واکسن از سرطان پیشگیری میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «اینترستینگ اینجینیرینگ»، کلمه سرطان به خودی خود واژهای ترسناک و نگرانکننده است و افراد با شنیدن آن تمام امید خود را از دست میدهند، اما امروزه با پیشرفت علم و فناوری دیگر هیچ جای نگرانی نیست. انواع سرطانهای مختلف در دنیای مدرن قابل پیشگیری و حتی درمان هستند.
ویروسشناسان با انجام تحقیقات متعدد در این زمینه یافتند که واکسیناسیون افراد قبل از ابتلا به بیماری برای پیشگیری از سرطان کافی است. واکسنها در پیشگیری از سرطانهای ناشی از ویروس نقش کلیدی دارند.
افراد باید بدانند که ویروسها بلافاصله پس از ورود به بدن موجب بیماری سرطان نمیشوند. ویروسها در ابتدا بدن فرد را نیز آلوده میکند و همچنین منجر به مرگ سلولی میشود. این ویروسها بر سلولهای کنترلکننده تأثیر دارد.
دانشمندان ویروسها را در ۲۲ نوع طبقهبندی کردهاند. به بعضی از خانوادههای ویروسها «مقاوم» میگویند، زیرا این ویروسها به محض اینکه وارد بدن فرد مبتلا میشود، تا آخر عمر در بدن فرد باقی میماند. برای مثال ویروس تبخال که در سنین پایین منجر به آبلهمرغان و در سالهای بعد در سنین بالا به صورت زونا ظاهر میشود و همانطور که واقف هستید ویروسها در بدن باقی میمانند و تحت هیچ شرایطی از بین نمیروند. ویروسها با وجود این توانایی به انتشار ویروس از فردی به فرد دیگر کمک میکنند.
دانشمندان هفت ویروس را در بدن شناسایی کرده که میتواند منجر به سرطان شود. ویروس «پاپیلومای انسانی» که معمولا بهعنوان ویروس «HPV» شناخته میشود و همچنین عامل سرطان دهانه رحم نیز است. این ویروس از عوامل عفونی و بیماریزای شایع انسان در سطح جهان است.
ویروس «اپشتین-بار» که باعث بیماری «لنفوم هوچکین» میشود. این ویروس یکی از اعضای ویروس هرپس است که میتواند انسان را نیز آلوده کند. همچنین سرطان لنفوم هوچکین نوعی سرطان غیر معمول است که در سلولهای ایمنی شروع به تکثیر میکند. ویروس مرتبط با «سارکوم کاپوزی» از خانواده تبخالها نیز هستند. ویروس «تی-لنفوتروپیک» میتواند منجر به سرطان خون شود.
اولین واکسن ویروسی برای محافظت بدن انسان در برابر عفونت «HPV» و سرطانهای متعدد در سال ۲۰۰۶ تأیید شد. همچنین دانشمندان یافتند واکسیناسیون در برابر پیشگیری از عفونت HPV و سرطان دهانه رحم بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/