دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1400 - 11:48
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۶۹؛

توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی

طی هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 633103
فناوری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی


دایناسورها باردیگر به جمع جانداران اضافه می‌شوند


تقریباً تمامی انسان‌ها تصویر می‌کنند دایناسورها بیش از ۶۵ میلیون سال پیش در اثر برخورد سیارک‌ها با کره زمین نابود شده‌اند ولی تحقیقات جدید حاکی از آن است که برخی از گونه‌های پرندگان که هم اکنون در سیاره زمین زندگی می‌کنند در واقع به طور مستقیم از نژاد موجودات ماقبل تاریخ هستند و ژن جانداران باستانی به آن‌ها منتقل شده است. اخیراً گروهی از محققان پروژه‌ای تحقیقاتی را آغاز کردند که در آن می‌کوشند با استفاده از نمونه دی‌ان‌ای موجود در فسیل دایناسورها ویژگی‌های این جانوران باستانی را به پرندگان کنونی منتقل کنند.


برخی از ویژگی‌های پرندگان که در دوران مقابل تاریخ زندگی می‌کردند منحصر به فرد بود و از جمله آن‌ها می‌توان به وجود منقار بسیار بزرگ اشاره کرد. دانشمندان با به‌کارگیری دی‌ان‌ای پرندگان باستانی و اضافه کردن نمونه‌هایی از این دی‌ان‌ای به جوجه‌های درون تخم توانستند برخی از ویژگی‌های دایناسورها را به بدن جوجه‌ها اضافه کنند. به عنوان مثال پس از اضافه شدن این نمونه‌های دی‌ان‌ای، منقار جوجه‌های درون تخم تا حد زیادی تغییر کرد. البته برخی از دانشمندان معتقدند این گونه آزمایش‌ها می‌تواند نتایج خطرناکی داشته و ساختار بدنی پرندگان را به شکل محسوسی تغییر دهد. اعضای موجود در بدن پرندگان کنونی با کیفیت زندگی آن‌ها هماهنگی دارد و شاید آن‌ها نتوانند با استفاده از ویژگی‌های اجداد باستانی خود به زندگی ادامه دهند.




توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی


فناوری ایرانی از اتلاف انرژی در ساختمان‌ها جلوگیری می‌کند


ساختمانی که مصرف سالانه انرژی آن صفر است و آلاینده‌های کربنی تولید نمی‌کند، ساختمان انرژی صفر است. با توجه به محدود بودن منابع سوخت فسیلی، پیشروی به سوی استفاده از دیگر منابع انرژی‌ موجود امری ضروری است. برداشت از انرژی‌های تجدیدپذیر راهی برای حذف آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای به شمار می‌رود و به همین دلیل توجهات بسیاری به ایده ساختمان‌های انرژی صفر جلب شده است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


ساختمان انرژی صفر چیست؟




هزینه بالای سوخت فسیلی از یک سو و تاثیرات مخرب ناشی از سوزاندن آنها بر محیط زیست از سوی دیگر باعث شده که در دنیای امروزی توجه ویژه‌ای به طرح‌ها و ایده‌های مرتبط به اصول انرژی صفر شود. ساختمان‌های انرژی صفر با استفاده از یک روش کم‌هزینه، بدون آلایندگی و از طریق دسترسی محلی به منابع تجدیدپذیر انرژی مورد نیاز ساختمان را تامین می‌کنند. در چنین ساختمانی به هیچ عنوان از سوخت فسیلی استفاده نمی‌شود، همچنین مصرف انرژی سالانه این ساختمان باید با تولید آن در سال برابر باشد.




توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی


اکثر کشته‌شدگان مالاریا کودکان زیر ۵ سال هستند


بیماری مالاریا نوعی بیماری انگلی است که به وسیله نیش پشه‌های آلوده به این انگل وارد بدن انسان می‌شود. شایع‌ترین علائم در افراد مبتلا به این بیماری تب بالا، لرز و تهوع شدید است. طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان‌های بهداشتی در سراسر دنیا هرساله بیش از ۲۱۰ میلیون انسان در کشورهای مختلف به بیماری مالاریا مبتلا شده و از این تعداد در حدود ۴۴۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.


پشه‌های آلوده به انگل مالاریا بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر وجود دارند و از همین رو این بیماری در کشورهای دارای آب‌وهوای معتدل شایع نیست. خوشبختانه در سال جاری برای نخستین بار واکسن تأیید شده مالاریا در چند کشور آفریقایی مورد استفاده قرار گرفت و مردم امیدوارند با گسترش روند واکسیناسیون این بیماری در اقصی نقاط دنیا ریشه‌کن شود. با وجود آغاز واکسیناسیون در قاره آفریقا روند ابتلا و کشته شدن در اثر این بیماری همچنان ادامه دارد. سازمان بهداشت جهانی در حساب توئیتر خود اعلام کرد: «بیش از ۶۰۰ هزار نفر در اثر ابتلا به مالاریا در آفریقا در سال ۲۰۲۰ جان خود را از دست دادند. بیش از ۸۰ درصد درگذشتگان در اثر ابتلا به مالاریا کودکان زیر پنج سال بودند.»




توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی


توجه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در پروژه شهر هوشمند


علیرضا زاکانی در مورد روند توسعه پروژه شهر هوشمند در تهران اظهار کرد: شهرداری به هوشمندسازی شهر تهران به‌عنوان یکی از ارکان توسعه شهری نگاه می‌کند و این پروژه از رویکردهای جدی چهارگانه شهرداری پایتخت برای تحول در جسم و روح شهر تهران است.


شهردار تهران نقش دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و همه ارگان‌هایی که در حوزه علم و فناوری فعالیت می‌کنند در پروژه شهر هوشمند اهمیت بسیار زیادی دارد. قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت‌های بسیار بالا و خوبی در زمینه هوشمندسازی شهر تهران برخوردار است و از جمله مراکز علمی است که شهرداری برای تکمیل پروژه شهر هوشمند حتماً باید با آن تعامل داشته باشد.




توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی


توسعه صنعت فناوری اطلاعات با اصلاح تعرفه سرویس‌های مخابراتی ممکن می‌شود


فناوری نسل پنجم اینترنت با سرعت بالایی در کشورهای مختلف دنیا توسعه می‌یابد و دولت‌ها در سراسر جهان می‌کوشند زیرساخت‌های ارتباطی کشور خود را برای بهره‌برداری بیشتر از این شبکه آماده کنند. اینترنت ۵G به دلیل قابلیت‌های ویژه در برقراری ارتباط بین ماشین‌ها «اینترنت اشیاء»(IoT) نامگذاری شده است. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


بومی‌سازی مودم‌های ۵G در ایران




هرچند نسل پنجم اینترنت هنوز در تعداد محدودی از کشورهای دنیا به مرحله بهره‌برداری گسترده رسیده است و مردم قادر به استفاده از این شبکه هستند ولی شرکت‌های فناوری می‌کوشند با سرمایه‌گذاری گسترده در این حوزه تجهیزات خود را بیش از پیش با فرکانس‌های ۵G هماهنگ‌سازی کنند. با روند آغاز شده در کشورهای مختلف دنیا بدون شک فناوری ۵G به‌زودی ابعاد مختلف زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که بیش از گذشته به دستگاه‌های الکترونیکی اعتماد کرده و انجام وظایف بیشتری را به آن‌ها بسپارند.




توجه ویژه شهرداری تهران به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد در شهر هوشمند/ جلوگیری از اتلاف انرژی با استفاده از فناوری ایرانی


منابع مالی لازم برای تکمیل پروژه فیبر نوری چیست؟


اختلال در سامانه‌های مجازی و سرعت پایین اینترنت در ماه‌های پایانی فعالیت دولت دوازدهم و تداوم آن پس از آغاز به کار دولت سیزدهم موجب انتقاد تعداد زیادی از کاربران در سراسر کشور شده و با توجه به تداوم همه‌گیری کرونا و لزوم پیگیری فرایندهای تحصیلی از طریق شبکه‌های مجازی نیاز مردم به اینترنت پرسرعت و باکیفیت افزایش یافته است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تلاش برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات




اکنون اینترنت به نیاز حیاتی مردم تبدیل شده و میلیون‌ها نفر در شهرهای مختلف کشور فعالیت‌های گوناگونی را در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و آموزشی انجام می‌دهند. در چنین شرایطی مردم شهرها و روستاهای اقصی نقاط کشور از مسئولان انتظار دارند با توسعه شبکه‌های ارتباطی زیرساخت‌های لازم برای دسترسی به اینترنت را فراهم کنند. بسیاری از کارشناسان صنعت فناوری اطلاعات و متخصصان حوزه شبکه‌های ارتباطی دلیل سرعت پایین اینترنت در کشور را عقب‌ماندگی پهن‌باند ثابت نسبت به سیار می‌دانند. طبق بررسی‌های انجام‌شده در چند سال گذشته میزان توسعه‌یافتگی اینترنت ثابت نسبت به سیار بسیار کمتر بوده و از همین رو شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی نتوانستند سرویس‌های مطلوبی را به مشترکان خود ارائه دهند. از طرفی مشکلات اینترنت ثابت در کشور باعث شده سرویس‌های ارتباطی سیار به مرز اشباع برسد و سرعت و کیفیت این شبکه نیز به دلیل حجم بیش از اندازه استفاده کاهش یابد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب