دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 فروردين 1401 - 12:52
در گزارش آنا بخوانید؛

ذره‌بین موساد روی فعالیت‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی/ جاسوس‌های اسرائیل تحرکات چین و آمریکا را رصد می‌کنند

سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مسئولیت جمع‌آوری اطلاعات مربوط به داخل سرزمین‌های اشغالی،  مناطق تحت کنترل فلسطینیان و همچنین خنثی‌سازی فعالیت‌های تروریستی را بر عهده دارد و در فعالیت‌هایش جنبه مخفیانه کار را رعایت می‌کند.
کد خبر : 641081
موساد



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نگرانی‌های امنیتی یکی از عوامل مؤثر بر تصمیمات راهبردی است، زیرا نگرانی اصلی تصمیم سازان حراست از امنیت عمومی و حفظ یکپارچگی سرزمینی است. تحلیلگران رژیم صهیونیستی معتقدند نگرانی‌های امنیتی تل‌آویو به دلیل تغییراتی که در موقعیت جغرافیای سیاسی این رژیم رخ داده، باعث شده است اقداماتشان در کسب حمایت‌های نظامی آمریکا با شکست مواجه شود. با وجود این، امنیت همچنان دغدغه نخست اسرائیلی‌هاست.


برخی این موضوع را به دلایل روانی ازجمله احساس بی‌ثباتی داخلی نسبت می‌دهند؛ این در حالی است که لوی اشکول نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی، اسرائیل را در دهه ۶۰ به‌عنوان «شمشون بیچاره» (یکی از شخصیت‌های عهد عتیق) توصیف می‌کند؛ یعنی مردی که دارای قدرت زیادی است، اما احساسات بر وی غلبه می‌یابد و دچار بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری‌هایش می‌شود. او با این احساس روانی، هرچند فردی قوی بود ولی هرلحظه نگران چیزهای خطرناکی بود که امکان داشت جانش را تهدید کند.



سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (موساد) خنثی‌سازی فعالیت‌ها علیه رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد



نگرانی‌های امنیتی رژیم صهیونیستی، تصمیم سازان آن را به ایجاد مکانیسم‌های تصمیم‌گیری چریکی سوق داد. آنها مجبور بودند برای ایجاد هارمونی در میان نیروهای امنیتی متشکل از سرویس‌های اطلاعاتی، پلیس، پاسگان مرزی (مرزبانان)، نیروهای امنیتی زندان‌ها و مأموران حراست کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) عملکرد خاصی را تجویز کنند. تل‌آویو برای اینکه دچار سرخوردگی داخلی ناشی از ناتوانی‌های امنیتی نشود، ناچار است از داده‌های دو سرویس اطلاعاتی اصلی این رژیم، یعنی سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (موساد) و سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شاباک یا شین بت) سود جوید. این دو سازمان از مجموع سه سازمان اطلاعاتی اسرائیل به‌وسیله دیوید بن گوریون در مارس ۱۹۵۱ تأسیس شد.


شاباک


سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مسئولیت جمع‌آوری اطلاعات مربوط به داخل سرزمین‌های اشغالی و مناطق تحت کنترل فلسطینیان و همچنین خنثی‌سازی فعالیت‌های تروریستی را بر عهده دارد. این سازمان در فعالیت‌های خود جنبه مخفیانه کار را رعایت می‌کند و شعارش «سپر نامرئی» است. مقر اصلی سازمان شاباک در آفِکا واقع در شمال تل‌آویو واقع است و در کنار موساد و آمان یکی از سازمان‌های سه‌گانه جامعهٔ اطلاعاتی رژیم صهیونیستی است.



ذره‌بین موساد روی فعالیت‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی/ جاسوس‌های اسرائیل تحرکات چین و آمریکا را رصد می‌کنند

شین بت


این یگان جاسوسی اسرائیل به‌وسیله ایزر هارال در ژوئن سال ۱۹۴۸ و به دستور دیوید بن گوریون تأسیس شد. این دستگاه در زمینه مبارزه با گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) فعالیت‌هایی انجام داده است. اداره امور غیر عرب شاباک در کشورهای دیگر فعالیت می‌کند و مأموریت آن نفوذ به سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، نمایندگی‌های دیپلماتیک و تحقیق در زمینه مهاجران اروپای شرقی و شوروی سابق است.




بیشتر بخوانید:


رسوایی کم‌سابقه در ساختار اطلاعاتی – امنیتی اسرائیل


ابعاد جنگ روانی اخیر صهیونیست‌ها علیه ایران؛ تهدید یا عجز!؟




فعالیت‌های شاباک از زمان حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان در سال ۱۹۸۲ گسترش یافته است.


موساد


سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (موساد) خنثی‌سازی فعالیت‌ها علیه رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد. این سازمان در فعالیت‌های خود جنبه کار محرمانه را رعایت می‌کند. در زمینه اقدامات مختلفی که به‌وسیله این سازمان پیگیری می‌شود، می‌توان از روابط مخفیانه که به بستن پیمان‌های صلح میان رژیم صهیونیستی و کشورهای مصر و اردن کمک زیادی کرده است، موضوع اسیران و مفقودان، فناوری، پژوهش و تحقیق نام برد. این سازمان یکی از سازمان‌های سه‌گانه اطلاعاتی اسرائیل به همراه شاباک و امان است که اول آوریل ۱۹۵۱ میلادی تشکیل شد.



ذره‌بین موساد روی فعالیت‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی/ جاسوس‌های اسرائیل تحرکات چین و آمریکا را رصد می‌کنند

موساد


رژیم صهیونیستی مأموریت گردآوری، تجزیه‌وتحلیل اطلاعات و انجام عملیات مخفیانه ویژه در خارج از سرزمین‌های اشغالی را بر عهده موساد گذاشته است. دفتر اصلی آن در تل‌آویو قرار دارد در برآوردهای اخیر دارای ۷ هزار کارمند دفتری و اداری است. موساد سازمانی داخلی است که دستورهای خود را از رهبران اسرائیل دریافت می‌کند و هدف فعالیت‌هایش پاسخگویی به نیازهای متغیر اطلاعاتی و عملیاتی است.


هویت مدیران ارشد بخش‌های داخلی موساد معمولاً جزو اسرار حکومتی تلقی می‌شود، اما هویت رؤسای موساد اعلام می‌شود.


جاسوس‌ها از کابینه اسرائیل سر درآورده‌اند


در موساد بخشی به‌عنوان دپارتمان اطلاعاتی وجود دارد که بزرگ‌ترین بخش آن و مسئول عملیات جاسوسی است و دفاتری در خارج از سرزمین‌های اشغالی دارد. برخی از آنها پوشش دیپلماتیک دارند و برخی غیررسمی هستند و از تعدادی دفاتر مسئول مناطق جغرافیایی خاص تشکیل شده است که امور افسران مستقر در در دفاتر سراسر جهان و عوامل مزدور و جاسوس خود را مدیریت می‌کنند.


در این تشکیلات جاسوسی اقدامات و فعالیت‌های سیاسی انجام می‌شود و تلاش می‌کنند با نهادهای اطلاعاتی کشورهای غیرهمسو و کشورهایی که روابط دیپلماتیک عادی با اسرائیل ندارند، ارتباط برقرار کنند. موساد در دفاتر اصلی مانند پاریس، دو افسر ناظر منصوب کرده است که تحت پوشش سفارت اسرائیل هستند؛ یکی از آنها برای اداره گروه‌ها کار می‌کند و دیگری فعالیت‌های بخش ارتباط و اقدام سیاسی را انجام می‌دهد. اداره عملیات ویژه موساد نیز بخشی است که عملیات ترور بسیار حساس را انجام می‌دهد و عملیات برنامه‌ریزی‌شده علیه اسرائیل را خنثی می‌کند و در عملیات‌های روانی نقش دارد.



موساد در دفاتر اصلی مانند پاریس، دو افسر ناظر منصوب کرده است که تحت پوشش سفارت اسرائیل هستند



در این میان بخش مهمی از دستگاه‌های جاسوسی اسرائیل که به کابینه نیز نفوذ کرده‌اند، بخش تحقیقات و اقدامات راهبردی است که گزارش‌های روزانه، خلاصه عملکرد هفتگی و گزارش‌های ماهانه دقیق کابینه اسرائیل را برای بررسی‌های بعدی زیر نظر دارد. این بخش ۱۵ شعبه یا دفتر تخصصی در مناطق جغرافیایی خاص ازجمله آمریکا و کانادا، اروپای غربی، آمریکای جنوبی، نقاط پیرامونی روسیه، چین، آفریقا، مراکش، الجزایر، تونس، لیبی، عراق، اردن، سوریه، لبنان، عربستان، امارات و نقاط پیرامونی ایران دارد. این دفاتر در بخش مخصوصی به نام «هسته‌ای» بر روی موضوعات مربوط به سلاح‌های هسته‌ای متمرکز هستند.


علاوه بر این دو سازمان اطلاعاتی (و البته امان)، نهادهای جاسوسی دیگری نیز وجود دارند که در داخل تمامی سازمان‌ها و نهادهای داخلی اسرائیل نفوذ کرده‌اند و وظیفه هماهنگی امور را بر عهده دارند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب