دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1401 - 11:39
رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تحقق «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نیازمند تحول در دانشگاه‌ها/ صنعت به دستاوردهای ما روی خوش نشان نداده است

مقیمی با بیان اینکه تحقق «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نیازمند تحول در دانشگاه‌ها است، گفت: صنعت نیز نسبت به استفاده از دستاوردهای دانشگاه روی خوش نشان نداده است، امیدواریم تاکید شعار سال ۱۴۰۱، عاملی برای تحرک بیشتر صنعت درراستای جبران کم‌کاری‌ها باشد.
کد خبر : 650028
مقیمی دانشگاه تهران



سیدمحمد مقیمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با بیان اینکه یکی از مخاطبین اصلی شعار «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»، دانشگاه‌ها و مراکز علمی هستند، خاطرنشان کرد: این شعار بیانگر این واقعیت است که اگر می‌خواهیم تولید منجر به اشتغال‌آفرینی شود، باید از مسیر کسب‌ و کارهای دانش‌بنیان به دنبال آن باشیم، ایجاد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان که خروجی فعالیت‌های علمی و دانشگاهی است باید مورد توجه قرار گیرد.


رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: ما نباید تنها به‌ صورت اعلامی از شعار سال حمایت کنیم و خود را هم‌راستا با آن نشان دهیم، اما با آیین‌نامه‌های فرآیندگرا، نتیجه‌گرایی را به بوته فراموشی بسپاریم. در این راستا باید آیین‌نامه‌های ارتقای علمی اساتید و ضوابط و شرایط احراز جذب اعضای هیئت علمی جدید، دانشجویان استعداد درخشان و نخبه علمی را اصلاح کنیم و این اختیار به دانشگاه‌های برتر کشور داده شود که در اسرع وقت و به دور از فرآیند بروکراتیک زمان‌بر و ناکارآمد، نسبت به اصلاح آیین‌نامه‌ها و رویه‌ها اقدام کنند.


وی بیان کرد: برای تحقق نقش دانشگاه در زمینه «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» لازم است که رویه‌ها دچار دگرگونی شوند و به فعالیت‌هایی امتیاز دهیم که منجر به تبدیل علم و فناوری به ثروت و همچنین حل مسائل جامعه شوند؛ بنابراین انتظار می‌رود که اصلاح آیین‌نامه‌ها در هیئت ممیزه و شورای آموزشی دانشگاه به‌صورت ویژه و با سرعت پیگیری شود تا بتوانیم راهبردی که مقام معظم رهبری مطرح کرده‌اند را محقق کنیم.


این مقام مسئول با بیان اینکه نباید بگوئیم شعار سال بلکه باید از آن با عنوان فرمان سال یاد کنیم، درباره مؤلفه‌های این فرمان، گفت: بسط روحیه جسارت، خلاقیت، نوآوری و ریسک‌پذیری از مولفه‌های تحقق کارآفرینی و تولید اشتغال‌آفرین است، امیدواریم با برنامه‌ریزی مناسب بتوانیم برای تقویت این مولفه‌ها در دانشجویان، تلاش بیشتری داشته و با ایجاد انگیزه در راستای راه‌اندازی و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان توسط اساتید و دانشجویان، شاهد رشد کمی و کیفی کسب‌ و کارهای دانش‌بنیان در سال جدید باشیم.


مقیمی، توجه صنعت و بخش‌های خدمت‌رسان به دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها را از الزامات تحقق تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین دانست و افزود: صنعت نسبت به استفاده از دستاوردهای دانشگاه روی خوش نشان نداده است. توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه یک دغدغه و انتظار قدیمی است که امیدواریم تأکید شعار سال ۱۴۰۱، عاملی برای تحرک بیشتر صنعت و دانشگاه در راستای جبران کم‌کاری‌ها در این حوزه باشد. البته روزآمدسازی آموزش‌های دانشگاهی به‌منظور نیازهای صنعت و بخش خدمات، از الزامات توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه است. بر این اساس، دانشگاه تهران، فعالیت‌های خود را در راستای تقاضامحوری و با نگاه به نیاز جامعه و صنعت برنامه‌ریزی کرده است.


رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: باید با طلایه‌داری دانشگاه‌ها و مراکز علمی، نهضت راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و مشغول شدن جوانان در آن‌ها محقق شود؛ اما تنها راه‌اندازی این شرکت‌ها و نگاه آماری به این موضوع کافی نیست، بلکه لازم است همه بخش‌های کشور برای کارآمدی این نهضت تلاش کنند و ظرفیت‌های خود را به میدان بیاورند.


وی از به‌روزرسانی سرفصل دروس دانشگاهی منطبق‌بر نیازهای صنعت و جامعه، به‌عنوان اقدامی مهم یادکرد و گفت: البته این اقدام همواره در دستور کار بوده و هر ساله کارهایی هم در رابطه با آن انجام شده، اما انتظاری که به مسئولان مربوطه در دانشگاه تهران اعلام شده، این است که به‌روزرسانی سرفصل دروس رشته‌های مختلف در سال جاری سرعت گیرد و این به‌روزرسانی منطبق‌بر نیازهای صنعت، جامعه و در راستای افزایش مهارت‌های دانشجویان برای ورود به مشاغل متناسب با رشته تحصیلی‌شان باشد تا به فرمان رهبری در زمینه اشتغال‌آفرینی نیز جامه عمل بپوشانیم.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب