دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1400 - 17:18

ورزش کنید تا بهتر واکسینه شوید!

مطالعات جدید نشان می‌دهد ورزش بلافاصله پس از تزریق واکسن، ایمنی بدن را به‌خوبی بهبود می‌بخشد.
کد خبر : 641621
واکسن



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، ورزش بر سلامت روحی و جسمی بدن تأثیر بسیار زیادی دارد و افراد باید در برنامه روزانه خود برای آن جایگاه ویژه‌ای در نظر بگیرند.


مطالعات جدید نشان می‌دهد تقریبا ۹۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط ‌بلافاصله پس از تزریق واکسن می تواند پاسخ ایمنی افراد را به‌شدت بهبود بخشد. رابطه بین ورزش و سلامت عمومی بسیار واضح است. ورزش به بدن کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را نیز از بین ببرد و همچنین می‌تواند از زوال عقل جلوگیری کند.


ارتباط میان فعالیت بدنی و سیستم ایمنی در زمان‌های اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. یک بررسی عظیم در سال گذشته داده‌های چندین مطالعه را که بیش از نیم میلیون نفر را در بر می‌گرفت نشان داد که ورزش منظم به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به یک بیماری عفونی را در افراد کاهش می‌دهد.


این مطالعه جدید به‌طور خاص به بررسی این موضوع می‌پردازد که آیا یک دوره ورزشی می‌تواند بر اثربخشی واکسیناسیون تأثیر بگذارد یا خیر. برای بررسی این سوال، محققان تعدادی از افراد سالم را که قرار بود با یکی از سه واکسن مختلف آنفلوانزای همه‌گیر «H۱N۱»، آنفولانزای فصلی و یا کووید-۱۹ واکسینه شوند، انتخاب کردند.


افراد به سه گروه تقسیم شدند. این گروه شامل افرادی بود که ورزش نمی‌کردند، یا ۴۵ دقیقه و یا ۹۰ دقیقه ورزش متوسط ‌که در عرض نیم ساعت پس از دریافت واکسن شروع شد. از همه شرکت‌کنندگان قبل از واکسن، سپس دو و چهار هفته بعد، نمونه خون گرفته شد تا اثرات ورزش بر سطوح آنتی‌بادی ردیابی شود.


افرادی که که پس از واکسیناسیون ۹۰ دقیقه ورزش انجام دادند، چند هفته بعد نسبت به گروه بدون تمرین، افزایش معنی‌داری در سطوح آنتی‌بادی نشان دادند. جالب توجه است که محققان تفاوتی در سطح آنتی‌بادی میان گروه بدون تمرین و تمرین ۴۵ دقیقه ای تشخیص ندادند.


دانشمندان می‌گویند تحقیقات بیش‌تری برای پاسخ به چرایی و چگونگی این اتفاق مورد نیاز است. تغییرات زیادی در هنگام ورزش از جمله متابولیک، بیوشیمیایی، عصبی غدد درون ریز و گردش خون رخ می‌دهد؛ بنابراین، احتمالاً ترکیبی از عوامل وجود دارد که به پاسخ آنتی‌بادی کمک می‌کند که محققان در مطالعه خود پیدا کردند.


محققان خاطرنشان می‌کنند که برای تعیین نوع بهینه ورزش و مدت زمان لازم برای افزایش پاسخ واکسن، به کار بیش‌تری نیاز است؛ بنابراین اگرچه ممکن است ۴۵ دقیقه فعالیت در اینجا کافی نبوده باشد، اما شاید ۶۰ دقیقه ورزش هم بتواند موثر باشد. همچنین محققان خاطر نشان می‌کنند که افراد ضربان قلب خود را در حدود ۱۲۰ تا ۱۴۰ ضربان در دقیقه حفظ کنند.


در پایان ذکر این نکته لازم است که هیچ مدرکی وجود ندارد که ورزش پس از واکسیناسیون عوارض جانبی نامطلوب واکسن را نیز افزایش دهد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب