سلولهای بنیادی نویدبخش درمان قطعی آلزایمر/ فناوری چه کمکی به توقف این بیماری پیشرونده میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آلزایمر یکی از بیماریهای شایع در جامعه مدرن شده است. این بیماری با افزایش سن خود را بهشدت نشان میدهد و اغلب افراد در سنین بالا با این بیماری دستوپنجه نرم میکنند. بیماری آلزایمر جزو بیماریهایی است که علاوهبر تأثیر بر جسم و روح انسان بر روابط اجتماعی فرد در جامعه نیز اثر میگذارد. این بیماری عوارض بسیار زیادی میتواند برای فرد بههمراه داشته باشد، اما دانشمندان راهحلهای بسیاری برای پیشگیری از این بیماری پیشرونده ارائه دادند و بسیار کارآمد بهنظر میآید.
بیماری آلزایمر همانطور که میدانید پیشرونده است و به مرور زمان شدت پیدا میکند. این بیماری یکی از شایعترین علل توانایی ذهنی میباشد و بهعنوان «دمانس» شناخته میشود. در اثر این بیماری اندازه مغز افراد تغییر کرده و بهشدت کوچک میشود و درنهایت بههمراه آن مرگ سلولهای مغز رخ میدهد. دمانس باعث میشود که عملکرد مغز کاهش پیدا کند و میتواند بر حافظه، مهارتهای تفکر و سایر تواناییهای ذهنی تأثیر منفی بگذارد. علائم بیماری آلزایمر در طولانیمدت به اندازه کافی رشد میکند که حتی افراد در انجام فعالیتهای روزمره خود ناتوان میشوند.
آلزایمر جوانان را نیز تهدید میکند؟
بیماری آلزایمر، نوعی بیماری زوال عصبی است که در ابتدا رشد آن بسیار کند صورت میگیرد و به مرور زمان پیشرفت و توسعه پیدا میکند. افراد در بیماری آلزایمر ۶۰ تا ۸۰ درصد موارد دچار زوال عقل میشوند. برخی نیز باور دارند افراد تنها در پیری دچار این بیماری میشوند، اما اینطور نیست و این امکان وجود دارد که افراد در سنین پایین هم دچار این بیماری شوند. بزرگترین عامل خطر شناختهشده افزایش سن است و اغلب افراد مبتلا به آلزایمر ۶۵ سال و بالاتر هستند. افرادی که در جوانی دچار این بیماری میشوند، ای حالت به عنوان آلزایمر زودرس شناخته میشود. همچنین افراد مبتلا به آلزایمر در سنین پایین میتوانند با توجه به شدت بیماری در آنها در مراحل اولیه، میانی یا اواخر بیماری باشند.
بیشتر بخوانید:
روزنههای امید برای درمان آلزایمر/ پروتئین «آپتروس» به حفظ حافظه بلندمدت کمک میکند؟
ورزش با زوال عقل مبارزه میکند
بیماری آلزایمر در جوامع مدرن بهویژه در ایالات متحده رایج است و مردم این جوامع از این بیماری بهشدت رنج میبرند. همچنین محققان پیشبینی کردهاند که این بیماری در ایالات متحده تا سالهای آینده تقریبا ۱۲ درصد افزایش پیدا میکند. امروزه در ایالات متحده تقریبا ۶ میلیون نفر با این بیماری زندگی میکنند و این آمار بسیار وحشتناکی است. در حال حاضر نوع خاصی درمان برای آن شناسایی نشده است، اما دانشمندان به نتایجی رسیدهاند.
آلزایمر با گذشت زمان حادتر میشود
علائم این بیماری پیشرونده بهتدریج طی چندین سال حادتر میشود. در مراحل اولیه، از دست دادن حافظه خفیف است، اما در مراحل پیشرفته، افراد توانایی ادامه مکالمه و واکنش به محیط خود را حتی از دست میدهند. آلزایمر ششمین علت مرگومیر در ایالات متحده شناخته شده است. بهطور متوسط افراد مبتلا به آلزایمر بین ۴ تا ۸ سال پس از این بیماری عمر میکنند، اما بسته به عوامل محیطی و روحیه فرد، مطالعات نشان داده است که تا ۲۰ سال هم میتوانند عمر کنند. یکی از معضلات دیگر این بیماری هزینههای سرسامآور آن است. هزینههای مراقبتهای بهداشتی برای افراد ساکن در ایالات متحده بسیار بالاست.
افزایش استقلال افراد با فناوری
فناوری همیشه کمک بسیار بزرگی برای افراد بیمار بوده است. فناوری امکانات بیشتری را برای افراد مبتلا به آلزایمر و همچنین مراقبان آنها فراهم میکند. با استفاده از فناوری استقلال، ایمنی و کیفیت زندگی بیمار بهبود پیدا میکند. از دیگر مزیتهای فناوری این است که علائم عصبی روانی را نیز کاهش میدهد و فشار مراقب نیز کمتر میشود. همچنین با وجود فناوریهای جدید شاید افراد مبتلا به این بیماری دیگر احتیاج به مراقب نداشته باشند و خود بهطور مستقل فعالیتهای روزانه خود را بهخوبی هدایت و کنترل کنند.
فناوریهای بهداشت از راه دور کاربردهای بسیار متعددی در خانه یا مرکز مراقبت برای بیمار دارد. این فناوری میتواند استرس را برای بیمار و مراقب بیمار کاهش دهد. فناوری تلهسلامت شامل حسگرهای خروج، حسگرهای شبادراری، آشکارسازهای مونواکسید کربن، آشکارسازهای دمای شدید، سنسورهای تخت و یادآوری داروها است. نگرانی بیماران با استفاده از این فناوری نصف میشود و کاهش نگرانی در روند درمان بیماری تأثیر مثبتی دارد. همچنین این فناوری در طول بیماری همهگیر کووید-۱۹ بسیار موثر بوده است. فناوری بهداشت از راه دور به یک فناوری استاندارد برای متخصصان مراقبتهای بهداشتی تبدیل شد. این فناوری باعث شد تا متخصصان هنگام مشاوره با بیماران ایمن باشند.
بیشتر بخوانید:
موسیقی شاد گوش کنید تا آلزایمر نگیرید
ارتباط بین بیماری لثه و آلزایمر کشف شد
فناوری ایمنی برای محافظت از گیرنده مراقبت، ارائه نظارت مداوم، جلوگیری از صدمات و جلوگیری از خروج ناخواسته از خانه طراحی شده است. دستگاههای ایمنی شامل سازماندهندگان دارو، فناوری مکان، میلههای امنیتی در، قفلهای کلید صفحه لمسی و حسگرهای پنجره هستند. این فناوری واقعا بسیاری از مشکلات افراد را بهشدت کاهش داده است، زیرا افراد مبتلا به آلزایمر به هیچ عنوان نباید تنها در خانه بمانند. این فناوری با ارتقای امنیت بیمار باعث شده است تا برای چند ساعت هم اگر قرار است بیمار تنها بماند با خاطر اطمینان باشد. یکی از نمونههای راهحل ایمنی، قرار دادن ردیاب جیپیاس روی حیوان خانگی یک فرد مبتلا به آلزایمر است؛ بنابراین در صورت گمشدن افراد بهواسطه این تکنولوژی میتوانند فرد را بهراحتی پیدا کنند.
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی درمان آلزایمر امکانپذیر شده است. تا چندی پیش بسیاری از دانشمندان معتقد بودند که درمان قطعی برای این بیماری پیشرونده وجود ندارد و تنها میتوان سرعت پیشرفت آن را نیز کاهش داد، اما دیگر با درمان قطعی آلزایمر فاصله چندان زیادی نداریم و تقریبا میتوان ادعا کرد که دانشمندان با استفاده از علم و فناوری به نتایج بسیار خوب و امیدوارکننده رسیدند. دانشمندان با استفاده از سلولهای بنیادی به درمان قطعی آلزایمر بسیار نزدیک شدند و در آیندهای نهچندان دور شاهد نتایج درخشانی در درمان این بیماری خواهیم بود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/