هابل تصویری نفسگیر از طغیان یک ستاره نوزاد ثبت کرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، تلسکوپ فضایی هابل بهتازگی از طغیان یک ستاره نوزاد که هنوز در حال شکلگیری است در تصویری تماشایی ثبت کرده است. این طغیان نتیجه فعل و انفعالات کیهانی است که یک جسم زیبا و نورانی در نتیجه این فعل و انفعالات حاصل میشود.
این جسم زیبا به نام «هربیگ هارو» (HH ۳۴) شناخته شده است و یکی از جذابترین پدیدهها در کهکشان راه شیری محسوب میشود که تاکنون انسان قادر به مشاهده آن شده است. این پدیده به بشریت کمک بسیار بزرگی کرده است. علاوهبر نشاندادن چشماندازی زیبا از کیهان، به انسان در درک چگونگی تولد ستارههای نوزاد کمک میکند.
شکلگیری این شیء زیبا و نورانی نیازمند شرایط خاصی است. ستاره نوزاد به عنوان ستاره اولیه در شکلگیری این فرآیند شناخته میشود. «پیشستارهها» از تودههای متراکم گاز و غبار در یک ابر مولکولی تشکیل میشوند. پیشستارهها اجسامی با وزن زیاد در سحابیها هستند که این اجسام با انقباض و کم نور شدن یک ستاره را نیز تشکیل میدهند. پیشستارهها تحت گرانش خود فرو میریزند. در طول مدت این فرآیند، پلاسمای پیشستارهها منفجر میشود.
خطوط میدان مغناطیسی شتاب ذرات را بهشدت افزایش میدهد. این افزایش سرعت به گونهای است که وقتی مواد به قطبها میرسد، مواد به عنوان جتهای موازی بسیار محکم و با سرعت قابلتوجهی به فضا پرتاب میشوند. دانشمندان با توجه به سرعت تکامل این شیء زیبا میتوانند تغییرات دمایی را نیز ردیابی کنند. تلسکوپ فضایی جیمز وب که در چند ماه اخیر به فضا پرتاب شده است، درک بشریت را از این رویدادها دگرگون میکند. قابلیت مادون قرمز این تلسکوپ به دانشمندان کمک میکند تا به منطقه غبارآلود اطراف یک پیشستاره نگاه کنند و همچنین نحوه پرتاب جتها مشخص شود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/