سال نوری توسط این تلسکوپ فضایی مشاهده کردهاند. نور این ستاره پس از یک انفجار بزرگ در کیهان ساطع شده است و نور آن با انبساط کیهان گسترش پیدا کرد.
این ستاره از کیهان بسیار دور است و این فاصله به قدری زیاد است که دانشمندان تخمین زدند؛ ۱۲.۹ میلیارد سال طول میکشد تا نور آن به زمین برسد و توسط تلسکوپ نور آن رصد شود. این ستاره میتوان گفت ۲۸ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد.
دانشمندان میگویند؛ تشخیص ستارگان منفرد در این فاصله بسیار زیاد از کهکشانها و خوشهها بسیار دشوارتر است و این نور توسط تلسکوپ فضایی هابل با رخ دادن پدیده «همگرایی گرانشی» مشاهده و رویت شد. همگرایی گرانشی که نور یک ستاره درخشان بسیار دور در مسیر خود تا رصدگر، از کنار جسم پرجرم دیگری بگذرد و مسیرش خمیده شود. جسم میانی عدسی گرانشی نامیده میشود.
اخترشناسان توسط تلسکوپ فضایی هابل نتوانستند سایر ویژگیهای ستاره بسیار دور را مانند دما، طیف و تشخیص یک یا دو ستارهای بودن اندازهگیری کنند، اما این جزئیات به زودی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب فاش میشود و این تلسکوپ قرار است رصد خود را تا چند ماه دیگر شروع کند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/