دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 فروردين 1401 - 00:07
آنا گزارش می‌دهد؛

جذب سرمایه 6 میلیاردی در مرکز رشد آمل/ آسیب نوسانات ارز به فعالیت‌های علمی

یکی از مهم‌ترین اهداف پارک علم و فناوری مازندران توسعه و گسترش اقتصاد دانش‌بنیان است.
کد خبر : 647199
پارک علم و فناوری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پارک علم و فناوری مازندران یکی از مجموعه‌های تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. پارک علم و فناوری یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش و گسترش اقتصاد دانش‌بنیان است.فناوری در جهان غوغا به پا کرده است؛ بنابراین حمایت از فعالیت‌ها و محصولات پارک‌های علم و فناوری موجب می‌شود تا اقتصاد جهان دگرگون شود. فعالیت‌های پارک علم و فناوری مازندران مبنی‌بر دانش و فناوری است که در خصوص بررسی فعالیت‌های این پارک گزارشی تهیه کردیم.


جذب سرمایه 6 میلیاردی در مرکز رشد آمل/ آسیب نوسانات ارز به فعالیت‌های علمی


محمد ابراهیم‌پور، مدیر مرکز رشد شهرستان آمل در خصوص فعالیت‌های صورت‌گرفته در سال ۱۴۰۰ به آنا می‌گوید؛ «در حال حاضر ۲۱ شرکت فناور و دانش‌بنیان در مرکز رشد آمل مستقر و در حوزه‌های تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات، کشاورزی و دام و طیور مشغول فعالیت هستند.»


وی بیان می‌کند؛ «در سال ۱۴۰۰ یکی از شرکت‌های دانش‌بنیانی که در مرکز رشد آمل مستقر است در رویداد سرمایه‌گذاری توانست از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جذب سرمایه داشته باشد. امسال توانستیم بیش از ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات فناورانه و نوآورانه به شرکت‌های تحت پوشش خود اختصاص دهیم.»




بیشتر بخوانید:


ایران‌ساخت؛ نمایش قدرت دانش‌بنیان‌های ایرانی/ در اولین روز نمایشگاه چه گذشت؟


لزوم عملکرد هم‌راستای رؤسای دانشگاه و پارک‌ها/ باید دهنده علم و پذیرنده آن باشیم




جذب سرمایه 6 میلیاردی در مرکز رشد آمل/ آسیب نوسانات ارز به فعالیت‌های علمی


ابراهیم‌پور می‌گوید؛ «قاعدتاً بحث نوسانات قیمت ارز و نیز شرایط کرونایی باعث شده کسب و کارها تا حدودی دچار آسیب شوند، اما بر اساس دوره‌های توانمندسازی که برای شرکت‌های خودمان برگزار کردیم، آن‌ها توانستند این آسیب‌ها را تا حدی کاهش دهند. آن‌ها این کاهش را به این صورت انجام دادند که فروش خود را بر بستر فضای مجازی و آنلاین برنامه‌ریزی کردند و این موضوع توانست یک مقدار باعث بهبود وضعیت آن‌ها شود. از سوی دیگر تسهیلاتی که پارک علم و فناوری مازندران در اختیار آن‌ها گذاشتند، توانست بخشی از ضرر و زیان آن‌ها را نیز جبران کند، اما قاعدتاً وضعیت اقتصادی کنونی برای آن‌ها مشکلاتی ایجاد کرده است.»


به گفته وی؛ «با توجه به شیوع کرونا، حدود ۳۰ درصد از شرکت‌های پارک علم و فناوری مازندران سعی کردند بر تولید محصولات پزشکی مانند الکل، ماسک، دستگاه‌های ونتیلاتور و سایر تجهیزات حوزه پزشکی تمرکز کنند. از طرفی سعی کردند محصولات موجود در پارک را با چالش‌های به وجود آمده از بیماری همه‌گیر کرونا به‌طور کامل پوشش دهند، اما وضعیت تولید محصولات در پارک علم و فناوری سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۸ وضعیت زیاد جالبی نبود.»


مدیر مرکز رشد شهرستان آمل مطرح می‌کند؛ «ستاری، معاون فناوری ریاست جمهوری در خرداد سال ۱۴۰۰ از مرکز علم و فناوری بازدید و از چند طرح رونمایی کردند. یکی از آن طرح‌ها مربوط به تولید کیت‌های فسفات و «DOD» و «BOD» حوزه آب و فاضلاب بود. طرح دیگر در حوزه صنعت و مربوط به تولید مشعل متال فایوِل تشعشی که باعث می‌شود گرما به‌صورت پیوسته کاهش پیدا کند و به‌صورت دفعی یا ناگهانی نباشد و نیز بحث تعویض این محصول نسبت به محصولات مشابه بسیار راحت‌تر است. طرح دیگر بحث تولید فیلترهای سرامیکی است که در صنعت ریخته‌گری مورد استفاده قرار می‌گیرد و کار فیلترهای سرامیکی این است که ضایعات و براده‌های موجود در مواد مذاب را باید با عبور از فیلتر جدا کرد و فیلترهای سرامیکی این بحث تصفیه مواد مذاب را به‌خوبی انجام می‌دهند. این محصولات سه مورد از محصولات شاخص پارک علم و فناوری مازندران در سال ۱۴۰۰ بود.»




بیشتر بخوانید:


استفاده از قابلیت‌های دانشگاه‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان


برخی صرفاً اسم دانش‌بنیان را یدک می‌کشند/ پاسکاری کارآفرینان برای دریافت تسهیلات




وی می‌گوید؛ «برای سال آینده تمرکز خود را بر بحث توانمندسازی شرکت‌های پارک علم و فناوری مازندران گذاشته‌ایم، چرا که به‌ هرحال این وضعیت کرونا همچنان ادامه دارد و شرکت‌ها کماکان با آن درگیر هستند؛ بنابراین قصد داریم با توانمندسازی این شرکت‌ها، بازار آن‌ها را از این طریق توسعه دهیم. مهم‌ترین اولویت ما در سال آینده ورود به حوزه صنعت است و قصد داریم با تعامل با فعالان حوزه صنعت، مشکلات و نیازهای آن‌ها را احصا کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان تحت پوشش خود را برای حل این چالش‌ها و مشکلات تشویق و هدایت کنیم.»


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب