دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1401 - 13:55

روند توسعه فناوری‌ سلول‌های بنیادی با ۶ ماموریت راهبردی شتاب گرفت

تعریف و اجرایی سازی ۶ مأموریت راهبردی در سال گذشته سبب شد تا حوزه سلول‌های بنیادی با قدرت بیش‌تری، به نقشه راه توسعه متعهد بماند.
کد خبر : 649689
سلول بنیادی



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، در سال ۱۴۰۰ تعریف و اجرایی سازی ۶ مأموریت راهبردی سبب شد تا حوزه سلول‌های بنیادی با قدرت بیش‌تری، به نقشه راه توسعه متعهد بماند.


ماموریت‌هایی که علاوه بر تداوم رسالت‌های قبلی این ستاد و تقویت آنها، شاخص‌هایی را در حوزه نوآوری و قدم گذاشتن در ماموریت‎‌هایی که طی سالیان قبل، کمتر به آنها پرداخته شده بود را به خود می‌دید.


ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها و فعالیت‌های خود در سال ۱۴۰۰ را ذیل ۶ ماموریت راهبردی و ۱۷ عنوان برنامه به انجام رساند.


به عنوان نیاز و ضرورت اصلی که نیاز داخل را پوشش داده و به عنوان فناوری‌هایی راهبردی، نقشه‌راه ستاد در حوزه داخلی را پوشش می‌دهد.


در این زمینه، برنامه‌هایی چون حمایت از توسعه ظرفیت تولید محصولات اولویت‌دار و راهبردی و حمایت از تحقیق و توسعه طرح‌های فناورانه در حوزه‌های مواد، تجهیزات و محصولات سلولی و پزشکی بازساختی انجام شد.


یکی از اقدامات موثر ستاد سلول‌های بنیادی، وصل کردن محصولات و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان، به بازار بوده است. اقدامی که علاوه بر تولید ثروت برای این شرکت‌ها و توانمندتر کردن اقتصاد دانش‌بنیان، به غنای بازار این محصولات و پوشش نیازهای مردم و نهادهای مختلف کمک فراوان کرد.


در جهت نیل به این مهم، اقداماتی چون حمایت از توسعه کمی و کیفی مراکز سلول‌درمانی و پیوند با هدف گسترش خدمات سلولی به ویژه گردشگری سلامت، حمایت از محصولات پزشکی بازساختی و سلولی آماده ورود به بازار و عرضه دانش و فناوری در سطح ملی و بین‌المللی و حمایت از کارآزمایی‌های بالینی در جهت اخذ مجوزهای ورود به بازار صورت گرفت.


یکی از نیازهای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، توسعه علوم با نگاهی به چشم‌انداز علمی در این حوزه است که به گسترش دامنه فعالیت‌های این ستاد و دسترسی به دانش و دستاوردهای نوین می‌انجامد.


دراین زمینه، فعالیت‌هایی چون حمایت از طرح‌های توسعه فناوری دانشگاهی، حمایت از توسعه فعالیت‌های شبکه ملی مدل‌سازی حیوانی و تحقیقات درون‌تنی، مرکز تولید فرآورده‌های ژنی پژوهشگاه رویان به انجام رسیده است.


از دغدغه‌های همیشگی ستاد سلول‌های بنیادی، ترویج و فرهنگ‌سازی علم، فناوری و کارآفرینی است تا به این ترتیب، زیست‌بوم فناوری در این حوزه با توسعه کمی و کیفی، زمینه ساز فعالیت‌های بیشتر شود.


در این زمینه راهبردی و زیرساختی، در سال ۱۴۰۰ فعالیت‌هایی مانند حمایت از المپیادهای دانشجویی و دانش‌آموزی و حمایت و تجهیز پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی به انجام رسیده است.


یکی از راه‌های توسعه در هر دانشی، بهره‌مندی از آخرین پلتفرم و پارادایم‌های علمی جهان و ارتباط با موسسات و دانشمندان آن حوزه است. ضمن آن‌که این تبادل علمی، علاوه بر انتقال دانش، زمینه‌ساز صادرات محصولات و دستاوردهای بومی را به کشورهای دیگر فراهم می‌آورد.


دراین زمینه، تقویت توان صادرات و انتقال فناوری در حوزه سلول‌های بنیادی با همکاری مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری، متخصصان و کارآفرینیان ایرانی خارج از کشور، کریدور توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان، به شکل جدی انجام گرفته است و در آینده نیز با حساسیت بیشتری دنیال می‌شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب