دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۷۹؛

خبرهای بد محیط زیستی/ از تابعیت همه علوم از ریاضی تا کمک هوش مصنوعی به بررسی دقیق نمونه‌های کبدی

اتفاقات بسیاری طی هفته گذشته در جهان علم و فناوری رخ داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 648756
فناوری در هفته‌ای که گذشت



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جهان علم و فناوری با سرعت زیادی در حال تغییر و پیشرفت است و هر لحظه خبری تازه از اکتشافات بشر و تولید محصولات پیشرفته منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های مختلفی در این حوزه به اطلاع خوانندگان رسیده که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:


لزوم برقراری تعامل متقابل میان دانشگاه و دستگاه ‎های دولتی/ همه علوم تابع قوانین ریاضی هستند



پیشرفت جوامع بشری و پژوهش‌های کاربردی و بنیادین امروز در زمینه‌های مختلف علمی، اجتماعی، صنعتی و اقتصادی همگی در سایه علوم پایه تحقق یافته‌اند.


لزوم برقراری تعامل متقابل میان دانشگاه و دستگاه ‎های دولتی/ همه علوم تابع قوانین ریاضی هستند





امروزه علوم پایه مزایای اقتصادی و اجتماعی زیادی به همراه دارند و زیر بنای توسعه و پیشرفت جوامع بشری محسوب می‌شوند. توجه و تاکید به اهمیت و نقش علوم پایه در پیشرفت جوامع بشری باعث شده تا سازمان علمی و فرهنگی یونسکو، سال ۲۰۲۲ میلادی را به عنوان سال جهانی بزرگداشت علوم پایه نام‌گذاری کند.


فرید مر، رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم، پژوهشگر برتر علوم پایه، استاد ممتاز دانشگاه شیراز در خصوص اهمیت علوم پایه به خبرگزاری آنا می‌گوید «اکنون تقسیم‌بندی علوم پایه، علوم پزشکی یا علوم مهندسی دیگر منسوخ شده است؛ در گذشته نظامی به نام نظام رشته‌ای وجود داشت. این نظام، بین رشته‌های مختلف خط کشی می‌کرد و هرکدام را در چارچوب خودش قرار می‌داد زیرا در آن زمان داده‌ها زیاد و کامپیوتر هنوز وارد عرصه جهانی نشده بود بنابراین نگهداری این همه اطلاعات در همه علوم امکان‌پذیر نبود به همین دلیل خط کشی مصنوعی بین علوم مختلف کشیدند و هر کدام را جدا کردند اما بعدها با ظهور کامپیوتر، این تقسیم‌بندی به طور کلی از بین رفت و نظام رشته‌ای به نظام یکپارچه، علوم یکپارچه، یا علم فرارشته‌ای تبدیل شد.»




کمکِ هوش مصنوعی به بررسی دقیق نمونه‌های کبدی/ ترمیم ساختارهای سلولی در اثر چاقی از دیابت جلوگیری می‌کند





تصویر سه‌بعدی از درون سلول کبد موش‌های آزمایشی تغییرات ناشی از چاقی را نشان می‌دهد.


کمکِ هوش مصنوعی به بررسی دقیق نمونه‌های کبدی/ ترمیم ساختارهای سلولی در اثر چاقی از دیابت جلوگیری می‌کند





چاقی به یکی از معضلات بزرگ در جامعه تبدیل شده است و منجر به بیماری‌های متعدد می‌شود. بهبود درک مردم از تأثیرات چاقی بر سلول‌ها می‌تواند اثرات مخرب آن را به‌شدت کاهش دهد و از بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.


دانشمندان هاروارد ساختار مولکولی سلول‌ها را تحت شرایط خاص مرتبط با چاقی مطالعه می‌کنند. آن‌ها دریافتند تغییراتی در ساختارهای مولکولی با وجود استرس ایجاد می‌شود که قابل اصلاح است. کسب اطلاعات بیش‌تر درباره مکانیسم‌های ناشی از چاقی که اثرات نامطلوبی بر سلامتی دارد می‌تواند به دانشمندان راه‌های جدیدی برای مدیریت بیماری‌ها و جلوگیری از اثرات آن ارائه دهد. پیشرفت‌های بسیار جالبی در این زمینه مشاهده شده است.


در مطالعات جدید نشان داده شده است که چگونه از داروهای نسل بعدی برای جلوگیری از کلسترول بالا، مقاومت به انسولین و دیابت می‌توان استفاده کرد. این تیم برای انجام مطالعات خود از موش‌های لاغر سالم و موش‌های چاق مبتلا به بیماری کبد چرب نمونه‌های کبدی گرفتند و برای بررسی دقیق به انواع فناوری‌های پیشرفته روی آوردند. این فناوری‌ها شامل ترکیبی از هوش مصنوعی، یادگیری عمیق و تصویربرداری از طریق میکروسکوپ الکترونی است.




جاسوسی دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی/ حریم خصوصی افراد بیش از هر زمان دیگری در دام خطر افتاد





یکی از مشکلات دستگاه‌های هوشمند توانایی جاسوسی آن است.


جاسوسی دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی/ حریم خصوصی افراد بیش از هر زمان دیگری در دام خطر افتاد





هوش مصنوعی انقلاب عظیمی در جهان به پا کرده است. هوش مصنوعی همان‌طور که می‌تواند مثبت باشد، همچنین جنبه‌ منفی هم دارد. دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی امکان دارد از همه جا بتواند جاسوسی کند و این امر یک مشکل بزرگ محسوب می‌شود.


دستگاه‌های مجهز به هوش مصنوعی مانند تلویزیون، یخچال، ماشین و حتی دفتر افراد می‌توانند برای فرد مشکل‌ساز شوند و جاسوسی آن‌ها را بکند. گاهی‌اوقات افراد حس می‌کنند که کسی آن‌ها را می‌بیند، اما به محض برگشتن چیز غیرعادی وجود ندارد. میلیاردها دستگاه هوشمند وجود دارد که افراد را در اتاق کار تحت نظر دارند. بسیاری از اطلاعات همچنین از طریق اینترنت منتقل می‌شود.




محاسبه خطر ژنتیکی برای بیماران قلبی با گوشی‌های هوشمند





اپلیکیشن گوشی‌های هوشمند خطر ژنتیکی افراد را برای بیماری قلبی محاسبه می‌کند.


محاسبه خطر ژنتیکی برای بیماران قلبی با گوشی‌های هوشمند





بیماری عروق کرونر یکی از شایع‌ترین و خطرناک‌ترین بیماری‌ها در سراسر جهان هستند و تقریبا ۲۰ میلیون آمریکایی از این بیماری رنج می‌برند. حال، گوشی‌های هوشمند زندگی را برای افراد به گونه‌ای آسان‌سازی کردند که افراد بسیاری از کارهای خود را بدون مراجعه به پزشک می‌توانند انجام دهند.


از آن‌جایی که بیماری عروق کرونر یک بیماری خطرناک و یکی از عامل اصلی آن وراثت است، آگاهی از خطرات ژنتیکی می‌تواند نقش مهمی در شناسایی بیماران داشته باشد. برای رفع این مشکل دانشمندان یک اپلیکیشن در گوشی‌های هوشمند طراحی کرده‌اند که قابلیت محاسبه خطر ژنتیکی افراد را برای بیماری قلبی دارد. اپلیکیشن «MyGeneRank» در حال حاضر در دسترس افراد قرار دارد، اما این برنامه به گونه‌ای طراحی شده است که کاربران باید با استفاده از داده‌های آن‌ها برای تحقق اهداف تحقیقاتی موافقت کنند.


انتهای پیام/











انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب