دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی شگردهای جدید مجرمان سایبری؛

وقتی فضای مجازی محلی برای وقوع جرم می‌شود/ شگرد جدید مجرمان سایبری با پیام اخطار قطعی برق

این روزها مجرمان سایبری شگردهای جدیدی برای خالی کردن حساب‌های بانکی دارند که یکی از آن‌ها ارسال پیامک قطع برق است.
کد خبر : 641927
مجرم سایبری

به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه جامعه خبرگزاری آنا، این روزها در کشور شاهد هستیم که مجرمان از وقوع جرم در فضای حقیقی، به سمت فضای مجازی یا همان سایبری روی آورده‌اند و روزانه شاهد شگردهای جدیدی برای اخاذی از سوی آن‌ها هستیم، شگردهایی که از چشم پلیس دور نمانده و به صورت روزانه تعدادی از این افراد شناسایی و دستگیر می‌شوند.


جرائم اینترنتی یا همان سایبری گونه‌ای از جرائم هستند که در جرم‌های به وقوع پیوسته در محیط سایبری رخ می‌دهند و بهتر است بدانید که در این محیط مجازی کاربران می‌توانند به هرگونه خدمات و اطلاعات الکترونیکی در سراسر دنیا دستیابی داشته باشند و مجرمان این محیط افرادی نظیر هکرها، کرکرها، فریک‌های تلفن بوده و انواع جرم‌های ممکن در این فضا، سایبرکرایم و تروریسم سایبر خوانده می‌شوند.


فضای مجازی به محلی برای وقوع جرم تبدیل شده است


تبدیل فضای مجازی به عنوان محلی برای جولان انواع جرائم به دلیل رشد و گسترش روزافزون فضای مجازی و استفاده تعداد زیادی از مردم جوامع مختلف در تمام دنیا صورت گرفت. طی سال‌های گذشته امنیت این بخش با چالش‌های متفاوتی روبه‌رو است و همین امر موجب شده تا روزانه شاهد تهدیدات جدی و مشکلات زیادی در فضای مجازی باشیم. از سویی ارتباطات گسترده به واسطه توسعه تکنولوژی باعث شده روابط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی تا حد زیادی به یکدیگر پیوند داده شوند.




بیشتر بخوانید:


ایمن‌سازی بزرگراه بسیج توسط پلیس راهور / برنامه‌های پلیس برای ایمن‌سازی معابر شهر تهران


دستگیری ۶۰۱ متهم در طرح رعد/ گشت‌های ۱۱۰ دوبرابر افزایش یافت


آموزش فرهنگ عمومی به کودکان کاهش تخلفات رانندگی را در پی دارد/ سهم ۴۴ درصدی عدم توجه به جلو در تصادفات




در همین راستا با توجه به وابستگی و اتصال این فضا با بخش‌های مختلف زندگی از جمله کسب و کار، نمی‌توان منکر آن شد و آن را کنار گذاشت. البته با توجه به جرایم به وقوع پیوسته و شگردهای مختلف مجرمان در فضای مجازی، هر روز نیز دایره نوآوری برای مقابله با ترفندهای افراد خلافکار این شبکه‌ها افزایش پیدا می‌کند.


البته پلیس فتا در پیشگیری از وقوع چنین جرایم سایبری نقش جدی را ایفا می‌کند و پلیس در مقابل رفتارهای مجرمانه و بزهکارانه مجرمان در حوزه مجازی، راهکارهای امنیتی مناسبی برای محدود کردن سوءاستفاده کنندگان از این فضا را انجام می‌دهد، که یکی از آن‌ها اطلاع رسانی به موقع در وقوع جرم‌های در حال انجام به هموطنان است.


چه ترفندی از سوی مجرمان سایبری در حال انجام است؟


در حال حاضر چند روزی است که اخباری متفاوت نسبت به ترفند جدید کلاهبرداران برای سرقت اطلاعات کارت بانکی شهروندان و برداشت غیر مجاز از حساب‌های بانکی آن‌ها شنیده می‌شود. طبق گفته پلیس، پیامک‌هایی مبنی بر اخطار قطعی برق شهروندان، برای آن‌ها ارسال می‌شود.


پلیس فتا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ «در این شگرد، مجرمان سایبری اقدام به ارسال پیامک‌های جعلی هشدار قطع برق به همراه لینک جعلی دریافت اپلیکیشن "برق من" می‌کنند که با ورود کاربر به لینک مذکور و با وارد کردن اطلاعات و دریافت اپلیکیشن جعلی، اطلاعات بانکی و هویتی آن‌ها به سرقت می‌رود و ممکن است به صفحات فیشینگ و برداشت غیرمجاز نیز هدایت شوند.»


حال باتوجه به این اطلاعیه پلیس، انتظار می‌رود که هموطنان به هر پیامک و خبر غیر کارشناسانه و بدون منبع در فضای مجازی اعتماد نکنند، چراکه با پیگیری این پیامک‌ها موجب افتادن در تله‌ای که از سوی مجرمان ایجاد شده می‌شوند. در چنین موارد مشابهی توانسته‌اند حساب‌های بانکی افراد را خالی کنند.


لذا در صورت مشاهده و دریافت این دسته از پیامک‌ها، می‌توانید صحت موضوع را از کارشناسان پلیس فتا استعلام کنید.


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب