دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فسیل دایناسور بی‌دست کشف شد

دایناسور تازه کشف شده در آرژانتین متعلق به خانواده‌ بی‌دست‌هاست.
کد خبر : 642864
دایناسور



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، دیرینه‌شناسان در آرژانتین گونه جدیدی از دایناسور را کشف کرده‌اند که ساعد دستان ضعیفی داشته است. دستان این دایناسور به قدری ضعیف است که دستان تی‌رکس در مقایسه با آن قدرتمند به شمار می‌روند. این دایناسور که «Guemesia ochoai» نام دارد و از روی یک جمجمه شناسایی شده است. دانشمندان بر این باورند که دایناسور متعلق به خانواده‌ای از دایناسورهای گوشتخوار با دستان بسیار کوچک به نام «آبلیسارید» باشد که زمانی در سراسر اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی و هند زندگی می‌کرده است. این دایناسورها ۶۶ میلیون سال پیش منقرض شده است.


جمجمه این دایناسور تنها نمونه‌ای است که در شمال غربی آرژانتین کشف شده و حدود ۷۰ میلیون سال قدمت دارد. برخلاف دیگری آبلیساریدها، مغز Guemesia ochoai به طور قابل‌توجهی کوچک است. درواقع این دایناسور یکی از کوچک‌ترین مغزها را میان آبلیساریدها دارد. اگر بازوهای گونه تازه کشف شده شباهتی به همتایان خود در آمریکای جنوبی داشته باشد، هیچ فایده‌ای برای این جانور نداشته‌اند. آبلیساریدها بدون استخوان‌های مچ دست یا مفاصل آرنج نمی‌توانستند دستان خود را به سمت بالا خم کنند، بنابراین توانایی گرفتن جسمی میان انگشتان خود را نداشتند. به عبارت دیگر این دایناسورها حتی پنجه نیز نداشته‌اند.


با وجود این که تی‌رکس‌های نیم‌کره شمالی بازوهای بلندتر و عضلانی‌تر داشته‌اند اما آبلیساریدها نیز می‌توانستند طعمه‌های بسیار بزرگ‌تر از خود را از بین ببرد. این دایناسورها آرواره‌های قدرتمند و دندان‌های تیغ مانندی داشتند که ضعف دستان جلویی آنها را جبران می‌کرده است. تنها یک جمجمه از Guemesia ochoai کشف شده بنابراین نمی‌توان در خصوص اندازه این دایناسور در مقایسه با دیگر آبلیساریدها نظری داد.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب